1 producten

Omafiets 26 inch

Een klassieke omafiets 26 inch is een mooie fiets voor uw zoon of dochter. U leest het goed, deze fiets is echt niet alleen maar voor meisjes. Het is een van de meest verkochte fietsen van Nederland. Dat heeft natuurlijk te maken met de lage prijs, maar ook met het comfort wat een 26 inch omafiets kan  bieden. Dankzij de lage instap en de positie van het zadel en stuur zit iedereen prettig op de fiets. Dit model bestaat al meer dan een eeuw en zijn nog steeds overal op straat te vinden. Dit is te danken aan de simpele, robuuste en effectieve techniek die achter deze fietsen zit. Een ander groot voordeel van een 26 inch omafiets is dat er niet veel onderhoud nodig is. De simpele onderdelen zijn eventueel gemakkelijk en goedkoop te vervangen. Dus naast dat de fiets van zichzelf al goedkoop is, bespaart u ook op het onderhoud. Vind een geschikte omafiets 26 inch door gebruik te maken van het filter en bestel direct. Deze fietsen zijn geschikt voor kinderen tussen de 10-14 jaar. Op deze leeftijd willen kinderen graag de wereld om zich heen zelfstandig gaan ontdekken. En hoe kan dat nou beter dan op een gloednieuwe fiets. Ook voor alle 26 inch omafietsen geldt bij Ado Bike de laagste prijsgarantie!

Welke 26 inch omafiets kiest u?

Gaat u voor een mooie zwarte uitvoering, of toch liever voor de witte uitvoering zoals de altec roma deluxe of toch voor een leuke gekleurde versie van de 26 inch omafiets. Kinderen zijn vaak geneigd om andere fietsen uit te kiezen als volwassenen. Het kan daarom leuk zijn om samen met uw zoon of dochter de perfecte fiets uit te kiezen. Het frame van de fiets kan bestaan uit staal of aluminium. Staal zorgt voor een zeer robuuste fiets die wel tegen een stootje kan. Echter maakt dit de fiets wel wat zwaarder ondanks het kleine formaat. Aluminium is licht qua gewicht en maakt de fiets ook roestvrij. Kenmerkend aan een omafiets 26 inch is de dubbele bovenste framebuis. De stang die normaal bij een jongensfiets van het stuur tot het zadel loopt, buigt bij hier naar onderen. Dit geeft de omafiets een klassieke uitstraling. De jasbeschermers en dichte kettingkast zijn ook eigenschappen die veel van dit soort fietsen hebben. Dit zijn niet alleen veiligheidsmaatregelen maar dragen ook bij aan de stijl van de fiets. De designs en patronen die op het frame van de omafiets aanwezig zijn, lopen ook door op de kettingkast. Omdat het hier om de 26 inch variant gaat, zijn het officieel wel kinderfietsen. Echter lijken deze omafietsen qua uiterlijk erg op en volwassen fiets. De kleuren waaruit u en uw kind kunnen kiezen variëren sterk. Er bestaan modellen met een hele speelse uitstraling door het gebruik van meerdere kleuren, maar ook modellen die gebruik maken van 1 kleur. Het is maar net waar uw kind de voorkeur aangeeft!

26 inch omafiets merken

Omdat omafietsen al heel lang bestaan hebben de meeste merken wel een model uitgebracht. 26 inch omafietsen komen iets minder voor dan het 28 inch model, maar toch kunt u bij Ado Bike kiezen uit verschillende merken. De merken die Ado Bike voor u te bieden heeft zijn:

Een 26 inch omafiets is te verkrijgen mét en zonder versnellingen. Een omafiets in de wiel maat 26 inch zonder versnelling heeft het voordeel dat deze scheper geprijsd is en minder onderhoud nodig heeft. Ideaal voor dagelijkse ritten naar school, bijbaantje of klasgenootjes. Een 26 inch omafiets met versnellingen kan uiteraard ook gebruikt worden op korte afstanden, maar komt echt tot zijn recht tijdens langere routes.

Framemaat berekenen

Omdat kinderen nog steeds groeien en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste framemaat te vinden. Een te grote omafiets kopen voor uw kind kan in eerste instantie een goed idee lijken omdat de fiets dan langer mee kan gaan, echter is dit niet aan te raden. Het is namelijk belangrijk dat uw kind met beide voeten bij de grond kan, dit in verband met de veiligheid. Om er zeker van te zijn dat u de juiste fiets kiest voor uw zoon of dochter raden wij u aan op deze pagina de framemaat te berekenen. Zo kan uw kind gelijk genieten van de nieuwe 26 inch omafiets!