Prijswinnende e-bikes van het AD en de ANWB

1
Ziet u door de bomen het bos niet meer? Bekijk dan deze prijswinnende en beste geteste elektrische fietsen bij Ado Bike! Over elk model staat onderaan de pagina het een en ander beschreven. Bekijk alle plus en minpunten en maak vervolgens uw keuze.
Lees meer
Sorteer op:

Prijswinnende e-bikes

Elektrische Fietsen in Nederland zijn tegenwoordig over te zien. Het is helemaal niet raar om een lange fietstocht te nemen op een fiets die een handje meehelpt. Talloze merken, modellen en uitvoeringen zorgen voor een zeer divers aanbod. In bijna elke fietsenwinkel in Nederland zijn wel een aantal elektrische fietsen te vinden. Maar hoe zorgt u er nu voor dat u een goede fiets te pakken heeft? Een elektrische fiets beschikt over meer onderdelen en specificaties waar u rekening mee moet houden. Vaak zijn het fietsen met luxere onderdelen dan reguliere niet aangedreven fietsen. Bovendien maakt het type motor en accu ook een groot verschil wanneer en zijn deze vaak nog te personaliseren ook. Kortom elektrische fietsen maken het rijden makkelijker, maar het kiezen niet!

Bij Ado Bike hebben wij veel e-bikes in het assortiment die stuk voor stuk allemaal goed zijn. Echter sommige van deze fietsen zijn getest door het AD en/of de ANWB! In deze categorie ziet u de elektrische fietsen die tot het beste van het beste behoren. Deze fietsen zijn natuurlijk ook verkrijgbaar in onze filialen. Hier kunt u vrijblijvend langskomen om een proefrit te maken, of alles te vragen wat u maar wilt. Ons vakkundig personeel staat hier voor u klaar met raad en daad!

De winnende merken:

  • Qwic
  • Cortina 
  • Victoria 

Qwic Premium MA8 28 inch

Qwic staat natuurlijk bekend om haar top kwaliteitsfietsen die met grote zorg gemaakt worden. Van het AD testpanel kreeg deze fiets een 7,8 en met goede rede! De fiets heeft hydraulische schijfremmen die er voor zorgen dat u altijd veilig tot stilstand kan komen. Echter is gebleken dat sommige testers hebben ervaren dat de fiets iets te hard remt. Dit kan wel afgesteld worden naar een remkracht die u zelf als prettig ervaart. Deze e-bike heeft geen ketting- maar een riemaandrijving. Dit zorgt er voor dat het een zeer onderhoudsvriendelijke fiets is. De motor is geruisloos en de elektrische ondersteuning werkt zeer soepel. Design is natuurlijk een kwestie van smaak, maar over het algemeen oogt deze fiets erg goed.

Qwic Performance RD10 Speed 28 inch

De Qwic Performance RD10 is niet zomaar een elektrische fiets, het is namelijk en speed pedelec. Dit wil zeggen dat u met gemak snelheden van 35 km/u kan behalen. Hieraan zitten wel speciale wetten en regels aan verbonden. Zo mag u bijvoorbeeld niet op het fietspad en is een nummerplaat verplicht. Het cijfer van deze fiets volgens het AD testpanel is een 7,9. De vering is zeer soepel, wat rijden over lange afstanden zeer aangenaam maakt. Ter bevordering van de veiligheid heeft deze fiets continue verlichting en zelfs een verlichtte nummerplaat. Het nadeel van deze snelle fiets is de bagagedrager. Deze is zeer smal en laat weinig ruimte over voor een jas of tas. Verder oogt de fiets zeer modern en is deze natuurlijk gemaakt van de beste materialen.

Qwic Premium MN7 28 inch 

Qwic doet het niet alleen goed bij de testers van het AD, maar ook bij de ANWB e-bike test. Met een eindoordeel van 7,8 behoort deze fiets zeker tot de topklasse van de elektrische fietsen. De ondersteuning is zeer krachtig, ook wanneer u een heuvel op gaat. Het damesmodel beschikt over een lage instap die het op- en afstappen voor iedereen makkelijker maakt. De kettingkast is gesloten, maar doorzichtig zodat u een oog kunt houden op de bewegende onderdelen. Een minpunt wat meerdere van de testers hebben ervaren is de beperkte actieradius die de meegeleverde accu kan behalen. Mocht de accu kapot gaan, dan is deze ook zeker niet goedkoop om te laten vervangen. De prettig rijhouding van deze fiets is ook iets waar bijna alle testers het mee eens zijn.

Cortina E-Octa 28 inch

Cortina staat al een tijdje bekend om haar eigentijdse, stijlvolle fietsen met een hoogwaardige kwaliteit. Dit is niet alleen zo voor de reguliere Cortina fietsen, maar ook voor de elektrische varianten. De Cortina E-Octa wordt bekroond met een nette 7,5 door de ANWB e-bike test. Een groot, maar ook zeker handig pluspunt is de USB oplader dit in het frame van de fiets verwerkt zit. Zo kunt u tijdens het fietsen bijvoorbeeld uw telefoon opladen. Door het afgewerkte laswerk oogt de fiets heel net en modern. Het gewicht is wel wat aan de zware kant, waardoor de motor ook niet geheel stil is. Een minpuntje is wel dat de digitale display niet afneembaar is. Hierdoor is de kans helaas wel groter dat er iets mee voorvalt wanneer u de fiets onbeheerd achter laat. Loopt u met de fiets aan de hand, zet dan de loopstand aan voor extra gemak!

Victoria e-Trekking 5.7SE H 28 inch 

Voor echte Duitse degelijkheid hoeft u niet verder te zoeken van Victoria. Dit merk is al een tijd bezig aan een ware opmars in de Nederlandse markt. Dit mag dan wel een e-bike zijn, maar ook zonder elektrische ondersteuning moet de fiets natuurlijk lekker rijden. De e-trekking is all-round een comfortabele fiets, ongeacht of u de elektrische ondersteuning inschakelt of niet. Het eindoordeel is een 7,5 volgens de ANWB e-bike test. Door het lichtere gewicht van deze fiets, is het sturen makkelijk en goed te controleren. Op de bagagedrager zitten geen snelbinders, maar een klem. Dit kan in sommige gevallen handig zijn, maar over het algemeen wordt het als een minpunt beschreven. Ook zit er geen jasbeschermer op de fiets, wat vervelend kan zijn voor uw kleding. De ondersteuning voelt natuurlijk aan door de hoge kwaliteit Bosch motor.

Cortina E-U4 Raw 28 inch

De best geteste elektrische transportfiets is de Cortina E-U4 Raw. Met een mooie 7,8 staat deze e-bike boven alle andere transportfietsen. De display is duidelijk en afneembaar wat zorgt voor een fijne gebruikerservaring. Ondanks de handige voordrager is de fiets toch licht en wendbaar tijdens het rijden. Het design van Cortina is altijd modern, maar in dit geval ook zeer stoer. De combinatie van elektrische motor, accu en voordrager maken dit een redelijk zware fiets. Hierdoor moet de motor harder werken en gaat de accu sneller leeg, zeker wanneer de voordrager beladen is. De vering is echter uitstekend, wat zorgt voor een hoge rijcomfort en een fijne rit.

Dit zijn ze dan: zes elektrische fietsen die getest zijn op allerlei aspecten en eigenschappen. Bekijk in alle rust ons gehele aanbod prijswinnende elektrische fietsen. Wij helpen u graag met het kiezen van de elektrische fiets die het beste bij u past, of kom langs in een van onze 4 filialen!