2 producten

Elektrische vouwfiets

Een vouwfiets is compact, praktische en gemakkelijk mee te nemen. Een elektrische vouwfiets daarentegen mag dan wel wat zwaarder zijn, maar zorgt voor nog meer comfort! Gaat u vaak onderweg met het openbaar vervoer en heeft u ook een fiets nodig? Dan is een elektrische vouwfiets dé oplossing voor u. Deze fietsen zijn zeer handig voor onderweg omdat ze namelijk weinig ruimte beslag nemen wanneer u de fiets opvouwt. In de trein en ander openbaar vervoer is het dan ook vaak niet nodig dat u een extra ticket koopt. Normale fietsen mogen niet in de spits trein, maar ook daar heeft u geen last met een elektrische vouwfiets. Een elektrische vouwfiets van Ado Bike is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het frame is bijvoorbeeld gemaakt van aluminium. Dit zorgt voor een stevig frame dat lichtgewicht en roestvrij is. Moet u bijvoorbeeld vaak door de regen fietsen, kunt u er van op aan dat deze fiets niet zal gaan roesten.

Specificaties elektrische vouwfiets

Een elektrische vouwfiets heeft een 20 inch wielmaat. Normaal gezien zou dit dus onder een kinderfiets vallen, echter is de wielmaat bij een vouwfiets standaard kleiner. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de vervoerbaarheid van de fiets. Het zadel en stuur zitten vrij hoog ten opzichte van de wielen. Deze kunt u verstellen naar een hoogte die voor u perfect is. Normaal gezien gaat een vouwfiets wat minder snel door de kleinere wielen, echter door de elektrische trapondersteuning zult u toch een aardige snelheid bereiken. Het mooie aan de elektrische vouwfiets is dat deze door zowel mannen als vrouwen gebruikt kan worden. Wanneer u na een treinreis nog een aanzienlijke afstand af moet leggen, kan dit met een reguliere vouwfiets een opgave zijn. Echter zult u merken hoe handig een elektrische vouwfiets in deze situaties wel niet is. Het is mogelijk wat bagage mee te nemen door de bagagedragers waarover deze elektrische vouwfietsen beschikken.

Onze elektrische vouwfiets merken zijn:

  • Altec
  • Zonix
  • Dahon

Omdat u waarschijnlijk vaak onderweg bent met deze fiets, is het aan te raden een kettingslot aan te schaffen. Zo kunt u de fiets overal parkeren zonder dat u bang hoeft te zijn dat deze door het kleine formaat gemakkelijk meegenomen wordt. Naast de verschillende rijstanden die een elektrische vouwfiets heeft, beschikken al deze fietsen ook over een aantal versnellingen. Hiermee wordt het rijcomfort nog meer verhoogd en kunt u tussen de verschillende trap standen schakelen. Met behulp van de betrouwbare handremmen kunt u ten alle tijden een veilige noodstop maken. U kunt kiezen uit verschillende merken en kleuren zodat er altijd wel iets tussen zit wat u leuk vindt!