Stadsfietsen

Weergave 1 to 24 van 66 totaal
Van laag naar hoog sorteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Weergave 1 to 24 van 66 totaal
Van laag naar hoog sorteren
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stadsfietsen

De stadsfiets is een van de goedkoopste en toegankelijkste fietsentypes. De stadsfiets is in diverse inch maten en framehoogtes te bestellen. Stadsfietsen worden vanaf €199 bij Ado Bike aangeboden. Bij de aankoop van een rijklare stadsfiets krijgt u één jaar garantie, één jaar service & een gratis servicebeurt t.w.v. €45.

Hoe kies je jouw nieuwe stadsfiets?

Stadsfietsen kun je het beste kiezen aan de hand van 6 stadsfiets-eigen specificaties zoals framehoogte, frame-materiaal, wielmaat – in inch -, aanwezigheid van versnellingen, remsoort en uiteraard merk / kleur. Ieder merk heeft zo zijn eigen stadsfietsencollectie. We zijn bijzonder trots op de ruime keuze stadsfietsen voor zowel premiummerken zoals Cortina en Gazelle als voor de scherp geprijsde stadsfietsen van Altec en Static.

Heeft een stadsfiets versnellingen?

Stadsfietsen kunnen met verschillende versnellingtypes worden uitgerust. De scherp geprijsde stadsfietsen hebben geen versnellingen. In het assortiment bij Ado Bike heeft u keuze uit 2 versnelling types, namelijk naafversnellingen of derailleur. Het aantal versnellingen kan variëren. Voorbeelden van naafversnellingen zijn Single Speed, Shimano Nexus 3, 7 of 8. Voor het derailleursysteem heeft u keuze uit 7, 18, 21, 24, 27, 30 versnellingen.

Hoe moet ik naar het frame van een stadsfiets kijken?

Qua frame is het verder belangrijk om te weten dat u zelfs bij de stadsfietsen kunt kiezen tussen de courante stalenframe of de aluminium, roestvrije, lichte, luxe frame. Vaak voorkomende framehoogtes zijn H50, H57, H61 of H65. De hoogte van het frame zorgt in combinatie met de verstelbare zadelpen voor een comfortabele stadsfiets op maat.

Kan ik mijn stadsfiets verzekeren?

Stadsfietsen kunnen met diverse sloten worden geleverd. Wilt u de stadsfiets verzekeren, dan is een ART slot nodig. Dit is een goedgekeurd verzekeringsslot vb. AXA, Abus. Staat de fiets veel buiten en wilt u geen roest op de fiets? Dan is de keuze voor een aluminium stadsfiets aan te raden in combinatie met een extra kettingslot, insteekketting of kabelslot.