Krijg altijd de wind mee. Bestel een e-bike bij Ado Bike

Een elektrische fiets met een achterwielaandrijving geeft u altijd een fijn duwtje in de rug. Het geluid van de motor zit achter u, waardoor er geen geluidsoverlast ontstaat onderweg.

1 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren
1 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren

Elektrische fiets met achterwielmotor

Elektrische fietsen met een motor in het achterwiel hebben een “natuurlijker” gevoel voor de meeste mensen. Dit komt omdat niet-elektrische fietsen de aandrijving ook in het achterwiel hebben zitten. De overgang tussen deze twee soorten fietsen is dus niet zo groot voor de meeste mensen. Buiten het feit dat u natuurlijk veel lichter en sneller fietst dan normaal. Een ander voordeel van een achterwielmotor is dat u minder last heeft van het geluid van de fiets. De motor zit namelijk achter u. U fietst dus als het ware weg van het geluid. Fietsen op deze soort fietsen voelt alsof u altijd een helpend duwtje in de rug krijgt wanneer u onderweg bent. Om energie te besparen kunt u af remmen op de motor van deze elektrische fiets. Ook slijt de motor minder snel dan wanneer de fiets een middenmoter zou hebben. Net als bij een voorwielmotor kunt u gelijk gebruik maken van de trapondersteuning waneneer u weg rijdt. Ook in een zware versnelling kunt u gelijk weg rijden. 

Echter, door het derailleursysteem dat deze elektrische heeft, is het gevoeliger voor slijtage. U zal de fiets dus goed moeten onderhouden en regelmatig nakijken op mankementen. Omdat de motor van deze fiets op aan de achterkant zit, zal het moeilijker worden om een achterband te verwisselen. Er zijn meer onderdelen waarmee u rekening moet houden. In onze filialen helpen we u graag met het onderhouden en repareren van uw fiets. Heeft u meer vragen over het gebruik van uw elektrische fiets, neem dan contact op of kom even langs in een van onze filialen.

Bekijk hier onze andere elektrische fietsen met voorwielmotor en middenmotor