Handige fietskarren voor meer ruimte op de fiets

0
Gaat u op pad met de kinderen, hond, of heeft u behoefte aan meer bagageruimte? Dan is een fietskar erg handig. Voor veel fietskarren heeft Ado Bike ook regenhoezen, zo blijft alles droog. Ook kunt u bij ons shoppen voor handige accessoires.
Lees meer
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Fietskar kopen?

Op zoek naar een goede fietskar? Gebruikt u de fiets, maar heeft u te weinig ruimte om uw kinderen of spullen mee te nemen? Dan kan een fietskar hier de oplossing voor zijn. De fietskar wordt gekoppeld aan de fiets door middel van een bevestigingspaneel dat achter op de as-moer komt. De fietskar is een steeds meer voorkomend fenomeen in de fietswereld. Wanneer kinderen bijvoorbeeld nog te jong zijn voor een loopfiets, kunnen ze al wel mee in een fietskar. Zo kunt u samen een lekker tochtje door de natuur maken wanneer het buiten mooi weer is. Met speciale aanpassingen kunt u zelfs al een baby veilig mee nemen in de fietskar! Een fietskar is erg multifunctioneel en kan natuurlijk ook erg makkelijk gebruikt worden voor het vervoeren van boodschappen of andere spullen. Wind- en regenschermen bieden goede bescherming als het weer toch niet zo mee zit, maar u er wel graag op uit wil.

Tips bij het gebruik van een fietskar

  • Mocht u kinderen vervoeren, zorg er dan voor dat deze altijd goed vast zitten. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, ook als het om fietskarren gaat. Een drempel kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de kar een beetje gaat schudden. Goede riemen zijn daarom essentieel.
  • Wanneer u stilstaat bij een stoplicht, ga dan niet te dicht bij een auto of vrachtwagen staan met stinkende uitlaatgassen. Voor uzelf is dit al niet fijn, maar kinderen of honden in de fietskar hebben er nog meer last van. Deze zitten namelijk een stuk dichter bij de grond en dus de uitlaat van een auto.
  • De kar achter uw fiets heeft gewicht, net als datgene wat u er in wil vervoeren. Let er daarom op dat remmen en stoppen anders gaat dan u gewend bent. Ook trekt de fiets langzamer op, dus zal u harder moeten trappen om vooruit te komen.
  • Door de extra lengte die uw fiets krijgt door de fietskar, zult u bochten ruimer moeten nemen. Let dus goed op bij scherpe bochten of wanneer u vluchtheuvels over wilt steken. Snelle stuurmaneuvers zullen lastiger gaan dan u gewend bent.

Kinderen of hond vervoeren? Gebruik een fietskar

De fietskar kan voor verschillende opties gebruikt worden. Het vervoeren van kinderen, transport of dieren kan gerealiseerd worden met de fietskar. De fietskar is in verschillende uitvoeringen leverbaar. Kinderen meenemen? Dan is de Yepp trailer solo of duo een optie. Hond of boodschappen meenemen? Dan is de Yepp trailer dog een optie. De fietskar wordt gekeurd na de productie. Iedere fietskar is uitgerust met een vlag om herkenbaar te zijn, een veiligheidsgordel en reflectoren in de velg en op de hoes. Door het gebruik van de fietskar bent u niet geneigd om de auto te pakken wegens de ruimte van de transport of kinderen. Hierdoor blijft u in beweging en stimuleert dat naar positieve impulsen.