Fietsverzekering

Relaxed onderweg met de fietsverzekering van Kingpolis!

 

De fietsverzekeringen van Kingpolis is 4 keer op rij als beste uit de test van de consumentenbond gekomen! Zowel de verzekeringen voor stadsfietsen als e-bikes zijn in de prijzen gevallen. De consumenten bond was erg te spreken over de voorwaarden bij diefstal of een total loss. Het is namelijk zo dat, wanneer een van deze dingen voorkomt, kingpolis tot 5 jaar na de aankoop de nieuwwaarde van de vergoedt! De eerste 3 jaar vergoeden ze zelfs tot 4% per jaar aan eventuele prijsstijging van de fiets.

Bij een casso compleet-dekking is het zelfs zo dat er standaard een ongevallenverzekering, verhaalsrechtsbijstand en Europese pechulp zit. Deze pech hulp voorziet uw fiets, u en maximaal 1 andere deelnemer van vervoer binnen Europa. De pechhulp is verkrijgbaar bij een andere fietsverzekering.

Als dit nog niet genoeg was biedt de Kingpolis, in samenwerking met de Fietsersbond, een jaar lidmaatschap aan voor €10 (i.p.v. €30). Dit magazine is een must have voor de fietsliefhebbers onder ons! Het staat boordevol informatie over fietsen en fietsroutes.  Ook geven ze tips over de beste fietsen, accessoires en onderdelen. Bovendien staan er leuke kortingsacties in op talloze fietsproducten. Mocht u meer informatie willen over een bepaald fiets gerelateerd onderwerp, staat de Fietsersbond graag voor u klaar!

De fietsverzekeringen zijn alleen af te sluiten in een van onze filialen.

Voordelen van een fietsverzekering bij Kingpolis

 • Verzekering tegen diefstal
 • Cascoschade
 • Geen eigen risico (bij diefstal)
 • Geen afschrijving
 • 24/7 pechhulp binnen Europa
 • Looptijd van 60 maanden

Schade melden

 •  Meld de schade direct bij ons (Ado Bike): 070 326 5902. Of kom langs bij één van onze winkels.
 • Wij maken een taxatie van de herstelkosten. Indien de herstelkosten minder dan euro 200,- bedragen kunt u de fiets direct laten maken.
 • Kingpolis zorgt ervoor dat de financiën met ons wordt geregeld. U hoeft dus geen geld voor te schieten, u betaalt alleen het eigen risico van euro 25,- aan ons.

Diefstal melden

 • Na ontdekking van de diefstal van uw fiets doet u binnen 5 dagen aangifte bij de politie. U krijgt een afschrift van het Proces Verbaal (PV).
 • Aangifte doen kan online via de site van de politie
 • DigiD en SMS-controle; per 1 april 2017 hebt u, naast DigiD, ook sms-controle nodig om aangifte te doen en in te loggen op Mijn Politie.
 • Verder heeft u de twee originele sleutels nodig, een kopie van de verzekeringspolis, en de aankoopbon van de fiets.
 • U meldt de schade bij Kingpolis en ons (Ado Bike).
 • U moet de twee orginele sleutels met de overige stukken (aankoopbon, kopie van de polis en het PV) naar ons op sturen.
 • Wij adviseren om de envelop met de sleutels aangetekend versturen.

Postadres:
King verzekeringen B.V.
Postbus 148
8530 AC Lemmer

Veel gestelde vragen over een fietsverzekering

V: Moet ik een speciaal slot hebben om mijn fiets te verzekeren?
A: Het is noodzakelijk om uw fiets te voorzien van een vast fietsslot met en ART keuring (minimaal 2 sterren. Zet uw fiets altijd op slot zodat u alle (originele) sleutels na diefstal kunt overhandigen.

V: Wat is een goedgekeurd slot?
A: Een slot moet een keuring van minimaal 2 sterren hebben om de fiets te kunnen verzekeren. Dit moet wel een vast slot zijn, geen ketting. Uiteraard is een kettingslot in combinatie met een ringslot altijd aangeraden. Vaak staat in de beschrijving van een fiets aangegeven of het slot een ART keuring heeft.

V: Ik ben mijn fietssleutel kwijt, wat nu?
A: Als u een sleutel kwijt bent, kunt u deze bij laten maken bij het merk van het goedgekeurde slot. Geef het altijd door aan Kingpolis wanneer u een sleutel laat bijmaken.

V: Ik wil mijn fietsverzekering opzeggen, kan dat?
A: uiteraard is het mogelijk om de verzekering op te zeggen. Neem hiervoor contact op met Kingpolis. Na het eerste jaar zijn doorlopende verzekeringen dagelijks opzegbaar, met een maand opzegtermijn.  

V: Kan ik een tweedehands fiets verzekeren?
A: Een tweedehands fiets die u bij ons heeft gekocht, is bij Kingpolis te verzekeren voor de aanschafprijs. Mocht u de fiets ergens anders hebben gekocht, kunnen wij de fiets eerst voor u laten taxeren. Bewaar dan wel de taxatie bon die wij u geven.

 

Mocht u nog meer vragen hebben kunt u ons bereiken op [email protected]