25 producten

[link=]

Herenfiets zonder versnellingen

Het typerende kenmerk van de herenfiets zonder versnellingen is de extra framebuis die zorgt voor extra stevigheid. Totdat er speciale fietsen voor vrouwen zonder framebuis werden gemaakt, was een herenfiets de enige optie. Dit design zonder versnellingen heeft dan ook de test der tijd doorstaan en gaat nu nog steeds mee. Een herenfiets zonderversnelling is zeer robuust, simpel en effectief qua design. De aanschafprijs van deze fietsen ligt dan ook vaak lager dan een complexere fiets met versnelling. Deze fietsen vergen vaak ook minder onderhoud dan een fiets met versnelling. Daarnaast zijn herenfietsen verkrijgbaar in de grotere framematen, met name in de 28 inch varianten. Onze herenfietsen zonder versnellingen zijn uitstekend geschikt voor de korte ritjes naar de sportclub, maar ook voor een ontspannen fietstocht door de natuur. Een herenfiets zonder versnelling is bij ons te verkrijgen van de merken Altec en Cortina.

Aanbod herenfiets zonder versnellingen

Het aanbod herenfietsen zonder versnelling bestaat vooral uit een mooie selectie transportfietsen, stadsfietsen en opafietsen. Onze herenfietsen zonder versnellingen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo zit er voor iedereen wel een geschikt fiets tussen.

Transportfiets 
Een transportfiets is oorspronkelijk ontworpen om meer bagage mee te nemen dan op een reguliere fiets. Dit is te danken aan de handige voordrager die u op de voorkant van de fiets kunt vinden. Bakkers, groenteboeren en andere vaklui gebruikten dit model fiets als een vervoersmiddel voor de spullen en producten die ze bij hadden. De term bakkersmand komt dan ook uit deze periode. Tegenwoordig kunt u nog steeds overal transportfietsen tegen komen. Het is een zeer populair model dat veel voordelen kent. U kunt de bagage ruimte en de stijl van de fiets verder uitbreiden door een leuke krat of mand op de voordrager te plaatsen. Een herentransportfiets zonder versnelling is uitermate geschikt voor dagelijkse korte ritjes naar de sportschool, werk of vrienden.

Stadsfiets
De stadsfiets is een van de meest voorkomende fietsmodellen in Nederland. Een herenfiets zonder versnellingen heeft niet veel poespas en is gewoon een degelijke fiets. Vaak met een verstelbaar zadel en stuur zodat u een prettige zithouding heeft tijdens de rit. Op de bagagedrager kunt u weliswaar minder kwijt dan op de voordrager van een transportfiets, maar komt toch goed van pas. Let er op dat niet alle stadsfietsen met een slot geleverd worden. Zeker tijdens het onbeheerd achterlaten van uw fiets, is het aan te raden een hangslot of iets dergelijks te gebruiken voor een verhoogde veiligheid. 

Opafiets 
Met de term “opafiets” wordt eigenlijke en omafiets voor mannen bedoeld. Deze fietsen lijken qua design functionaliteit en rijstijl dan ook erg op hun vrouwelijke versie. Het enige wat anders is aan deze fietsen is de extra framebuis die typerend is voor een herenfiets. Opafietsen stammen af van de periode waarin fietsen voor het eerst op grote schaal geproduceerd werden. Toen hadden ze ook al geen versnellingen. Over de jaren heen is er weinig aan deze fietsen veranderd en dat bewijst maar eens hoe betrouwbaar en populair dit model is gebleven.

Specificaties herenfiets zonder versnellingen

Ondanks dat deze fietsen geen versnellingen hebben, zijn er toch genoeg andere specificaties om over na te denken. Het aantal remmen op een fiets kan een groot verschil maken in het rijgemak en de hanteerbaarheid. Kiest u voor een terugtraprem, handrem of beide? Sommige fietsen hebben geen ingebouwde verlichting. Let hier goed op als u de fiets ook s’ nachts wil gaan gebruiken. Het frame van deze fietsen kan bestaan uit staal of aluminium. Staal is zeer stevig en kan tegen een stootje, mocht dit gebeuren. Dit maakt de fiets echter wel zwaarder. Aluminium is lichter qua gewicht en roestvrij. Zeer handig wanneer het buiten regent. U kunt de filters aan de linkerkant van het scherm gebruiken om de juiste selectie te maken. 

[powr-popup id="65279077_1659354748"]