225 producten

Elektrische fiets goedkoop

Nog niet helemaal zeker welke elektrische fiets het beste bij u past? Lees dan de keuzehulp van Ado Bike. 

Wilt u een elektrische fiets goedkoop aanschaffen? De elektrische fietsen, ook wel e-bikes genoemd, zijn bezig aan een sterke opmars in fietsenland. Nederland kent steeds meer ouderen, met de bekende gevolgen van dien. Het gros van deze groep mensen wil toch graag blijven fietsen en dan is een elektrische fiets een fantastische uitkomst! Echter is het niet zo dat alleen deze doelgroep gebruik maakt van deze fietsen. Denk aan hippe merken als Cortina en Qwic die er voor zorgen dat de elektrische fiets helemaal hip is! Natuurlijk is deze fiets ook uitstekend bruikbaar als vervoermiddel voor de wat langere afstanden, zonder dat u vermoeid op uw bestemming aankomt. De elektrische fiets biedt namelijk extra trapondersteuning door middel van een elektrische motor, die u gemakkelijk met een snoer kunt opladen wanneer u de fiets niet gebruikt. Zo beschikt u altijd over het gevoel dat er iemand met u mee trapt, of dat u een stevig windje in de rug heeft. De motoren kunnen over verschillende posities beschikken.

Voordelen van een E-bike

Een e-bike is een duurzame investering. De gemiddelde aanschafprijs ligt dan wel wat hoger dan een traditionele fiets, maar u zult merken dat u vaker de auto laat staan. Op den duur dus goed voor het milieu, uw portemonnee en natuurlijk voor uw gezondheid. Dagelijkse korte ritjes van 15 minuten worden door velen met de auto gedaan. Echter is dit ook prima te doen met een elektrische fiets. U bent vaak net zo snel op de plaats van bestemming, omdat u binnendoor en om de files heen kan fietsen. Laat uw elektrische fiets echter niet zomaar ergens achter zonder een extra slot. Elektrische fietsen zijn tegenwoordig erg gewild. Dat geldt helaas ook voor fietsen dieven. Door een kettingslot te gebruiken vermindert u de kans op diefstal aanzienlijk. Veel elektrische fietsen hebben ook een AXA slot wat er voor zorgt dat u een verzekering kan afsluiten tegen schade en diefstal.

Motorpositie elektrische fietsen   

Voorwielmotoren

Deze motoren zijn simpel, effectief en robuust. De elektrische fietsen die deze motoren hebben, zijn dan ook vaak scherper geprijsd dan fietsen met een motor op een andere positie. De motorpositie kunt u combineren met andere versnelling systemen. Zo is er een naafversnelling, derailleurversnelling of cardansaandrijving . Maar voor welk versnelling systeem u ook kiest, op deze elektrische fietsen kunt u in elke versnelling wegrijden. De trapondersteuning begint gelijk met werken zodra u begint met fietsen. Wanneer u nog niet echt gewend bent aan de fiets, kan het voelen alsof de fiets u wat naar voren trekt. Het zwaartepunt van de fiets ligt in het voorwiel. Let hier op wanneer u de fiets op wilt tillen.

Middenmotoren

Tegenwoordig komen er steeds meer fietsen op de markt met een middenmotor. Dit komt doordat de middenmotor geen van de nadelen van een voorwiel- of achterwielmotor heeft. Ondanks dat dit nog een vrij nieuwe manier van motorplaatsing is, wordt deze steeds meer gebruikt. Het meeste gewicht van de fiets zit onderin bij de trapas. Voor de stabiliteit tijdens het rijden is dit het meest gunstig. In deze motoren zit een ingebouwde krachtmeter bij de trapas. Op de display van de elektrische fiets kunt u dan aflezen hoeveel kracht u uitoefent op de pedalen. Middenmotoren gebruiken de stroom uit de accu efficiënter en gaan langer mee volgens Bosch.

Achterwielmotoren

Een achterwielmotor geeft u het gevoel dat u een duwtje in de rug krijgt tijdens het fietsen. Oftewel, u heeft altijd de wind mee! De aandrijving bij deze elektrische fietsen zitten in het achterwiel en geven dus een natuurlijker gevoel. Het geluid van de motor zit achter u, waardoor er weinig tot geen geluidsoverlast is. Om energie te besparen kunt u afremmen op de motor van de fiets. Net als bij een elektrische fiets met een voorwielmotor kunt u in elke versnellingen wegrijden. Deze vorm van trapondersteuning is wel wat gevoeliger voor slijtage dan de andere modellen.

Motoren elektrische fiets

Misschien wel het belangrijkste componenten van de elektrische fiets zijn de elektrische motor en de accu. Dit is wat een elektrische fiets kan onderscheiden van de “normale” fietsen. Sinds de eerste introductie van de elektrische fiets is er al veel veranderd in het productieproces. De motoren en accu’s worden steeds beter en gaan voor een langere periode mee voordat u het weer op moet laden. Het verbruik en de actieradius van elke elektrische fiets kan verschillen. Dit heeft te maken met verschillende factoren. U moet hierbij denken aan bijvoorbeeld: trapsnelheid, terrein, tegenwind en bagage. De meest voorkomende en populaire motor merken zijn: Bosch, Bafan en Shimano.

Elektrische fietsen bij Ado Bike

Wij bieden de elektrische fiets goedkoop aan in diverse uitvoeringen; zo hebben we uiteraard de elektrische dames-, en herenfiets, maar ook de elektrische transportfiets, de elektrische bakfiets en de Speed Pedelec. Uiteraard verkrijgbaar in verschillende kleuren, soorten remmen en aantal versnellingen. Scroll op uw gemak door het aanbod of gebruik de filters aan de linkerkant van de pagina om uw specifieke wensen kenbaar te maken. Bij een Speed Pedelec gelden andere regels dan “reguliere fietsen”. Deze fietsen kunnen namelijk snelheden bereiken van wel 45 km/h. Een nummerbord, verzekering en rijbewijs zijn daarom dan ook verplicht.

Voor een stukje advies of meer informatie over onze elektrische fietsen, maar ook andere modellen zoals de "normale" transportfietsen en de verschillen tussen de modellen kunt u contact met ons opnemen. We helpen u graag op weg!

Merken

Omdat elektrische fietsen steeds populairder worden, zijn veel fietsmerken bezig met het ontwikkelen en uitbrengen van nieuwe elektrische fietsen. Ado Bike heeft daarom een groot aantal elektrische fietsen van veel verschillende merken. U kunt bij ons kiezen uit de volgende merken: Altec, Cortina en Qwic 

Om er echt achter te komen of een elektrische fiets iets voor u is - en wat de verschillen zijn tussen de merken en modellen - kunt u langs komen in een van onze filialen. Hier kunt u een vrijblijvende testrit maken. Onze monteurs en fietsspecialisten staan hier voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice