Goedkope Omafiets online bestellen

De omafiets is één van de meest geproduceerde fietsmodellen ter wereld. De omafiets heeft een klassiek en tijdloos design. Jaren lang fietsen mensen van over de hele wereld op dit elegante model. Veel omafietsen zijn simpel qua techniek, maar sommige zijn ook wat luxer en beschikken over versnellingen.

1 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren
1 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren

Omafiets

Omafietsen zijn een zeer populaire variant onder jongeren, met name studenten. Het is een fiets met een nostalgische uitstraling zonder fratsen, gebaseerd op de originele Hollandsche fiets. Het damesframe met lage instap zorgt voor het nodige gemak. Een omafiets is door het gebruik van eenvoudige onderdelen zeer onderhoudsvriendelijk. Ook omdat er weinig, meestal zelfs helemaal geen versnellingen op zitten en is voorzien van een terugtraprem.

Op een omafiets zit je erg comfortabel dankzij het hoge stuur en de afstand tot de zitpositie. Het is daardoor een degelijke fiets voor dagelijkse korte ritjes. Voor langere ritten en meer stevigheid raden we aan om eens rond te kijken in ons assortiment transportfietsen of stadsfietsen in heren- of damesuitvoering.

Geschiedenis van de omafiets

Omafietsen bestaan al erg lang. Het is zelfs zo geweest dat er een tijdje geen andere fietsen gemaakt werden. Het is dan ook niet gek dat er tegenwoordig veel omafietsen op straat te vinden zijn. Een omafiets is van nature robuust, simpel en degelijke. Dit komt omdat er weinig extra’s opzitten die de fiets ingewikkelder maken. Het onderhoud aan een omfiets is daarom doorgaans ook minder dan bij andere fietsmodellen. Het kenmerkende aan een omafiets is de dubbele framebuis, waarvan er meestal eentje gebogen is. Bijna elke omafiets bij Ado Bike beschikt over een jasbeschermer en gesloten kettingkast. Dit is een overblijfsel van het originele design van de omafiets. De rokken van de dames van toen mochten natuurlijk niet tussen de bewegende onderdelen van de fiets komen. Tegenwoordig zijn omafietsen niet alleen meer voor vrouwen. De mannelijke variant van de omafiets is de opafiets gaan heten. Wat ooit begonnen is als een simpele fiets, is uitgegroeid tot een van de meest bekende fietsmodellen van Nederland.   

omafiets

De verschillende maten

De omafiets is tegenwoordig beschikbaar in alle maten, niet alleen meer voor de volwassen vrouw. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al gebruik maken van deze soort fiets. De maten die beschikbaar zijn kunt u hier vinden.

Fietsmerken

Omafietsen zijn al jaren lang zeer populair in Nederland. Mede hierdoor heeft bijna elk fietsmerk wel een omafiets geproduceerd. U kunt bij Ado Bike terecht voor een omafiets van de volgende merken.

  • Alpina
  • Altec
  • Cortina
  • Gazelle
  • Static
  • Volare

Kleuren en designs

Hoewel de omafietsen simpel is qua techniek en uitvoering, zijn er veel verschillende kleuren en designs beschikbaar. Omdat iedereen wel een andere smaak heeft, is er een zeer divers aanbod aan omafietsen te vinden bij Ado Bike. Een goed voorbeel hiervan is de Volare Salutoni Cartoon 28 inch Transportfiets 56cm 3v Wit. Deze fiets heeft een uniek en opvallend design met een leuke print op de jasbeschermer en kettingkast. Verder heeft u natuurlijk ook de keuze uit de standaard kleuren zoals zwart, wit, grijs, blauw, roze en nog veel meer. Het is natuurlijk aan u wat voor hippe omafiets u uitkiest.

Speciale omafiets

U kunt er ook voor kiezen om een wat specialere fiets uit te kiezen. Verschillende omafietsen zijn ook verkrijgbaar als transportfiets. Deze fietsen beschikken over een voordrager. Hiermee kunt u bagage, tassen en andere dingen gemakkelijk vervoeren. Eventueel kunt u ook nog kiezen voor het plaatsen van een krat of mand op deze voordrager. Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen voor een standaard dames- of herenfiets

Maak 'm compleet 

Een omafiets is al verkrijgbaar vanaf 154,-. Het is leuk om je fiets uit te rusten met accessoires zoals snelbinders, een goed kettingslot of een hippe krat om er helemaal je eigen fiets van te maken. Gemakkelijk om zelf te monteren.

We leveren al onze fietsen standaard in doos, waarbij het zadel, stuur en trappers zelf gemonteerd dienen te worden. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een volledig afgemonteerde fiets; een stukje meer gemak tegen een scherp tarief.