33 productenOmafiets kopen met hoge korting met Snelle verzending!

De omafiets is één van de meest geproduceerde damesfietsen ter wereld. De omafiets heeft een klassiek en tijdloos design. Jaren lang fietsen mensen van over de hele wereld op dit elegante model. Veel omafietsen zijn simpel qua techniek, maar sommige zijn ook wat luxer en beschikken over versnellingen.

Omafietsen zijn een zeer populaire variant onder jongeren, met name studenten. Het is een fiets met een nostalgische uitstraling zonder fratsen, gebaseerd op de originele Hollandsche fiets. Het damesframe met lage instap zorgt voor het nodige gemak. Een omafiets is door het gebruik van eenvoudige onderdelen zeer onderhoudsvriendelijk. Ook omdat er weinig, meestal zelfs helemaal geen versnellingen op zitten en is voorzien van een terugtraprem.

Op een omafiets zit je erg comfortabel dankzij het hoge stuur en de afstand tot de zitpositie. Het is daardoor een degelijke fiets voor dagelijkse korte ritjes. Voor langere ritten en meer stevigheid raden we aan om eens rond te kijken in ons assortiment transportfietsen of stadsfietsen in heren- of damesuitvoering.

Omafiets kopen voor iedereen

Als u niet bekend bent met de term omafiets, zou u kunnen denken dat deze fiets speciaal is ontworpen voor de dames op leeftijd, die ook al kleinkinderen hebben. In werkelijkheid is dit juist één van de populairste fietsen op de markt, waar iedereen op rijdt; van jong tot oud, man of vrouw, jongen of meisje. Niet in de laatste plaats vanwege de voordelige aanschafprijs, maar ook omdat het een model is waarop je prettig en comfortabel zit. Vooral voor de korte afstanden is dit een zekere optie om mee te nemen in uw overwegingen.

Zoals gezegd ligt ook de prijs van de omafiets relatief laag. Dit is ook logisch omdat dit model geen versnellingen of andere extra’s heeft. Een extra voordeel daarvan is dat ook het onderhoud weinig kosten met zich meebrengt. Dat maakt de omafiets ideaal voor studenten, mensen met een lager budget of simpelweg voor iedereen die geen zin heeft om honderden euro’s te besteden aan nieuwe fiets.

Geschiedenis van de omafiets

Omafietsen bestaan al erg lang. Het is zelfs zo geweest dat er een tijdje geen andere fietsen gemaakt werden. Het is dan ook niet gek dat er tegenwoordig veel omafietsen op straat te vinden zijn. Een omafiets is van nature robuust, simpel en degelijke. Dit komt omdat er weinig extra’s opzitten die de fiets ingewikkelder maken. Het onderhoud aan een omafiets is daarom doorgaans ook minder dan bij andere fietsmodellen. Het kenmerkende aan een omafiets is de dubbele framebuis, waarvan er meestal eentje gebogen is. Bijna elke omafiets bij Ado Bike beschikt over een jasbeschermer en gesloten kettingkast. Dit is een overblijfsel van het originele design van de omafiets. De rokken van de dames van toen mochten natuurlijk niet tussen de bewegende onderdelen van de fiets komen. Tegenwoordig zijn omafietsen niet alleen meer voor vrouwen. De mannelijke variant van de omafiets is de opafiets gaan heten. Wat ooit begonnen is als een simpele fiets, is uitgegroeid tot een van de meest bekende fietsmodellen van Nederland.   

De verschillende maten

De omafiets is tegenwoordig beschikbaar in alle framematen, niet alleen meer voor de volwassen vrouw. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al gebruik maken van deze soort fiets. De maten die beschikbaar zijn kunt u hier vinden.

Fietsmerken

Omafietsen zijn al jaren lang zeer populair in Nederland. Mede hierdoor heeft bijna elk fietsmerk wel een omafiets geproduceerd. U kunt bij Ado Bike terecht voor een omafiets van de volgende merken.

Alpina, Altec, Cortina en Volare

Kleuren en designs

Hoewel de omafietsen simpel is qua techniek en uitvoering, zijn er veel verschillende kleuren en designs beschikbaar. Omdat iedereen wel een andere smaak heeft, is er een zeer divers aanbod aan omafietsen te vinden bij Ado Bike. Deze fiets heeft een uniek en opvallend design met een leuke print op de jasbeschermer en kettingkast. Verder heeft u natuurlijk ook de keuze uit de standaard kleuren zoals zwart, wit, grijs, blauw, roze en nog veel meer. Het is natuurlijk aan u wat voor hippe omafiets u uitkiest.

Speciale omafiets kopen

U kunt er ook voor kiezen om een wat meer speciale fiets uit te kiezen. Verschillende omafietsen zijn ook verkrijgbaar als transportfiets. Deze fietsen beschikken over een voordrager. Hiermee kunt u bagage, tassen en andere dingen gemakkelijk vervoeren. Eventueel kunt u ook nog kiezen voor het plaatsen van een krat of mand op deze voordrager. Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen voor een standaard dames- of herenfiets

Maak 'm compleet 

Een omafiets is al verkrijgbaar vanaf een erg scherpe prijs. Het is leuk om je fiets uit te rusten met accessoires zoals snelbinders, een goed kettingslot of een hippe krat om er helemaal je eigen fiets van te maken. Gemakkelijk om zelf te monteren.

We leveren al onze fietsen standaard in doos, waarbij het zadel, stuur en trappers zelf gemonteerd dienen te worden. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een volledig afgemonteerde fiets; een stukje meer gemak tegen een scherp tarief.

Veilig op weg

Met een omafiets van Ado Bike gaat u uiteraard veilig de weg op. Alle modellen zijn voorzien van verlichting voor en achter en een simpele, maar effectieve terugtraprem. Op die manier wordt u goed opgemerkt in het verkeer wanneer u in het donker fietst. Mocht u toch over het hoofd worden gezien kunt u, hopelijk, op tijd remmen en zo een vervelend ongeluk voorkomen.

Bestel direct

Bekijk gerust het assortiment aan omafietsen en ontdek de verschillende uitvoeringen die wij uit voorraad leveren. Bestelt u op een werkdag voor 16:00 uur, dan heeft u uw omafiets de volgende werkdag al in huis. 

[powr-popup id="65279077_1659354748"]