118 producten

Altec transportfiets

De Altec transportfietsen zijn er in diverse wielmaten, framematen en kleuren. De transportfietsen van Altec komen zowel als dames- en herenfietsen 28 inch als voor kinderen. Een Altec Transportfiets is perfect voor het vervoeren van bagage op de fiets. Dit is allemaal te danken aan de voordrager waarover de fiets beschikt. Deze uitvinding bestaat al een lange tijd en is sinds zijn oorsprong zeer populair geworden en gebleven. Altec is zeker niet het enig merk met transportfietsen. Elk merk heeft zo zijn eigen versie en manier van dit zeer bekende model. Deze fiets heeft zijn oorsprong aan het einde van de 19e eeuw. De fiets werd een steeds populairder vervoersmiddel en er kwamen steeds meer variaties op de markt. Marktlui en vakmensen waren op zoek naar een manier van transport op een goedkope manier. Omdat er al veel fietsen op de markt waren, werd de keuze voor een upgrade zo gemaakt! Uit dit tijdperk stamt ook de welbekende bakkersmand die we nu nog steeds gebruiken. Uw nieuwe Altec Transportfiets heeft dus zijn oorsprong lang geleden gevonden!

Soorten Altec Transportfiets

Uiteraard zijn alle transportfietsen in deze categorie van het merk Altec. Echter wil dit niet zeggen dat deze fietsen allemaal hetzelfde zijn. Onder de modellen bestaan er qua specificaties grote verschillen. Er bestaan Altec Transportfietsen voor dames, heren, jongens en meisjes. Al vanaf 6 jaar kan er gebruik gemaakt worden van een van deze fietsen.  Tot en met de 26 inch maat spreken we over een fiets voor kinderen. Een 28 inch model is geschikt voor mensen langer dan 155cm. Het eerste wat u wellicht aan alle fietsen opvalt is de kleur. Een Altec Transportfiets is beschikbaar in maar liefst meer dan 10 kleuren! Zo bent u er zeker van dat er altijd wel eentje tussen zit die bij u past. Bovendien kan een fiets ook over meerdere kleuren en een leuk design beschikken.

Hoe kies ik mijn ideale transportfiets?

Bij het kiezen van een transportfiets gaat eerst uit van hoe lang u bent om de frame maat te bepalen. Vervolgens kunt u kijken naar de mate van luxe die u zou willen hebben. Bij Altec heeft u de keuze tussen Altec Dutch, Altec Urban, Altec Vintage en Altec Retro voor de luxere varianten transportfietsen, met versnellingen. De Altec Vintage, dames transportfietsen, Altec Retro en heren transportfietsen zijn ook nog uitgerust met een luxer aluminium frame. Het dubbele voordeel hiervan zit hem in het lichtgewicht en het roestvrije, dus langere leven. Voor scherper geprijsde transportfietsen, zonder versnellingen kunt u kiezen tussen de Altec Urban, Altec Roma Deluxe en Altec London transportfiets. Deze fietsen beschikken over minder gecompliceerde onderdelen waardoor er ook minder stuk kan gaan.

Hoe kies ik een transportfiets voor mijn dochter of zoon?

Dit is voor veel ouders en grootouders lastig, en terecht. U wilt op de groei inspelen maar ook niet een al te grote fiets kopen.

Hier ziet u een algemeen geldend wielmaat overzicht voor kinderfietsen:

  • 20 inch voor kinderen tussen 6 en 8 jaar
  • 22 inch: 5-9 jaar
  • 24 inch: 8-12 jaar
  • 26 inch: 10-14 jaar

De Altec transportfietsen voor jongens en meisjes komen met een stalen, stevige frame en uiteraard in leuke kleuren. De Altec Urban is een zeer geliefde serie kindertransportfietsen. Alle Altec transportfietsen zijn zowel in doos als rijklaar leverbaar mogelijk.