3 producten

BMX fietsen

BMX fietsen in alle soorten en maten. Op straat in het park of op een circuit, met de BMX fietsen van Ado Bike cross je overal. Met de toenemende populariteit van de sport is de vraag naar deze fietsen ook toegenomen. Sinds 2008 is het zelfs een officiële olympische sport geworden. Naast snelheid, is behendigheid ook erg belangrijk wanneer het over BMX-racen gaat. Want een BMX gaat niet alleen vooruit, maar maakt ook vele sprongen. Onze fietsen zijn daarom extra sterk en flexibel voor optimaal gebruikersgemak. Een ervaren rijder of juist een beginneling? Onze BMX fietsen zijn al verkrijgbaar voor kinderen vanaf 2 tot 4 jaar. Uiteraard dan nog wel met zijwieltjes, maar men kan niet vroeg genoeg beginnen met deze uitdagende sport. Het frame van u BMX kan gemaakt zijn van staal of aluminium. Staal verhoogt het gewicht van de BMX, maar zorgt ook voor een zeer robuust frame. Aluminium is roest vrij en lichter qua gewicht, waardoor sprongen wat makkelijker uit te voeren zijn. Door alle sprongen die gemaakt worden moet er natuurlijk wel een veilige en betrouwbare rem op de fiets zitten. Er kan daarom een handrem aan het stuur zitten, of een terugtraprem bij de trappers. Hiermee kan de controle over de fiets goed behouden worden en zijn de leukste stunts mogelijk. Over het algemeen wordt een BMX overdag gebruikt, in skateparken, off-road en gewoon op straat. Daarom zit er geen verlichting inbegrepen bij uw nieuwe BMX fiets. Uiteraard is deze wel los aan te schaffen en eenvoudig te monteren. Let hier goed op wanneer u ook in het donker gebruik wilt maken van uw nieuwe fiets.

  • Wenbaar 
  • Voor volwassenen en kinderen
  • Te personaliseren 

Maat en gebruik BMX

De maat van een BMX fiets is gemakkelijk te bepalen. Vanaf 6 jaar is het aan te raden een fiets van 20 inch te kiezen. Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen beter met een kleiner model over weg. Het is namelijk belangrijk dat de bestuurder van een BMX goed met beide benen bij de grond kan komen. En het gewicht van de fiets mag niet te zwaar zijn als de bestuurder een licht gewicht heeft. Bij ons heeft u ook keuze uit kleinere modellen en verschillende merken. Het mooie van in BMX is het 360 graden draaibare stuur. Dit geeft mooie effecten tijdens de sprongen en maakt de stunts een stuk indrukwekkender. Niet elke BMX bij Ado Bike beschikt over deze eigenschap. Bekijk daarom goed de specificaties wanneer u een BMX fiets wilt aanschaffen.


Omdat BMX er vaak snel en ruig aan toe gaat, is het belangrijk goede bescherming te dragen tijdens het beoefenen van deze sport. Onze fietsen worden standaard in een doos afgeleverd. Dit betekent dat u vaak nog het zadel, het stuur en de trappers zelf op de fiets moet monteren. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een volledig afgemonteerde BMX fiets. Wel zo gemakkelijk.

Welke BMX fiets kopen?

Er bestaan verschillende soorten BMX’en waaruit u kunt kiezen. Namelijk een freestyle BMX of een Race BMX. Een freestyle BMX kan worden gebruikt voor verschillende manieren van BMX rijden. Echter zijn vooral gemaakt om street, park en dirt mee te rijden. Deze soort BMX fiets moet stevig zijn omdat er vaak sprongen en stunts mee gemaakt worden. Vaak ook wat compacter van formaat om sprongen makkelijker te maken. De freestyle BMX ziet u veel terug op straat en in skateparken. Een Race BMX is gemaakt, zoals de naam al doet vermoeden, om mee te racen. Dit zijn de fietsen die u tijdens de olympische spelen zult zien rijden en hebben vaak een zadel dat dicht bij het achterwiel zit. Licht van gewicht en vaak gemaakt van aluminium, deze fietsen zijn gemaakt voor snelheid en het winnen van die gouden medaille!

Bekijk in gerust ons complete aanbod BMX fietsen of maak gebruik van de filters om uw ideale BMX fiets te kiezen en direct te bestellen. Een voordelige BMX kopen doet u bij Ado Bike!