0 producten

Geen producten gevonden

Elektrische bakfietsen

De elektrische bakfiets is een trend die al een tijdje steeds meer populariteit aan het vergaren is. Tegelijkertijd met de opkomst van de e-bike, zien we deze fietsen ook steeds meer verkocht worden. De reguliere bakfiets is in Nederland sowieso erg populair. Het is daarom niet gek dat de meer comfortabelere versie het ook erg goed zou gaan doen. Bakfietsen staan er om bekend nogal zwaar te zijn in de omgang. Zeker wanneer u er vanuit kunt gaan dat er de nodige bagage in de bak vervoerd zal worden. Dit maakt het niet gemakkelijker om door de drukke straten van Nederland te fietsen. Dit is wel vol te houden op de kortere afstanden, echter wanneer u een tijdje aan het fietsen bent begint het zweet toch wel over uw rug te lopen. Een elektrische bakfiets is dé oplossing voor het veilig en makkelijk vervoeren van bagage en kinderen. Tijdens het wegrijden na bijvoorbeeld een stoplicht, is een elektrische bakfiets erg fijn in de omgang. Door de ruime bak kunt zonder zorgen boodschappen voor de hele week doen!

De verschillende elektrische bakfietsen

Omdat het een groeiende markt is, zijn er meerder merken ingesprongen op de kansen die elektrische bakfietsen bieden. Hierdoor heeft u de keuze uit verschillende merken die allemaal prachtige fietsen bieden. Wat luxere merken hebben uiteraard duurdere fietsen, echter beschikken deze ook over hoogwaardige onderdelen die u een leven lang plezier zullen bieden! Voor welk merk u ook zal kiezen, een elektrische bakfiets is niet goedkoop. Wees daarom voorzichtig in het gebruik en beveilig uw e-bakfiets altijd met een extra slot. U kunt een compactere bakfiets met 2 wielen kiezen, of een grotere variant met 3 wielen. De laadruimte is op een elektrische bakfiets met 2 wielen natuurlijk kleiner dan de 3-wieler. Woont u echter in een drukke stad of heeft u thuis minder ruimte, dan komt een elektrische bakfiets met 2 wielen wellicht beter van pas. Hierin heeft u nog steeds ruimte voor 2 kinderen en boodschappen. De 3-wieler biedt u plek voor maar liefst 4 zitplekken en is een goede vervanging voor de auto.

De Specificaties

Tijdens het kiezen van een elektrische bakfiets kunt u op veel specificaties letten. Zoals eerder vermeld is het aantal wielen en de omvang van de bak wellicht het eerste wat u opvalt. In de omschrijving van de producten ziet u al snel dat er veel bij een elektrische bakfiets komt kijken. Natuurlijk is er de kleur, maar ook het materiaal van het frame is iets waarop u kunt letten. Een elektrische bakfiets beschikt, naast verschillende rijstanden, ook over versnellingen. Hiermee wordt u fietsroute nog aangenamer doordat u de complete controle over de trapzwaarte en snelheid heeft. Een ander belangrijk aspect van een elektrische bakfiets is de actieradius. Deze kan sterk verschillen per model op basis van accutype en gewicht van de fiets. Let er wel op dat het verschil in actieradius dat wordt weergegeven een grove schatting is. De minimale en maximale afstand ligt ver uit elkaar omdat het laadgewicht van de fiets erg bepalend kan zijn. Ook andere factoren zoals terrein, tegenwind en mate van trapondersteuning kunnen van invloed zijn op de actieradius.

Hulp of meer informatie nodig bij het uitzoeken van uw elektrische bakfiets? Neem contact op met onze toppers van de klantenservice. Zij kunnen u alles vertellen over de fietsen en schakelen desnoods te grote kennis van onze filialen in!           

[powr-popup id="65279077_1659354748"]