BMX fietsen

Stoere BMX fietsen voor jong en oud

Een BMX is een cross fiets die tegen een stootje moet kunnen. De BMX'en van Ado Bike zijn zowel geschik voor volwassenen als jongeren en komen in veel verschillende kleuren.
6 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren
6 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren

BMX

BMX fietsen in alle soorten en maten. Op straat in het park of op een circuit, met de BMX fietsen van Ado Bike cross je overal. Met de toenemende populariteit van de sport is de vraag naar deze fietsen ook toegenomen. Sinds 2008 is het zelfs een officiële olympische sport geworden. Naast snelheid, is behendigheid ook erg belangrijk wanneer je over BMX-racen  praat. Want een BMX gaat niet alleen vooruit, maar maakt ook vele sprongen. Onze fietsen zijn daarom extra sterk en flexibel voor optimaal gebruikersgemak. Een ervaren rijder of juist een beginneling? Onze BMX fietsen zijn geschikt voor iedereen.

Maat en gebruik BMX

De maat van een BMX fiets is gemakkelijk te bepalen. Vanaf 6 jaar is het aan te raden een fiets van 20 inch te kiezen. Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen beter met een kleiner model over weg. Het is namelijk belangrijk dat de bestuurder van een BMX goed met beide benen bij de grond kan komen. En het gewicht van de fiets mag niet te zwaar zijn als de bestuurder een licht gewicht heeft. Bij ons heeft u ook keuze uit kleinere modellen en verschillende merken.

Omdat BMX er vaak snel en ruig aan toe gaat, is het belangrijk goede bescherming te dragen tijdens het beoefenen van deze sport. Bekijk hier ons grote aanbod fietshelmen en -sloten.

Onze fietsen worden standaard in een doos afgeleverd. Dit betekent dat u vaak nog het zadel, het stuur en de trappers zelf op de fiets moet monteren. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een volledig afgemonteerde BMX fiets. Wel zo gemakkelijk.

Bekijk in gerust ons complete aanbod BMX fietsen of maak gebruik van de filters om uw ideale BMX fiets te kiezen en direct te bestellen.