De perfecte Damesfiets

Geniet van hoge kortingen op een damesfiets. De rijwielen van Ado Bike zijn stuk voor stuk gecontroleerd op kwaliteit en degelijkheid. Zo kunt u er zeker van zijn dat u altijd op een stevig en goede fiets over straat kan. Bekijk in alle rust ons grote aanbod. We bezorgen uw damesfiets binnen 24 uur en hebben kortingen die oplopen tot 50%! 

Weergave 1 to 24 van 25 totaal
Van laag naar hoog sorteren
  1. 1
  2. 2
Weergave 1 to 24 van 25 totaal
Van laag naar hoog sorteren
  1. 1
  2. 2

Damesfiets 28 inch kopen?

U kunt een damesfiets herkennen aan en onderscheiden van de herenfiets door de ligging van de bovenste buis (stang) van het frame. De bovenste stang die bij een herenfiets tussen het zadel en balhoofd (net onder het stuur) loopt, loopt bij dames fietsen net even wat anders. Deze stang loopt van laag naar hoog richting het balhoofd.  Niet alle damesfietsen hebben deze extra stang. Vaak hebben deze fietsen dan een dikkere onderbuis om de fiets toch stevig te houden. Oorspronkelijk is deze lagere stang bedoeld voor vrouwen die een rok dragen, wat vroeger heel veel voorkwam. Nu is het meer een cosmetische toevoeging dan een praktische, zodat we vrouwenfietsen van mannenfietsen kunnen onderscheiden. Echter zien veel mensen in dat een lagere buis soms veel makkelijker is. Het is dan ook niet meer dan normaal om een man op een vrouwenfiets te zien rijden. Ook mensen die wat slechter ter been zijn kunnen makkelijker opstappen op een damesfiets zonder extra stang.

Ontstaan damesfietsen

Een fiets speciaal voor dames kwam er rond het jaar 1895. De introductie begon op de Duitse en Engelse markt. Kort hierna kwamen er steeds meer modellen en fietsen naar Nederland. En sindsdien zijn ze overal te vinden en niet meer weg te denken. Fietsen zijn zelfs eens stukje Nederlandse cultuur geworden. Hoewel er veel verschillende damesfiets modellen zijn geweest, is de lage instap en het elegante uiterlijk altijd een belangrijk punt geweest om rekening mee te houden tijdens de constructie.

damesfiets

Soorten damesfiets

Hoewel er heel veel fietsen zijn die de naam damesfiets dragen, zijn er veel verschillende modellen te vinden. Zo ook in het assortiment van Ado Bike. U kunt kiezen uit een omafiets, moederfiets, transportfiets, elektrische fiets en stadsfiets. Soms zelfs een combinatie van deze modellen.

Omafiets

De omafiets is een van de meest klassieke en bekende fietsmodel van Nederland. Omafietsen zijn beschikbaar in verschillende variaties van luxe. Zo zijn er hele basic fietsen voor een scherpe prijs. Of fietsen met wat meer specificaties in een hoger prijs klassement. Omafietsen zijn te herkennen aan de dubbele framebuis en jasbeschermers. Deze damesfiets is ook heel populair onder studenten.

Moederfiets

Een moederfiets is te herkennen aan een aantal speciale technische aanpassingen. Zo is het stuur breder en staat het verder van het zadel af. Er is dan genoeg ruimte voor het plaatsen van een kinderzitje zonder dat er hinder ondervonden wordt tijdens het fietsen. Een moederfiets heeft ook een nog lagere instap dan de normale damesfiets. Ook dit is bevorderlijk wanneer u met een kind op de fiets zit. Het stuurslot zorgt er voor dat de fiets niet één kant op gaat hangen.

Elektrische fiets

Voor dames die graag comfortabel en gemakkelijk onderweg willen zijn, is er de elektrische damesfiets. Deze fietsen zijn steeds meer in opkomst. Veel merken zijn ingesprongen op deze trend en hebben elektrische fietsen ontwikkeld. U kunt kiezen uit een sterk variërend assortiment voor de beste keuze.

Stadsfiets

Een stadsfiets is ideaal voor dagelijks woon- en werkverkeer. Net zoals bij de andere modellen heeft u de keuze uit geen of meerdere versnellingen. Het is maar net in wat voor situatie en omgeving u wilt gaan fietsen. Op lange afstanden en rechte wegen komen versnellingen extra goed tot hun recht. Stadsfietsen zijn echter ook prima fietsen zonder versnellingen. Deze zijn vaak erg onderhoudsvriendelijk.

Design en kleuren

Naast alle modellen damesfietsen waaruit u kunt kiezen, heeft Ado Bike ook een erg groot aanbod aan verschillende kleuren en designs. Zo kunt u kiezen uit unieke patronen die zeker zullen opvallen tussen de miljoenen andere fietsen op straat. Echter kunt u ook gaan voor de populaire fiets kleuren. U kunt onder andere kiezen uit:

  • Blauw
  • Groen
  • Rood
  • Mat Zwart
  • Wit

Fietsmerken

Bijna elk fietsmerk heeft wel een damesfiets beschikbaar. Per merk verschillen de specificaties en stijl van de damesfiets. Bekijk daarom goed welk merk de voorkeur heeft. Op het Merk Altec heeft u bij Ado Bike de laagste prijsgarantie. Bekende merken waaruit u de keuze heeft zijn:

Keuze uit 400 modellen

U heeft bij fietsenwinkel Ado Bike de keuze uit meer dan 400 verschillende damesfietsen. Gebruik de filters aan linkerkant van het scherm om precies aan te geven wat voor soort fiets u wilt. De trendy damesmodellen in ons assortiment bieden een ruime keus aan kleuren, versnellingen en framematen. De juiste framemaat is belangrijk voor uw zitpositie op het zadel. Om er zeker van te zijn dat uw fiets helemaal op maat is, kunt u hier gemakkelijk uw framemaat berekenen. Al onze damesmodellen hebben op een enkele uitzondering na altijd een wielmaat van 28 inch. Voor kleinere wielmaten kunt u het assortiment meisjesfietsen bekijken.

Voor een kijkje in het gehele assortiment kunt u terecht in onze online fietsenwinkel, of in een van onze 4 filialen. Stel gerust vragen aan ons gekwalificeerd personeel. Zij helpen u graag verder! Ook kunt u altijd terecht voor het maken van een vrijblijvende testrit.