1 producten

Omafiets 22 inch

De omafiets is van oudsher al een mateloos populair model. Dit is onder andere de danken aan de geschiedenis van deze fiets. Van oorsprong werden er alleen omafietsen geproduceerd omdat deze robuust waren en minder onderhoud vergde. Toen was een omafiets alleen geschikt voor volwassenen, maar door de toename in populariteit kwamen er steeds meer variaties op de markt. Het model is door de jaren heen niet veel veranderd en uitgegroeid tot het meest verkochte model van Nederland. Ook een 22 inch omafiets heeft veel van het oorspronkelijke design behouden en is alleen wat kleiner. De term “omafiets” komt niet van de mensen die er op rijden, maar is gebaseerd op het klassieke design. Een omafiets is te herkennen aan het dubbele frame, dichte kettingkast en jasbeschermers. Het dubbele frame stamt uit de tijd dat vrouwen bijna allemaal nog een rok droegen. De bovenste framebuis loopt bij deze fietsen dan ook gebogen naar beneden. De dichte kettingkast helpt niet alleen met het beschermen van de kleding van uw kind, maar draagt ook bij aan het design van de fiets. De kleuren en patronen lopen hier dan ook vaak op over. Door de afwezigheid van versnellingen is een 22 inch omafiets erg onderhoudsarm en valt de ketting er niet zo snel af.

Bij Adobike.nl heeft u de keuze uit veel verschillende kleuren en patronen. Zoek samen met uw dochter een geschikte fiets uit, of laat het een verassing zijn! Een aantal populaire kleuren waar u uit kunt kiezen zijn:

  • Blauw
  • Groen
  • Mat Zwart
  • Roze
  • Wit

Specificaties 22 inch Omafiets

Een 22 inch omafiets van Ado Bike is gemaakt van stevig staal. Hierdoor neemt het gewicht van de kinderfiets wel wat toe. Echter is de stevigheid van het frame een handige eigenschap wanneer het op kinderfietsen aankomt. Natuurlijk is de veiligheid van uw kind belangrijk, zeker wanneer deze deel neemt aan het verkeer. Om deze rede zitten er betrouwbare remsystemen op uw 22 inch omafiets. Dit kan een handrem zijn, maar ook een simpele terugtraprem. Zoals eerder vermeld zitten er op deze fietsen geen versnellingen. Dit werd bij de eerste omafietsen ook al gedaan en zorgt dat er minder onderhoud nodig is aan deze soort fietsen. Of bent u op zoek naar een maatje groter bekijk dan onze omafiets 24 inch.

22 inch omafiets met een voordrager

Een extra handigheid van een 22 inch omafiets kan de voordrager zijn. Verschillende modellen hebben deze aan de voorzijde van de fiets bevestigd zitten. Met deze voordrager kan er gemakkelijk bagage vervoerd worden. Denk hierbij aan schooltassen, boodschapjes en andere spullen. Niet langer hoeft de tas aan het stuur gehangen te worden. Dit kan bovendien zorgen voor gevaarlijke stuursituaties. Deze kinderfietsen met voordrager zijn dus eigenlijk ook transportfietsen. Uw dochter kan eventueel ook een leuk mandje op popen zitje op haar 22 inch omafiets monteren. U kunt de filters gebruiken om te perfecte fiets uit te kiezen voor uw dochter. Met een leuke fiets blijven dagelijkse ritjes een plezier en komt uw kind met een fijn gevoel op de plaats van bestemming.

[powr-popup id="65279077_1659354748"]