9 producten

[link=]

Opafietsen zijn een zeer populaire variant onder jongeren, met name studenten. Het is een omafiets, maar dan met een extra buis. De buis voor een damesfiets werd vroeger verwijderd omdat dit het opstappen met een rok zou verhinderen. De fiets heeft een nostalgische uitstraling zonder fratsen en is gebaseerd op de originele Hollandsche fiets. Een opafiets is door het gebruik van eenvoudige onderdelen zeer onderhoudsvriendelijk. Oorspronkelijk werden opafietsen afgeleid van de omafietsen die al een tijdje bestonden. Opafietsen zijn zeer robuust, simpel maar effectief. Zonder al te veel poespas zijn opafietsen al erg lang in gebruik. Tegenwoordig zijn er ook veel luxere uitvoeringen geproduceerd met wat meer extra’s. Het design en model is echter al die jaren grotendeels hetzelfde gebleven. De opafietsen van nu lijken daarom nog erg veel op het originele design. De term “retro” is daarom ook erg van toepassing wanneer u deze fietsen ziet rijden. Een toevoeging die vroeger niet op de fiets zat, maar nu zeer welkom is geworden, is de versnelling. Door de versnellingen kunt u gemakkelijk schakelen en zo de optimale trapzwaarte inschakelen. Op langere afstanden en bij dagelijks gebruik van een fiets komen versnellingen zeer goed van pas. Een opa fiets zonder versnellingen is vaak scherper geprijsd door de simpelere techniek achter de fiets. Dit maakt wel dat opafietsen zeer onderhoudsvriendelijk zijn.

Het mooie aan een opafiets is, dat u altijd erg comfortabel en recht zit. Dit is te danken aan de hoogte van het stuur en de afstand tot de zit positie. Wanneer u het zadel en stuur goed afstelt, zult u geen last krijgen van uw rug. Het frame van een opafiets kan gemaakt zijn van staal of aluminium. Staal maakt de fiets zwaarder, maar ook zeer stevig. Combineer dit met de natuurlijke robuustheid van een opafiets en u heeft een stevig vervoersmiddel. Aluminium heeft de het voordeel dat het lichter is qua gewicht en dus makkelijker op te tillen. Bovendien roest dit materiaal niet wanneer u de fiets in de regen laat staan.

Kleuren Opafiets

Opafietsen zijn verkrijgbaar in zeer gangbare en veel voorkomende kleuren. Dit zorgt ervoor dat iedereen een opafiets aan kan schaffen, ongeacht kledingstijl. Opafietsen passen dan ook zeer goed in het huidige straatbeeld. De kleuren die Ado Bike te bieden heeft zijn:

  • Blauw
  • Grijs
  • Groen
  • Mat Zwart
  • Zwart

Merken opafiets

Omdat opafietsen al erg lang bestaan, hebben de meeste merken dit vertrouwde ontwerp geïntegreerd in hun aanbod. Opafietsen bestaan al erg lang en zijn sinds het eerste gebruik erg populair voor zowel jong als oud. U kunt bij Ado Bike een omafiets aanschaffen van de volgende merken

Maak uw opafiets compleet 

Een opafiets is al verkrijgbaar vanaf €169,00. Het is leuk om uw fiets uit te rusten met accessoires zoals snelbinders, een goed kettingslot of een hippe krat om er helemaal uw eigen fiets van te maken. Gemakkelijk om zelf te monteren.

Bekijk ons comlete assortiment; gaat u voor een klassiek zwart model of voor een witte met hippe bloemenprint? De keus is aan u. We leveren onze fietsen standaard in doos, waarbij het zadel, stuur en trappers zelf gemonteerd dienen te worden. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een volledig afgemonteerde fiets; een stukje meer gemak tegen een scherp tarief.

[powr-popup id="65279077_1659354748"]