42 producten

Een Schoolfiets voor elke student!

Elke dag de fiets naar school pakken is helemaal zo gek nog niet wanneer je in Nederland woont. Het is daarom belangrijk dat dit op een fijne, maar ook mooie schoolfiets kan! Met een transportfiets zal het vervoeren van boeken, laptops, boodschappen en andere spullen een stuk gemakkelijker worden. Vergeet deze niet goed op te slot te zetten met een stevige kettingslot. Zo kun jij jouw nieuwe schoolfiets met een gerust hart achterlaten op het schoolplein. Het meeste veilig is de fiets vastzetten aan een fietsenrek, paal, hek of ander vast object. Mocht dit geen optie zijn, is slim om in ieder geval de ketting door het voorwiel te stoppen. Dit in combinatie met een regulier ringslot zal de meeste fietsendieven afschrikken! 

Een gratis cadeau bij jouw nieuwe stevige schoolfiets

Om het nieuwe schooljaar goed te beginnen krijg je van ons bij aanschaf van jouw nieuwe stevige schoolfiets een leuk cadeau van ons. Bij iedere stadsfiets ontvang je handige fietstassen. Schaf je een leuke transportfiets aan? Dan krijg je een handig kratje cadeau! Maak je langere afstanden naar school en haal je het liefst alle studenten onderweg in? Dan kun je ook kiezen voor een elektrische schoolfiets. Zo krijg je ook nog eens een extra kettingslot cadeau! De actie loopt tot 20 september! 

Gratis Cadeau bij elke schoolfiets:

Voeg de gratis producten toe via de combideals bij elke schoolfiets!

  • Fietstas t.w.v. €25,95,-
  • Fietskrat t.w.v. €34,99,-
  • Kettingslot t.w.v. €24,95,-
     

Studenten op een schoolfiets

Studenten op de fiets, je ziet het overal. Het is dan niet gek dat deze doelgroep het meeste fietst van iedereen in heel Nederland! Dag in dag uit bij weer en wind, altijd fietsen ze met de zware tassen naar school. Voor deze jongeren is het dan ook extra belangrijk om over de juiste schoolfiets te beschikken. Een transportfiets kan deze studenten helpen met het makkelijker maken van deze dagelijkse routine. Door een aantal handige snufjes zorgen transportfietsen dat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook extra veilig. Het dubbel potige standaard zorgt er voor dat de fiets niet naar één kant leunt wanneer men deze parkeert. Samen met de stuurstabilisator, die op de meeste transportfietsen zit, zijn dit fietsen die niet zomaar omvallen. Zelfs met een beladen voordrager! Een robuuste, kwalitatieve transportfiets kan vele fietstochten en ritten van studenten en scholieren verdragen. Het frame is altijd stevig en vaak oversized gebouwd. Het frame kan bestaan uit aluminium of staal. Aluminium is lichter van gewicht en bovendien roestvrij. Erg handig voor de regenachtige ochtenden waarmee elke scholier wel een keer te maken krijgt. Staal is wat zwaarder en zorgt dan ook voor een fiets die zwaarder van gewicht is. Echter kan een stalen schoolfiets makkelijk tegen een stootje, ook wanneer er misschien een keer botsing kan ontstaan. De transportfiets is oorspronkelijk bedacht door slagers, groenteboeren bakkers, etc. als een manier om toch goedkoop hun producten te kunnen vervoeren. Sindsdien zijn ze door iedereen in Nederland geadopteerd als hippe en trendy fietsen.

  • Voordrager
  • Stevig frame
  • Versnellingen

Andere schoolfietsen

Er zijn natuurlijk ook veel andere soorten schoolfietsen. In het assortiment van Ado Bike is ook aan studenten of scholieren gedacht die net even wat verder moeten rijden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de stadsfietsen met versnellingen. Deze hebben vaak ook nog handremmen en andere luxere specificaties. Een schoolfiets met versnellingen is perfect voor de dagelijkse fietstochten van en naar school. Ook wanneer de afstand naar school net even wat verder is dan normaal. Een beetje comfort onderweg zorgt er voor dat een ritje naar school leuk blijft en de dag goed begint! 

De specificaties van een scholieren fiets

Voor de studenten die graag over wat meer luxe beschikken, zijn er de schoolfietsen met meerdere versnellingen en zelfs de elektrische schoolfietsen. Zeker wanneer er dagelijks meerder keren gebruik gemaakt wordt van de schoolfiets, is een beetje luxe niet overbodig. Door de versnellingen zijn ook de langere afstanden makkelijk af te leggen voor iedere scholier. Kortere ritjes zijn ook prima af te leggen op een wat simpelere fiets zonder versnellingen. Een fiets zonder versnellingen is vaak goedkoper omdat er minder techniek bij komt kijken. Bovendien vergen dit soort schoolfietsen vaak erg weinig onderhoud omdat er simpelweg minder stuk kan gaan. Uiteraard kun je kiezen uit een divers aanbod aan kleuren en designs. Gebruik de filters of vraag onze medewerkers om hulp bij het kiezen van de perfecte schoolfiets. Back to School gaat het beste op een fiets van Ado Bike!

Heb nog vragen over één van onze schoolfietsen? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom gezellig langs in één van onze winkels. We helpen je graag verder op weg.