161 producten

Motorpositie van een elektrische fiets

De motorpositie bij een elektrische fiets kan verschillen tussen 3 posities. De motor kan in het voorwiel, het achterwiel of in het midden van de trap as bevestigd zitten. Elke positie heeft zo zijn voor en nadelen. Over het algemeen maakt de positie van de motor niet veel uit voor de stabiliteit van de fiets. Het is vooral waar u zelf het meeste behoefte aan heeft en wat uw voorkeuren zijn.

  • Elektrische fiets met voorwielmotor
  • Elektrische fiets met middenmotor
  • Elektrische fiets met achterwielmotor

Motorpositie: Voorwielmotor

Voorwielmotoren zijn simpel, effectief en stevig. De elektrische fietsen die deze motoren hebben, zijn vaak lager in prijs dan e-bikes met een andere positie. Deze motorpositie is perfect voor degene die nog niet bekend is met een elektrische fiets. U kunt deze fietsen met deze motorpositie combineren met andere versnellingssystemen. Bijvoorbeeld een naafversnelling, derailleurversnelling en een cardansasaandrijving. U kunt wegrijden in elke versnelling bij een fiets met deze motorpositie. De trapondersteuning en motor gaan direct aan wanneer u wegrijd.  Het kan wel voelen alsof de fiets u naar voren trekt.

Motorpositie: Middenmotor

Een e-bike met de motorpositie in het midden heeft het meeste gewicht bij de trapas zitten. Voor de verdeling van het gewicht en de hantering van de fiets is dit ja handig. De balans is goed te behouden, ook bij het maken van scherpe bochten en andere manoeuvres. Zo  heeft u meer controle over de fiets en uw rijrichting. Een middenmotor heeft niet nadelen van een andere motor positie. Het voorwiel zal niet wegslippen als het nat is en is deze motorpositie zuiniger qua energie gebruik. Tegenwoordig komen er veel meer fietsen op de markt met een middenmotor. De nieuwere technologie wordt steeds populairder bij nieuwe productlijnen. Er zij twee merken die de markt voor deze motorpositie domineren, dit zijn Bosch en Shimano.

Motorpositie: Achterwielmotor

Een elektrische fiets met deze motorpositie heeft een natuurlijk gevoel bij de meeste mensen. Dit komt omdat niet-elektrische fietsen de aandrijving ook in het achterwiel hebben zitten. De overstap van een reguliere fiets naar een e-bike is makkelijker te maken. Buiten het feit dat u natuurlijk veel lichter en sneller fietst dan normaal. Het geluid van de aandrijving is ook veel minder opvallen bij deze motorpositie. De motor zit namelijk achter u waardoor u als het ware wegfietst van het geluid. U krijgt als het ware een helpende hand in de rug wanneer u op deze fietsen rijdt! U kunt energie besparen door te remmen op de motor in plaats van met de reguliere handremmen. Dit zal niet alleen de batterij besparen, maar voorkomt ook slijtage op het gebied van de handremmen.

Wanneer u nog niet helemaal zeker bent over het kiezen van de juiste motorpositie voor uw elektrische fiets, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij hebben veel kennis over al onze fietsen en helpen u graag verder met het zoeken van de perfecte fiets!

[powr-popup id="65279077_1659354748"]