24 producten

Transportfiets 24 inch

Op zoek naar een mooie meisjesfiets of stoere jongensfiets? Ado Bike heeft prachtige tweewielers in haar assortiment, waaronder een transportfiets 24 inch. Deze fietsen zijn perfect voor jongens en meiden tussen de 8 en 12 jaar oud. Bij een lichaamslengte tussen de 128 en 140 is een fiets met een wielmaat van 24 inch de beste keuze. Is uw (klein)zoon of (klein)dochter tussen de 8 en 12 jaar oud en toe aan een nieuwe fiets? Bekijk dan eens het bovenstaande assortiment en vindt uw gewenste transportfiets 24 inch. Omdat het kinderfietsen betreft zijn deze verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs. Uw kind kan zo de perfect passende fiets uitkiezen en zich vol trots vertonen op het schoolplein.

Een transportfiets is, naast heel trendy, ook nog eens praktisch. Al jaren lang wordt dit model met veel succes geproduceerd. Oorspronkelijk was dit alleen een fiets voor volwassenen en uitsluitend verkrijgbaar in de 28 inch wielmaat. Omdat dit zo’n succes was, zijn er ook kinderfietsen gemaakt. In principe met hetzelfde design als een volwassen fiets, maar dan net even wat kleiner. Door de voordrager kan uw zoon of dochter met gemak een schooltas mee nemen. Deze hoeft niet aan het stuur gehangen te worden, wat bovendien voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Denk er ook eens aan om een leuke krat of mand op de fiets van uw kind te plaatsen. Hierin kunnen ook losse spullen vervoerd worden en kunnen ze helpen met het doen van de boodschappen! 24 inch kunnen wel of geen versnellingen hebben. Een transportfiets zonder versnellingen is zeer robuust en vaker lager in aanschaf prijs. Deze fietsen zijn geschikt voor dagelijkse ritjes naar school of vriendjes. Een 24 inch transportfiets mét versnelling kan ook prima gebruikt worden voor deze korte ritjes, maar gaan ook langere tochten niet uit de weg. Een 24 inch transportfiets met een stalen frame is zeer stevig en kan wel tegen een stootje. Echter zijn deze fietsen vaak zwaarder dan een fiets van aluminium. Een aluminium fiets is lichter van gewicht en roestvrij. 

Merken 24 inch transportfiets

Transportfietsen zijn tegenwoordig zeer populair. Veel merken hebben een soort gelijke fiets gemaakt, ook voor kinderen. Kinderfietsen worden sowieso door veel merken gemaakt, hierdoor heeft u bij Ado Bike een ruime keuze. De merken die wij voor u te bieden hebben zijn:

Cargo 24 inch

Een van onze toppers onder de 24 inch transportfiets is de Cargo. Deze fiets van het topmerk Static hebben we in vele verschillende kleuren. Van een lichtblauwe tot een roze Cargo 24 inch, Ado Bike heeft het allemaal. Deze Cargo heeft een heerlijk zitcomfort, bagagedrager en voordrager. Ideaal voor gebruik als meisjes schoolfiets. Op deze transportfiets zitten geen versnellingen. Toch liever een transportfiets 24 inch met versnellingen? Klik dan hier. Tevens kan het voorkomen dat de lichaamslengte van uw (klein)kind net tussen een 24 en 26 inch zit. Wij adviseren dan een transportfiets 26 inch aan doordat uw (klein)kind hoogstwaarschijnlijk nog in de groei zit.

Framemaat berekenen

Omdat kinderen nog lang niet uitgegroeid zijn en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste framemaat te vinden. Een 24 inch transportfiets kan net groot genoeg, of net te klein zijn voor uw kind. Een te grote transportfiets kopen voor uw kind kan in eerste instantie een goed idee lijken omdat de transportfiets fiets dan langer mee kan gaan, echter is dit niet aan te raden. Met beide benen bij de grond komen is namelijk erg belangrijk, dit in verband met de veiligheid. Om er zeker van te zijn dat u de juiste fiets kiest voor uw zoon of dochter raden wij u aan op deze pagina de framemaat te berekenen. Zo kan uw kind gelijk genieten van de nieuwe 24 inch fiets!