Verzenden & retourneren

Thuis bezorgd of zelf ophalen

U kunt uw fiets en andere artikelen laten verzenden of zelf ophalen in één van onze winkels.

Voor verzenden betaalt u €6,95 bij bestellingen tot €100.
Bestellingen boven de €100 worden gratis verzonden.
Altec fietsen zijn hierop een uitzondering. Voor dit merk bedragen de verzendkosten €15. 

Woont u niet in Nederland? Bekijk de actuele verzendkosten voor buiten Nederland hier.  

Voor 14.00 besteld morgen in huis

Wanneer u een fiets in doos besteld, geldt: Op werkdagen voor 14.00 besteld, is de volgende werkdag in huis. Voor Altec, Umit en Volare is het mogelijk om ervoor te kiezen om de fiets op zaterdag te laten leveren. Plaats hiervoor dit product  in uw winkelwagen. Ado Bike doet zijn best om alle fietsen op tijd en zo snel mogelijk bij u af te leveren, waarbij er gebruik wordt gemaakt van de bezorgdienst DHL.

Verzenden in doos of rijklaar

De volgende merken fietsen worden altijd in doos geleverd: Static, Volare, Spirit, Zonix
De volgende merken fietsen worden altijd rijklaar geleverd: Cortina, Gazelle, Alpina, Victoria, Qwic, Sinus
De volgende merken fietsen kunt u zelf kiezen wat u wenst: Altec, Umit
Lees hier meer informatie over de afmontage

Van fietsen in doos ontvangt u een track en trace code via de mail. Wij hebben geen invloed op de bezorgtijd van uw fiets, maar kunnen u wel meedelen dat DHL fietsen niet in de avond bezorgd.

Rijklare fietsen worden per koerier tussen 08.00 en 18.00 bij u thuis bezorgd en is er helaas geen tijdsindicatie beschikbaar. U ontvangt wel bericht over de bezorgdag of spreken dit samen met u af. Wanneer de fiets niet bezorgd kan worden, zijn er extra kosten voor een nieuwe bezorgpoging. 

Annuleren

Heeft u per ongeluk de verkeerde fiets besteld of wenst u de bestelling te annuleren? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de klantenservice om dit aan te geven. Wanneer het artikel al is verzonden, kunnen wij helaas niet de bestelling meer annuleren. U komt dan in het retourproces. Wanneer er nog wel de mogelijkheid is om op tijd de bestelling te annuleren, ontvangt u binnen 10 werkdagen uw geld terug of u kiest een andere fiets. 

Fiets of accessoire beschadigd ontvangen - Garantie
Mocht het onverhoopt voorkomen dat u uw artikelen beschadigd of incompleet heeft ontvangen, neem dan schriftelijk contact op met onze klantenservice. U versnelt het proces door direct foto’s mee te sturen van de schade of locatie waar u onderdelen mist. Gelieve binnen 7 dagen na ontvangst contact opnemen. Op iedere fiets zit 1 jaar garantie en worden klachten behandeld door de leverancier. Wel zullen wij vragen om foto's en eventueel filmpjes om het probleem in kaart te brengen en te kunnen beoordelen of het mankement onder de garantie valt, dit is namelijk niet altijd het geval. Zonder foto's of juist beeldmateriaal kunnen wij uw garantie aanvraag helaas niet in behandeling nemen. De volgende zaken vallen te allen tijden niet onder de garantie: Problemen aan draaiende/slijtende delen, oxidatie-vorming, lekke banden, schades ontstaan door gebruik, het niet tijdig geven van een servicebeurt (3 tot 6 maanden na het in gebruik nemen van de fiets).

Weigeren van pakket
Mocht u om welke reden dan ook het pakket aan de deur weigeren, dan komt het artikel terug naar ons. Wij zullen u de reden vragen van weigering en geven u de keuze of u het artikel alsnog wenst te ontvangen. Hieraan zitten kosten verbonden om opnieuw te verzenden, maar ook de weigering wordt aan u als klant doorberekend. Dit kan oplopen tot wel 30,- 

Retour

Lees hier meer over de retourprocedure en hoe het in zijn werk gaat als u een artikel wenst te ruilen. 

 

N.B. Indien u op één van de schiereilanden van Nederland woont, worden pas na het bestellen extra kosten in rekening gebracht. Dit bedrag kan oplopen tot €35 voor rijklare fietsen.