177 producten

Elektrische stadsfiets

Het idee van trapondersteuning op een fiets in de vorm van een elektrische bestaat al heel lang. In 1895 was er de Amerikaan Ogden Bolton die patent aanvroeg op de eerste elektrische fiets. Deze fiets had geen versnellingen en hielp alleen tijdens het trappen. De eerste Nederlandse elektrische fiets werd ontwikkel door Phillips in 1930, maar er was weinig Animo voor. Tijdens de brandstofschaarste in de tweede Wereldoorlog leefde het interesse in de elektrisch fiets weer op. Echter pas in de jaren 90 kwamen er meer modellen uit die beschikbaar waren voor commercieel gebruik. De productie van deze fietsen steeg aanzienlijk tussen 1995 tot het heden. Er zijn steeds betere accu’s bijgekomen en de fietsen gaan steeds langer mee. Tegenwoordig zijn de e-bikes, niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het is zelfs zo dan 10 tot 20% van de fietsen in de grote steden elektrisch zijn. Met talloze verschillende merken, modellen en uitvoeringen zit er voor iedereen wel een tussen die past.

Type Elektrische fiets 

De elektrische fiets heeft als primaire taak het makkelijker maken van de dagelijkse fietstochten. De elektrische stadsfiets is hiervoor perfect geschikt. Door de trapondersteuning is het niet langer een opgave om ergens heen te gaan, maar juist een leuke activiteit. Omdat u dagelijks gebruik wilt maken van uw elektrische fiets, is het belangrijk dat deze niet veel onderhoud vergt. De kettingkast van deze fietsen zijn daarom gesloten en zijn er zo veel mogelijk kabels weggewerkt in het frame. 

De fietsen in ons assortiment zijn verkrijgbaar met een verschillend aantal versnellingen. Door de versnellingen heeft u de complete controle over de trapzwaarte en snelheid van uw fiets. Voor stedelijk gebruik en recreatieve tochten zijn 7 of 8 versnellingen meer dan genoeg. Mocht u kleine heuvels tegen komen dan is dat voor dit aantal versnellingen ook geen probleem. Fiets u door een wat meer heuvelachtig gebied of hele lange afstanden, dan is een e-bike met meer dan 8 versnellingen aan te raden. In ons assortiment zitten elektrische fietsen met maar liefst 21 versnellingen. Met deze optie bent u er van verzekerd dat u overal gemakkelijk vooruit komt.In ons assortiment kunt u elektrische fietsen vinden van Altec, Cortina, Qwic en Victoria. Omdat elektrische fietsen een investering zijn, is het belangrijk dat u deze veilig kan parkeren. Het is daarom verstandig een extra slot aan te schaffen.  

Wilt u een elektrische fiets aanschaffen via het fietsenplan ? klik dan hier.