13 producten

Transportfietsen 20 inch

De transportfiets 20 inch, zeer populair onder alle leeftijdsgroepen. Zo ook bij kinderen van 6 tot 8 jaar. Deze fietsen hebben een wielmaat van 20 inch en worden daarom geclassificeerd als kinderfiets. Transportfietsen hebben een groot voordeel ten opzichte van reguliere fietsen en dat is de voordrager. Deze voordrager zit net als bij een volwassen fiets aan de voorzijde net onder het stuur. De buizen aan de onderkant van de voordrager zitten aan het voorwiel bevestigt. Op deze voordrager kan uw kind allerlei leuke spulletjes kwijt. Denk hierbij aan een schooltas, koffertje of een kleine boodschappen tas. Vaak hangen kinderen hun schooltas aan het stuur tijdens het fietsen. Dit kan echter gevaarlijk situaties opleveren wanneer de tas in de weg komt bij het sturen of remmen. Met een voordrager is dit probleem zo opgelost. In deze categorie zitten 20 inch transportfietsen voor zowel jongens als meisjes. Omdat het om kinderfietsen gaat, zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar. Niet alleen de standaard kleuren wit, grijs en zwart, maar ook unieke en speciale designs. Er zijn mooie fietsen met bloemenpatronen, vlinderpatronen, maar ook de stoere kleurcombinatie van zwart en rood.

Specificaties 20 inch transportfiets

Een transportfiets 20 inch ziet er in veel opzichten al uit als een transportfiets voor volwassenen alleen dan wat kleiner. Oorspronkelijk zijn transportfietsen gemaakt voor het vervoeren van goederen en andere spullen. Echter is het uiterlijk van deze soort fiets ook heel erg in de smaak gevallen bij veel mensen. De fiets wordt veel gebruikt door studenten en kinderen. De extra bagageruimte kan eventueel nog verder worden uitgebreid door het gebruik van een leuke krat of mand. Het gebruik van een mat of krat of de voordrager komt oorspronkelijk van de bakkers, groenteboeren en andere handelslui die deze fietsen gebruikten. Vandaar dat de term bakkersmand nog steeds gebruikt wordt. Op deze kinderfietsen, vooral de meisjesfietsen, kan het leuk zijn om een poppenzitje of klein mandje toe te voegen aan de fiets. Ook deze zijn verkrijgbaar bij Ado Bike. Deze fietsen beschikken niet over versnellingen, de aanschafprijs ligt daarom ook lager dan fietsen met versnellingen. Veel zadels en sturen van deze fietsen zijn in hoogte verstelbaar. Hierdoor kan er langer gebruik gemaakt worden wanneer uw kind nog wat gaat groeien. Veel kinderfietsen beschikken over 2 soorten remmen, namelijk een hand- en terugtraprem. De meeste frames van transportfietsen 20 inch zijn gemaakt van staal. Dit maakt ze niet alleen stevig maar ook zwaarder dan wanneer ze gemaakt zouden zijn van aluminium. De fietsen die van aluminium zijn gemaakt, zijn lichtgewicht en roestvrij.

Merken transportfiets 20 inch

Omdat transportfietsen erg populair zijn, hebben veel merken een 20 inch transportfiets gemaakt. Elk merk heeft zijn eigen design, eigenschappen en manier van fietsen maken. Bekijk in alle rust ons gehele aanbod door de filters aan de rechterkant te gebruiken. De volgende merken zijn bij ons beschikbaar:

Accessoires transportfiets 20 inch

Kinderfietsen kunnen eenvoudig leuker en uniek gemaakt worden door het toevoegen van een accessoire. Denk hierbij aan een leuke bel of uniek fietsvlaggetje. Uiteraard heeft Ado Bike ook kinderhelmen in het assortiment. Met veel leuke designs die erg in de smaak vallen bij kinderen tussen de 6 of 8 jaar. Zo zijn er Disney Frozen helmen en stoere politiehelmen. Zoals eerder vermeld kan het voor een transportfiets erg leuk zijn om een mand of krat op de fiets te plaatsen. Ook zijn er poppenzitjes beschikbaar voor de meisjesfietsen.

Framemaat berekenen

Omdat kinderen nog lang niet uitgegroeid zijn en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste framemaat te vinden. Een te grote transportfiets kopen voor uw kind kan in eerste instantie een goed idee lijken omdat de fiets dan langer mee kan gaan, echter is dit niet aan te raden. Het is namelijk belangrijk dat uw kind met beide voeten bij de grond kan komen, dit in verband met de veiligheid. Om er zeker van te zijn dat u de juiste fiets kiest voor uw zoon of dochter raden wij u aan op deze pagina de framemaat te berekenen. Zo kan uw kind gelijk genieten van de nieuwe 20 inch transportfiets!

[powr-popup id="65279077_1659354748"]