8 producten

Omafiets 20 inch

Een omafiets 20 inch is een model dat perfect is voor jonge kinderen, tussen de 6 en 8 jaar oud. Oorspronkelijk is de omafiets een erg oud model. Sinds dat er fietsen gemaakt worden zijn er al omafietsen te vinden op de markt. Veel aanpassingen zijn er sindsdien niet gemaakt aan het ontwerp of de functionaliteit van de fiets. Wel zijn ze een stuk luxer en meer divers geworden in het aanbod. Tegenwoordig is dit populaire design nog steeds overal op straat te vinden. Ook voor kinderen zijn er nu genoeg omafietsen om uit te kiezen. Het kenmerkende aan elke omafiets 20 inch is het gebogen frame. De bovenste framebuis loopt van onder het stuur met een boog naar beneneden. Hierdoor heeft een omafiets een dubbele framebuis constructie. Een ander opvallend punt aan de omafiets is de dichte kettingkast. Omdat deze fietsen niet over een versnelling beschikken, zal de ketting er minder snel afvallen. De dichte kettingkast is daarom erg handig, dit voorkomt namelijk dat uw broek of kleding tussen de ketting komt. Bovendien hebben veel 20 inch omafietsen een leuk speels design wat dan doorloopt op de dichte kettingkast. Elke omafiets 20 inch heeft ook enige vorm van jasbeschermers. Ook hierop zitten vaak de leuke patronen die ook te vinden zijn op de rest van het frame. Misschien opzoek naar een maatje groter bekijk dan onze omafiets 22 inch

Specificaties Omafiets 20 inch

Deze fiets is zeer geschikt voor korte afstanden en zit door het typische stuur erg prettig en comfortabel. Van nature zal uw kind een rechte houding aannemen op deze fiets. Een omafiets 20 inch heeft geen versnellingen of andere complexe onderdelen. Daardoor is het naast een hip model, ook één van de goedkoopste fietsen op de markt. Een omafiets vergt daarbij weinig onderhoud, wat ook weer scheelt in de kosten. Het frame is gemaakt van stevig staal. Dit zorgt voor een zware, maar zeer robuuste kinderfiets die wel tegen een stootje kan. De remmen op deze fietsen kunnen verschillen tussen een handrem of een terugtraprem. Het is op fietsen zonder versnelling vaak gebruikelijk om gebruik te maken van een terugtraprem. Als standaard heeft bijna elke omafiets 20 inch een klapstandaard achterop de fiets. In tegenstelling tot een zijstandaard zorgt dit er voor dat de fiets rechtop blijft staan.

Assortiment omafiets 20 inch

De omafiets 20 inch is leverbaar in veel trendy kleuren. Van wit tot roze en van blauw tot zwart. Voor elk kind hebben we de mooiste omafiets direct uit voorraad leverbaar. Kinderen hebben vaak een erg uitgesproken mening over wat ze wel en niet mooi vinden. Daarom is een breed assortimen met diverse fietsen erg belangrijk! Er bestaan ook andere uitvoeringen van dit typefietsen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook over een voordrageer  beschikken. Dit maakt fietsen met bagage zoals een tas een stuk makkelijker! Natuurlijk zijn er ook andere maten omafietsen, kijk voor een maatje groter bij de 24 inch omafietsen. En voor leuke fietsaccessoires bent u bij ons ook aan het juiste adres. Wij bieden 20 omafietsen aan van verschillende merken. De merken waaruit u kunt kiezen zijn:

  • Alpina
  • Altec
  • Static

Framemaat berekenen

Omdat kinderen nog lang niet uitgegroeid zijn en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste framemaat te vinden. Een te grote transportfiets kopen voor uw kind kan in eerste instantie een goed idee lijken omdat de omafiets 20 inch dan langer mee kan gaan, echter is dit niet aan te raden. Het is namelijk belangrijk dat uw kind met beide voeten bij de grond kan komen, dit in verband met de veiligheid. Om er zeker van te zijn dat u de juiste omafiets 20 inch kiest voor uw zoon of dochter raden wij u aan op deze pagina de framemaat te berekenen. Zo kan uw kind gelijk genieten van de nieuwe fiets!

[powr-popup id="65279077_1659354748"]