Bezorging

 

Verzenden

Voor het verzenden van een fiets binnen Nederland betaald u bij Ado Bike helemaal niks! (voor buitenland zien hieronder) Woont u niet in Nederland? Bekijk de actuele verzendkosten voor buiten Nederland onderaan deze pagina. Hieronder vindt u een kort overzicht van de te monteren onderdelen van een fiets in doos. Montage set nodig? Alle gereedschap die u nodig heeft voor het monteren van een fiets in doos!

Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden

U kunt uw fiets in doos in 1 werkdag thuis laten bezorgen binnen Nederland. Dit geld ook voor losse artikelen zoals een krat. Fietsen worden met DHL verzonden en u ontvangt hiervan een track en trace code. DHL bezorgt grote pakketten niet de hele dag door maar, van 08.00 uur tot en met 18.00 uur. Omdat het grote pakketten zijn hebben wij helaas geen tijdsindicatie. Houd hiervoor uw track en trace link goed in de gaten. Ado Bike doet zijn best om alle fietsen op tijd en zo snel mogelijk bij u af te leveren, waarbij er gebruik wordt gemaakt van de bezorgdienst DHL. Zodra uw artikel aan DHL is gegeven, kan Ado Bike helaas geen invloed meer uitoefenen op de bezorging. Gaat er iets mis met de bezorging? Neem dan contact met ons op.  Belangrijk: De email van de track and trace link wordt automatische vanuit de leverancier verzonden. Het kan zijn dat deze in uw SPAM folder terecht komt. Bent u niet thuis? Dan laat DHL een briefje achter met de dag waarop ze weer langskomen of de mogelijkheid tot een nieuwe afspraak. Dit kunt u tevens zien in de track en trace. Bestellingen die vrijdag na 16.00 uur binnenkomen worden maandag verwerkt en verzendklaar gemaakt.

Verzenden in doos of rijklaar

De volgende merken fietsen worden standaard in doos geleverd: Altec, Umit, Volare en Crown. De volgende merken fietsen worden altijd rijklaar geleverd: Cortina, Alpina, Victoria, Qwic, BSP. Van fietsen in doos ontvangt u een track en trace code via de mail. Wij hebben geen invloed op de bezorgtijd van uw fiets, maar kunnen u wel meedelen dat DHL fietsen niet in de avond bezorgd. De levertijd van een rijklare fiets bedraagt tussen de 5-8 werkdagen. Voor het merk Altec kunt u zelf kiezen of u de fiets rijklaar wenst te ontvangen. Ongeveer een half uur van te voren belt de koerier dat hij of zij onderweg is! Zo weet je wanneer je thuis moet zijn voor de levering. De kosten hiervan bedragen €60. Meer informatie over het monteren van deze fietsen kunt u hier lezen. Rijklare fietsen worden per koerier tussen 08.00 en 18.00 bij u thuis bezorgd en is er helaas geen tijdsindicatie beschikbaar. U ontvangt wel bericht over de bezorg-dag of spreken dit samen met u af. Wanneer de fiets niet bezorgd kan worden, is dat natuurlijk erg jammer, omdat u snel gebruik wilt maken van uw nieuwe fiets. Omdat de fiets vaak dan opnieuw verzonden moet worden, zijn hier extra kosten aan verbonden. Zeker met rijklare fietsen vragen we u dan ook om thuis te zijn op de leverdag. 

Annuleren

Heeft u per ongeluk de verkeerde fiets besteld of wenst u de bestelling te annuleren? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de klantenservice om dit aan te geven. Wanneer het artikel al is verzonden, kunnen wij helaas niet de bestelling meer annuleren. U komt dan in het retourproces. Wanneer er nog wel de mogelijkheid is om op tijd de bestelling te annuleren, ontvangt u binnen 10 werkdagen uw geld terug of u kiest een andere fiets. 

Fiets of accessoire beschadigd ontvangen - Garantie

Mocht het onverhoopt voorkomen dat u uw artikelen beschadigd of incompleet heeft ontvangen, neem dan schriftelijk contact op met onze klantenservice. U versnelt het proces door direct foto’s mee te sturen van de schade of locatie waar u onderdelen mist. Gelieve binnen 7 dagen na ontvangst contact opnemen. Op iedere fiets zit 1 jaar garantie en worden klachten behandeld door de leverancier. Wel zullen wij vragen om foto's en eventueel filmpjes om het probleem in kaart te brengen en te kunnen beoordelen of het mankement onder de garantie valt, dit is namelijk niet altijd het geval. Zonder foto's of juist beeldmateriaal kunnen wij uw garantie aanvraag helaas niet in behandeling nemen. De volgende zaken vallen te allen tijden niet onder de garantie: Problemen aan draaiende/slijtende delen, oxidatie-vorming, lekke banden, schades ontstaan door gebruik, het niet tijdig geven van een servicebeurt (3 tot 6 maanden na het in gebruik nemen van de fiets).

Weigeren van pakket

Mocht u om welke reden dan ook het pakket aan de deur weigeren, dan komt het artikel terug naar ons. Wij zullen u de reden vragen van weigering en geven u de keuze of u het artikel alsnog wenst te ontvangen. Hieraan zitten kosten verbonden om opnieuw te verzenden, maar ook de weigering wordt aan u als klant doorberekend. Dit kan oplopen tot wel 30,-

Retour

Lees hier meer over de retoursprocedure en hoe het in zijn werk gaat als u een artikel wenst te ruilen.  N.B. Indien u op één van de schiereilanden van Nederland woont, worden pas na het bestellen extra kosten in rekening gebracht. Dit bedrag kan oplopen tot €60 voor rijklare fietsen. 

Bezorging

Bezorgkosten

Wanneer u een fiets besteld die 85% is afgemonteerd, bezorgen wij de fiets snel bij u thuis! Let op: Woont u op Texel of een van de andere Nederlandse schiereilanden dan betaalt u hogere verzendkosten. Deze worden na het bestellen pas bij u in rekening gebracht. Voor een rijklare fiets kan dit oplopen tot €45.  

Bezorging buitenland

We bezorgen ook accessoires en fietsen in doos naar het buitenland. Het is alleen mogelijk om rijklare fietsen in Nederland te verzenden. Naar andere landen is dit helaas niet mogelijk. We also ship bike’s to other European countries:


Country

Countrycode

Price per box

België

BE

€ 20

Luxemburg

LU

€ 25

Duitsland

DE

€ 30

Groot-Brittannië

GB

€ 50

Ierland

IE

€ 50

Spanje

ES

€ 50

Denemarken

DK

€ 50

Frankrijk

FR

€ 45

Italië

IT

€ 50

Oostenrijk

AT

€ 50

Zweden

SE

€ 40

Zwitserland

CH

€ 50

Finland

FI

€ 45

Country

Countrycode

Price per box

Noorwegen

NO

€ 45

Portugal

PT

€ 50

Bulgarije

BG

€ 52

Estland

EE

€ 52

Griekenland

GR

€ 63

Hongarije

HU

€ 52

Kroatië

HR

€ 52

Letland

LV

€ 63

Litouwen

LT

€ 63

Polen

PL

€ 52

Roemenië

RO

€ 63

Slovenië

SI

€ 52

Slowakije

SK

€ 52

Tsjechië

CZ

€ 52