6 producten

Hybride fiets

U komt waarschijnlijk vaker hybride fietsen tegen dan u denkt. De term doet u misschien denken aan een fiets met die een motor heeft met benzine en stroom, maar niets is minder waar. De term hybride fiets staat voor een fiets met een combinatie tussen stadsfiets en een toerfiets. Bijvoorbeeld een mountainbike, of racefiets. Binnen de klasse racefiets bestaan er nog een aantal onderverdelingen.

Soorten Hybride fiets

De city-hybride is de meest voorkomende. Dit is een stadsfiets met een dichte kettingkast en 7 versnellingen. Ideaal voor bijvoorbeeld dagelijks stedelijk gebruik of voor een recreatie fietstocht in het weekend. Door de 7 versnellingen kunt u gemakkelijk naar de optimale rijstand wisselen voor een comfortabele fietstocht. De tour-hybride kan zowel een open als gesloten kettingkast hebben. Met meer dan 7 versnellingen zijn dit echte afstandsfietsen. Deze fietsen zijn lichter, sportiever en sneller dan een city-hybride. Hoewel het meer tijd kost om deze fietsen te onderhouden, zijn ze uitermate geschikt als sportieve recreatiefiets. De cross hybride fiets is een combinatie tussen een racefietsen een mountainbike. Een snelle maar ook robuuste fiets geschikt voor zowel toertochten als de wat meer off-road paden. Extra verlichting is wel een must of deze fiets omdat dit er niet altijd op zit. Deze fietsen zijn dus echt voor recreatie gelegenheden.De cross-hybrids is een kruising tussen een racefiets en een mountainbike. Snelle, maar ook robuuste fiets, geschikt voor toertochten, maar ook en juist voor snelle ritten. In principe zonder spatborden, drager en verlichting, maar deze kunnen eenvoudig erop gemonteerd worden.

Kenmerken Hybride fietsen

De hybride fiets heeft een aantal kenmerken waardoor deze uniek is van de rest. Het frame van een hybride is vaak wat lichter dan normaal. Hierdoor zijn de fietsen makkelijk in omgang en kunnen er grote afstanden mee gereden worden. Een vrij recente, maar nog niet zo’n populair ontwikkeling binnen de hybride fietsen, is het gebruik van Carbon voor het frame. Dit haalt het gewicht van de fiets naar beneden met soms wel 5 kilo. Echter is deze techniek nog erg nieuw en duur.

Hybride fietsen beschikken vaak over meer versnellingen dan “reguliere” stadsfietsen. Het ligt aan welke type fiets u kiest, maar over het algemeen zal het aantal versnellingen boven de 7 liggen. Wanneer u de keuze heeft tussen een naafversnelling en een derailleurschakeling is het belangrijk te weten waarvoor u de fiets wilt gaan gebruiken. Voor langere afstanden en heuvelachtig terrein is een derailleurschakeling het beste geschikt. Deze schakelen namelijk makkelijker, maar vergen wel meer onderhoud. Gebuikt u de fiets meer voor dagelijkse activiteiten dan is een naafversnelling een betere optie.Een voordeel van een hybride fiets is de comfortabele zithouding. Wanneer u lange afstanden op een mountainbike af legt kan de vermoeidheid sneller toeslaan door de zithouding. Hybride fietsen bieden hiervoor een betere oplossing. U kunt namelijk gewoon gebruik maken van de stadsfietshouding wanneer u ver moet fietsen. De grotere wielen van een hybride fiets zorgen voor meer stabiliteit en de banden hebben een hogere spanning. De wielen zijn vaak gemaakt van aluminium zodat de grotere maat niet veel zwaarder wordt.

  • Versnellingen
  • Handremmen 
  • Fijne fietshouding

Benieuwd of een Hybride fiets wat voor u is? Kom dan langs in een van onze filialen of neem contact met ons op. Ons personeel staat graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook is het mogelijk een testrit te maken op een van onze fietsen. 

[powr-popup id="65279077_1659354748"]