Omafiets 26 inch met versnellingen voor kinderen van 10-14 jaar

Voor kinderen van 10 tot 14 jaar zijn er de omafietsen van 20 inch met versnelling. Ligt de school van uw kind net even wat verder weg? Dan is een versnelling op de fiets zeker geen overbodige luxe. Hiermee kan uw kind makkelijk van rijsnelheid schakelen.
3 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren
3 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren

Omafiets 26 inch met versnelling

De middelbare school is een leuke, nieuwe, maar ook zeker een spannende tijd voor elk kind. Het is grote stap naar de voorbereiding op het volwassen leven. Veel kinderen beginnen deze nieuwe reis op een fiets. Elke dag door weer en wind fietsen duizenden kinderen door heel Nederland naar school. Het is daarom belangrijk dat ze over leuke, stevige en goede fietsen beschikken. Een steeds populairder wordend model onder kinderen, maar ook volwassenen is de omafiets. Deze fiets is gebaseerd op het klassieke model dat al bijna 120 jaar door heel Europa gemaakt wordt. Het model in de maat 26 inch is perfect voor kinderen met de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Versnelling op een fiets zorgen voor een zeer comfortabel ritje. Zeker als u kind dagelijks gebruik moet maken van de fiets, is een versnelling erg handig. Op lange, rechte stukken weg kunt u het beste een hogere versnelling inschakelen. U trapt dan zwaarder maar komt ook sneller vooruit. In een stedelijke omgeving is de standaard versnelling vaak voldoende. Deze versnelling is vaak de perfecte balans tussen fietssnelheid, trapzwaarte en wenbaarheid tijdens het sturen.

De omafiets wordt gekenmerkt door het fraaie stijlvolle frame, jasbeschermers aan beide kanten en snelbinders achterop de fiets. De jasbeschermers zorgen er niet alleen voor dat de jas niet tussen de spaken kan komen, maar dragen ook bij aan het design van de fiets. De snelbinders die op de bagagedrager zitten zijn ideaal voor het vasthouden van kleine boodschappen of eventueel een opgevouwen jas. De omafietsen in deze categorie beschikken over 3 of meer versnellingen. De versnellingen op deze fiets zorgen dat langere afstanden een plezier blijven. Wanneer er dagelijks gebruik gemaakt moet worden van een omafiets, is het bevorderlijk  

Omdat een omafiets 26 inch met versnelling nog steeds een kinderfiets is, zijn er veel leuke patronen en kleuren beschikbaar. Neem bijvoorbeeld de Alpina Tingle 26 inch Omafiets 3v Vintage Pink. Deze fiets heeft een mooi gekleurd frame met een donker roze tint. Echter de omafiets heeft ook een uniek patroon op de onderste framebuis dat doorloopt op de gesloten kettingkast. Het is geen kinderachtig patroon, maar juist iets wat de fiets net even wat meer geeft qua stijl en ontwerp. Bovendien zorgt een opvallende kleur ervoor dat de fiets een kleinere kans heeft om gesloten te worden. Op het schoolplein zal het ook makkelijker worden om de fiets te herkennen. Natuurlijk zijn er ook fietsen beschikbaar in de meer reguliere kleuren. Of bent u opzoek naar een maatje groter bekijk dan ons assortiment met de 28 inch omadfietsen.

Omafiets 26 inch met versnellingen als transportfiets

Boeken, schoolspullen, een laptop en gymkleren. Een schooltas kan al snel heel erg zwaard worden en daardoor lastig te vervoeren zijn. De perfecte oplossing hiervoor is een voordrager op de fiets monteren. U kunt zo de omafiets 26 inch met versnelling om toveren tot een echte transportfiets. Sommige omafietsen hebben standaard een voordrager op de fiets. De schooltas kan gemakkelijk en veilig op de voordrager geplaatst worden, in plaats van de tas aan het stuur te hangen.

Omdat omafietsen een erg gewild model zijn, is het belangrijk dat deze goed en veilig geparkeerd worden. Bekijk daarom onze collectie hoogwaardige sloten

Framemaat berekenen

Omdat kinderen nog lang niet uitgegroeid zijn en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste framemaat te vinden. Een te grote omafiets kopen voor uw kind kan in eerste instantie een goed idee lijken omdat de fiets dan langer mee kan gaan, echter is dit niet de optimale keuze. Het is namelijk belangrijk dat uw kind met beide voeten bij de grond kan komen, dit in verband met de veiligheid. Om er zeker van te zijn dat u de juiste omafiets kiest voor uw zoon of dochter raden wij u aan op deze pagina de framemaat te berekenen. Zo kan uw kind gelijk genieten van de nieuwe fiets!