229 producten

Goedkope transportfiets met snelle verzending!

Een normale fiets kan heel handig zijn. Zeker in Nederland zijn er overal wel fietspaden te vinden om op te rijden. Fietsen zijn zelfs zo populair dat er meer in Nederland zijn dan mensen. Maar hoe neemt u veel boodschappen mee zonder dat het gevaarlijk wordt om te fietsen. Het antwoord hierop zijn de transportfietsen. Deze fietsen zijn namelijk speciaal gemaakt voor het vervoer van goederen. Zolang er fietsen zijn, zijn er ook al transportfietsen te vinden. De meest voorkomende versie van dit model is de fiets met een drager boven het voorwiel. Transportfietsen worden vaak wat steviger gebouwd omdat er meer gewicht op deze fietsen gedragen moet worden.

Transportfiets met bakkersmand

Vroeger werden deze fietsen vooral gebruikt door bakkers, slagers en groetenboeren die aan huis bezorgden. Deze kwamen op het slimme idee om op hun transportfiets 28 inch een mand te plaatsen. De term bakkersmand gebruiken we daarom nu nog steeds. Door het gebruik van deze kratten of manden vergoot u de bagageruimte aanzienlijk en is het makkelijk om losse spullen te vervoeren. Tegenwoordig worden deze accessoires ook gebruikt als onderdeel van het design. Uw fiets ziet er namelijk er trendy uit met zo’n mooie rieten mand of krat voorop. Transportfietsen zijn er populair en u zult ze gegarandeerd wel op straat tegen komen. Er zijn veel verschillende merken, stijlen en kleuren te vinden. Zeker onder studenten neemt de populariteit erg toe. Waarschijnlijk omdat een bierkrat net zo makkelijk voorop kan als een schooltas.

Merken transportfiets

Bij Ado Bike kunt een transportfiets kiezen uit veel verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen stijl en manier van fietsen ontwerpen en maken. Zo zijn er ook merken die zicht volledig specialiseren op het maken van transportfietsen voor kinderen.  Zowel voor dames als heren zijn er genoeg transportfietsen te vinden. Of bijvoorbeeld het streven naar meer innovatie door elektrische transportfietsen te maken. De merken waar u bij Ado Bike uit kunt kiezen zijn; Alpina transportfiets, Altec transportfiets, Cortina transportfiets, Volare transportfiets 

Welke wielmaat / inchmaat transportfiets?

Natuurlijk is niet iedereen dezelfde lengte en zijn er dus een hoop verschillende maten voor een fiets te bedenken. Er zijn al transportfietsen beschikbaar voor kinderen vanaf twee jaar! Alle fietsen met een wielmaat van onder de 28 inch worden gezien als kinderfietsen. U kunt bij Ado Bike kiezen uit meer dan 120 verschillende kinderfietsen. Niet zeker welke framemaat het beste bij uw kind past? Bereken dan hier de best passende framemaat. Het is misschien voor de hand liggend om een fiets te kopen die net te groot is voor uw zoon of dochter omdat deze nog moet groeien. Echter is dit niet aan te raden. Zorg er voor dat uw kind altijd met beide voeten bij de grond kan komen. Dit zorgt er voor dat er veilig gebruik gemaakt kan worden van de transportfiets.

De kleur van uw transporter fiets

Zoveel mensen zoveel wensen. Iedereen heeft wel een eigen smaak of voorkeur wanneer het op design aankomt. Daarom zitten er in het assortiment van Ado Bike een groot aantal verschillende kleuren transportfiets. Dit kunnen hele standaard kleuren zijn die vaak op fietsen voorkomen. Denk hierbij aan de kleuren zwart, wit, grijs, blauw en zilver. Echter voor de creatieveling onder ons, zijn er ook leuke kleurcombinaties te vinden. Bijvoorbeeld wit/roze of rood/zwart. Vooral bij kinderfietsen zijn er veel leuke en speelse design om uit te kiezen. De kleuren van de frames steken vaak erg goed af tegen de kleuren van de banden, handvatten en het zadel. Zo komt dit samen tot een mooi geheel.

Wat voor soort transportfiets?

Er bestaan veel verschillende uitvoeringen van de transportfiets. Het is helemaal aan u om te kijken waar uw voorkeur ligt. Zo zijn er zeer simpele en robuuste transportfietsen beschikbaar zonder versnellingen. Kinderfietsen hebben vaak ook geen versnellingen, maar dit komt ook bij transportfietsen veel voor. Op deze fietsen kunt u perfect dagelijks naar uw werk of school fietsen. Moet u echter langere afstanden afleggen, dan is een transportfiets met versnelling aan te raden. U kunt kiezen uit fietsen met 3 versnellingen, maar ook 8 versnellingen. Hiermee kunt u gemakkelijk van rijstand wisselen voor optimaal rijcomfort.

Qua framemateriaal heeft u de keuze uit aluminium of staal. Een aluminium frame zorgt er voor dat het gewicht van de fiets een stuk lichter is dan bij eens stalen frame. Zeker bij een elektrische transportfiets kan dit een hoop schelen omdat de accu en motor ook al meer wegen. Ook maakt dit het frame van de fiets roestvrij. Echter wil dit niet zeggen dat de fiets het extra gewicht van de voordrager niet kan dragen. Het is uitvoerig getest op stevigheid en hardheid. Een stalen frame maakt de fiets dus wel zwaarder, maar deze ligt ook beter op de weg. Wanneer de fiets omvalt zal hier niet zo snel iets aan het frame kapot gaan.

De Extra’s van een fiets transporter 

Veel transportfietsen beschikken over een aantal handige snufjes. Zo kan er een stuurslot op de fiets zitten. Dit zorgt er voor dat de fiets niet omvalt wanneer de voordrager zwaar beladen is. Normaal zou het stuur naar één kant gaan hellen, maar een transportfiets voorkomt dit. Veel transportfietsen beschikken over een speciaal standaard. Omdat een transportfiets vracht moet vervoeren, moet deze ook goed kunnen blijven staan. Het dubbele standaard bevordert bijvoorbeeld de stabiliteit wanneer u deze ergens weg zet.

Elektrische transportfiets kopen?

Een zeer veel voorkomend fenomeen op de Nederlandse fietspaden is de elektrische fiets. Op dit type fiets bent u verzekerd van een comfortabel en luxe ritje. De trapondersteuning kunt u aanzetten in verschillende standen. Is er veel tegenwind, geen probleem dat zet u toch de ondersteuning wat hoger! Elektrische transportfietsen zijn eigenlijk een combinatie van 2 heel praktische fietsen. Dit zorgt er voor dat u mee bagage mee kunt nemen zonder last te hebben van het extra gewicht. Bovendien zijn transportfietsen er gewild en in de mode op het moment. Voor een proefrit kunt u altijd langs komen in een van onze filialen. Dit geldt natuurlijk ook voor een proefrit op al onze andere transportfietsen. Zo ook op onze populairste transportfiets, de Altec Urban. Bekijk het onderstaande filmpje voor alle specificaties.