65 producten

De perfecte Stadsfiets

De stadsfiets voor heren en dames is één van de goedkoopste en toegankelijkste fietsentypes. De stadsfiets is in diverse inch maten en framehoogtes te bestellen. Stadsfietsen worden vanaf €199 bij Ado Bike aangeboden.  Dagelijks gebruik maken van eens stadsfiets is iets wat u graag zult willen doen. Naar werk, school, vrienden of op stap. Met een deze fietsen kan het allemaal. Stadsfietsen blinken dan ook uit in een stedelijke omgeving, maar zijn ook prima op een fietstocht te gebruiken. Qua luxe bestaan er veel verschillen. Meerdere versnellingen en verende voorvork, of juist een no-nonsense degelijke fiets? De keuze is aan u. Voor degene die echt van comfort en fietsplezier houdt zijn er de elektrische stadsfietsen. Door de elektrische trapondersteuning is het mogelijk grote afstanden af te leggen. Vaak uitgerust met meerdere rijstanden, hoogwaardige materialen en veel versnellingen. Op een e-bike stadsfiets weet u zeker dat u met een fijn gevoel onderweg zult zijn!

Waar kunt u uit kiezen? 

Stadsfietsen kunt u het beste kiezen aan de hand van 6 stadsfiets-eigen specificaties zoals framehoogte, frame-materiaal, wielmaat – in inch -, aanwezigheid van versnellingen, remsoort en uiteraard merk / kleur. Ieder merk heeft zo zijn eigen stadsfietsencollectie. We zijn bijzonder trots  op de ruime keuze stadsfietsen voor zowel premiummerken zoals Cortina en Gazelle als voor de scherp geprijsde stadsfietsen van Altec en Crown. Bekijk ééns deze prachtige  Cortina U1 damesfiets, of wat te denken van deze Cortina U1 Herenfiets. Bij Ado Bike heeft u de keuze uit een groot aantal verschillende kleuren voor uw nieuwe stadsfiets. Denk hierbij aan groen, paars, rood of zilver. Natuurlijk zijn dit leuke speelse kleuren, maar voor een volwassenfiets wilt u misschien wat meer moderne stads kleuren uitkiezen. Ga dan voor de kleuren zwart, blauw, grijs of wit. Deze passen goed bij het hedendaagse stadsbeeld en geven u en uw fiets een moderne uitstraling.

Enkele van onze top modellen:

  • Altec Metro
  • Altec Delta
  • Cortina Speed

Een stadsfiets met versnellingen?

Stadsfietsen kunnen met verschillende versnelling types worden uitgerust. De scherp geprijsde stadsfietsen hebben geen versnellingen. In het assortiment bij Ado Bike heeft u keuze uit 2 versnelling types, namelijk naafversnellingen of derailleur. Het aantal versnellingen kan variëren. Voorbeelden van naafversnellingen zijn Single Speed, Shimano Nexus 3, 7 of 8. Voor het derailleursysteem heeft u keuze uit 7, 18, 21, 24, 27, 30 versnellingen. Een versnelling zorgt er voor dat u ook over langere afstanden van uw fiets kan blijven genieten. Voor elk type terrein heeft u de oplossing letterlijk bij de hand. Komt u bijvoorbeeld een heuvel tegen, dan is een lagere versnelling de beste keuze. Over lange rechte stukken straat komen hogere versnellingen beter tot hun recht. Let er wel op dat u de versnelling niet verzet wanneer u stil staat. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de ketting van uw fiets er af loopt.

Hoe moet ik naar de framemaat kijken?

Qua frame is het verder belangrijk om te weten dat u zelfs bij de stadsfietsen kunt kiezen tussen de courante stalenframe of de aluminium, roestvrije, lichte, luxe frame. Vaak voorkomende framehoogtes zijn H50, H57, H61 of H65. De hoogte van het frame zorgt in combinatie met de verstelbare zadelpen voor een comfortabele stadsfiets op maat. Uw framemaat berekenen voordat u een stadsfiets aanschaft kan er voor zorgen dat u de fiets niet hoeft te ruilen. Een fiets die goed past bij uw lengte is veel aangenamer om mee te rijden en zorgt voor een betere fietshouding. Bij kinderen die al wel op een 28 inch fiets passen kan het verstandig zijn de lengte extra goed op te meten.

Kan ik stadsfietsen verzekeren?

Stadsfietsen kunnen met diverse sloten worden geleverd. Wilt u uw eigen stalen ros verzekeren, dan is een ART slot nodig. Dit is een goedgekeurd verzekeringsslot vb. AXA, Abus. Staat de fiets veel buiten en wilt u geen roest op de fiets? Dan is de keuze voor een aluminium stadsfiets aan te raden in combinatie met een extra kettingslot, insteekketting of kabelslot. Aluminium roest namelijk niet in de regen of modder.