2 producten

Omafiets 28 inch met versnellingen

De omafiets is misschien wel een van de meest bekende fietsdesigns die er bestaat. Al sinds 1890 worden deze fietsen en masse geproduceerd. De fiets werd toen voor iedereen in de samenleving beschikbaar en was het niet een product voor delen van de samenleving. Over de jaren heen is het design grotendeels hetzelfde gebleven, wat te danken is aan de effectiviteit van deze fietsen. Een 28 inch omafiets is geschikt voor mensen met een lengte vanaf ongeveer 160cm. U kunt bij Ado Bike Kiezen uit een zeer divers aanbod 28 inch omafietsen met versnellingen. Zo’n fiets is uitermate geschikt voor het afleggen van dagelijkse ritjes. Denk hierbij aan woon- en werkverkeer, maar ook tochtjes door de natuur of een bezoek aan vrienden. Door de simpele techniek zijn deze fietsen vaak scherp geprijsd en krijgt u veel waar voor uw geld. Door de simpele, maar effectieve techniek, vergt een omafiets weinig onderhoud. Zeer handig wanneer u dagelijks gebruik wilt maken van uw nieuwe fiets. Omdat omafietsen erg populair zijn,  zijn er veel verschillende uitvoeringen en kleuren te vinden. U kunt kiezen uit de wat meer standaard kleuren zoals blauw, grijs, zwart en wit. Echter een opvallende kleur kan niet alleen leuk zijn, maar ook nog eens heel handig. Zo zorgt u er voor dat u de 28 inch omafiets snel kunt herkennen en wordt de kans op diefstal minder.

Specificaties Omafiets 28 inch met versnellingen

Ondanks dat er ook veel omafietsen voor kinderen zijn, is het 28 inch model veruit nog steeds het meest populair. Een omafiets is vaak snel te herkennen aan het dubbele frame. De bovenste frame buis loopt gebogen naar onderen, in tegenstelling tot een reguliere damesfiets zijn er dus 2 buizen te zien in plaats van 1. Het is trouwens niet zo dat alleen dames gebruik maken van een fiets met een gebogen frame. Tegenwoordig zien veel mannen het nut van een fiets met bovenste framebuis. Oorspronkelijk werd dit bij damesfietsen gedaan om het op- en af te stappen gemakkelijker te maken voor vrouwen met een rok. Tegenwoordig is het dus meer iets cosmetisch om dames en herenfietsen uit elkaar te kunnen houden. Ook hebben veel 28 inch omafietsen jasbeschermers op de achterkant zitten. Dit hielp vroeger niet alleen met het beschermen van de jas, maar ook dus die rokken. Vaak loopt de kleur en het design van de fiets door op deze jasbeschermers. De dichte kettingkast is ook een veel voorkomend kenmerk van de omafiets. Door de dichte kettingkast wordt voorkomen dat uw kleren tussen de bewegende onderdelen van de fiets komen. Ook hierop loopt vaak het design van de rest van de fiets door. De frames van deze 28 inch omafietsen bestaan uit staal. Dit maakt de fietsen zwaarder, maar ook erg stevig. De fietsen zijn dus wel lastiger om op te tillen, maar kunnen ook tegen een stootje.

Merken Omafiets 28 inch met versnellingen

Omdat omafietsen al heel lang bestaan hebben de meeste merken wel een model uitgebracht. Het 28 inch model is, zoals eerder vermeld, een van de populairste modellen op de markt. Daarom kunt u bij Ado Bike kiezen uit de volgende diverse merken:

Er zijn ook een aantal omafietsen die net even wat meer hebben dan de standaard fiets. Deze 28 inch omafietsen met versnellingen hebben namelijk ook een voordrager. Met deze “transportfietsen kunt u meer bagage vervoeren dan op een reguliere omafiets. Gebruik de filters om de perfecte 28 inch omafiets zonde versnellingen uit te zoeken. 

[powr-popup id="65279077_1659354748"]