Praktische Schoolfiets met extra korting! 

6
Met een schoolfiets van Ado Bike blijft rijden een plezier. Geniet van een schoolfiets met extra korting en krijg ook nog een leuk cadeau.
Lees meer
Sorteer op:

Een Schoolfiets voor elk kind!

Elke dag met de fiets naar school is iets heel gewoond in een normale schoolweek. Het is daarom belangrijk dat dit op een fijne, maar ook mooie schoolfiets te doen is. Met een transporfiets zal het vervoeren van boeken, laptops, boodschappen en andere spullen een stuk gemakkelijker worden. Het kettingslot kan gebruikt worden om er voor te zorgen dat de nieuwe schoolfiets overal met een goed gevoel achtergelaten kan worden. Het meeste veilig is de fiets vastzetten aan een fietsenrek, paal, hek of ander vast object. Mocht dit geen optie zijn, is slim om in ieder geval de ketting door het voorwiel te stoppen. Dit in combinatie met een regulier ringslot zal de meeste fietsendieven afschrikken! 

Studenten op een schoolfiets

Scholieren op de fiets is iets wat iedereen wel dagelijks een keer tegenkomt. Het is dan niet gek dat deze doelgroep het meeste fietst van iedereen in heel Nederland! Dag in dag uit bij weer en wind, altijd fietsen ze met de zware tassen naar school. Voor deze jongeren is het dan ook extra belangrijk om over de juiste schoolfiets te beschikken. Een transportfiets kan deze studenten helpen met het makkelijker maken van deze dagelijkse routine. Door een aantal handige snufjes zorgen transportfietsen dat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook extra veilig. Het dubbel potige standaard zorgt er voor dat de fiets niet naar één kant leunt wanneer men deze parkeert. Samen met de stuurstabilisator, die op de meeste transportfietsen zit, zijn dit fietsen die niet zomaar omvallen. Ook met een beladen voordrager. Een robuust gebouwde transportfiets kan vele fietstochten en ritten van studenten en scholieren verdragen. Het frame is stevig en vaak oversized gebouwd. Het frame kan bestaan uit aluminium of staal. Aluminium is lichter van gewicht en bovendien roestvrij. Erg handig voor de regenachtige ochtenden waarmee elke scholier wel een keer te maken krijgt. Staal is wat zwaarder en zorgt dan ook voor een fiets die zwaarder van gewicht is. Echter kan een stalen schoolfiets makkelijk tegen een stootje, ook wanneer er misschien een keer botsing kan ontstaan. De transportfiets is oorspronkelijk bedacht door slagers, groenteboeren bakkers, etc. als een manier om toch goedkoop hun producten te kunnen vervoeren. Sindsdien zijn ze door iedereen in Nederland geadopteerd als hippe en trendy fietsen.

  • Voordrager
  • Stevig frame
  • Versnellingen

De specificaties van een scholieren fiets

Voor de studenten die graag over wat meer luxe beschikken, zijn er de schoolfietsen met meerdere versnellingen en zelfs de elektrische schoolfietsen. Zeker wanneer er dagelijks meerder keren gebruik gemaakt wordt van de schoolfiets, is een beetje luxe niet overbodig. Door de versnellingen zijn ook de langere afstanden makkelijk af te leggen voor iedere scholier. Kortere ritjes zijn ook prima af te leggen op een wat simpelere fiets zonder versnellingen. Een fiets zonder versnellingen is vaak goedkoper omdat er minder techniek bij komt kijken. Bovendien vergen dit soort schoolfietsen vaak erg weinig onderhoud omdat er simpelweg minder stuk kan gaan. Uiteraard kunt u kiezen uit een divers aanbod aan kleuren en designs. Gebruik de filters of vraag onze medewerkers om hulp bij het kiezen van de perfecte schoolfiets. Back to School gaat het beste op een fiets van Ado Bike!