48 producten

[link=]

Damesfiets zonder versnelling

Een damesfiets is te herkennen aan de afwezigheid van de middelste framebuis. Waar deze bij een herenfiets van onder het stuur tot onder het zadel loopt, buigt deze bij een damesfiets naar beneden of is helemaal afwezig. Vaak hebben vrouwenfietsen wel een dikkere framebuis om er toch voor te zorgen dat het eens stevige betrouwbare fiets blijft. Een damesfiets zonder versnelling is sowieso ook betrouwbaarder omdat er minder bewegende onderdelen op de fiets zitten. De kans dat de ketting er af loopt is aanzienlijk kleiner dan op een fiets met versnellingen. De techniek achter deze fietsen zonder versnelling is simpel, effectief en robuust. Om deze reden ligt de aanschafprijs van een fiets zonder versnellingen vaak ook lager dan een vergelijkbare fiets met versnellingen. Dit wil niet zeggen dat deze van mindere kwaliteit zijn, alleen dat de techniek achter deze fiets simpeler en dus makkelijker te maken is. Vroeger, in de jaren 80 van de 19e eeuw werden fietsen zeer populair. Echter hadden geen van deze toen nog versnellingen. Deze kwamen er pas later bij toen bleek dat dit het fietsen wat makkelijker maakten. Een fiets zonder versnelling komt echter nog maar vaak genoeg voor. Deze zijn namelijk prima geschikt voor het fietsen van korte tot middellange afstanden. Denk hierbij aan woon- en werk verkeer of een ritje naar de sportschool.

Merken damesfiets zonder versnelling

Omdat damesfietsen zonder versnelling een van de simpelste fietsen zijn om te produceren, hebben veel merken dit model in hun aanbod. Hoewel het misschien een eenvoudig ontwerp is, kan er toch veel variatie bestaan tussen de verschillende merken. U kunt daarom het beste in alle rust goed de verschillende merken bekijken en vergelijken. De merken die wij voor u in ons aanbod hebben zijn:

Specificaties damesfiets zonder versnelling

Een damesfiets zonder versnelling kopen kan een heel karwei zijn. Daarom is het belangrijk goed te overwegen wat u belangrijk vindt. Het frame van zo’n fiets kan gemaakt zijn van aluminium of staal. Aluminium heeft het voordeel dat het ten opzichte van staal lichtgewicht is. Dit is handig tijdens het optillen of vervoeren van de fiets. Nog een voordeel is dat aluminium niet roest. U kunt de fiets dus gemakkelijk en zonder zorgen buiten zetten in de regen. Staal daarentegen is stevig en zwaarder dan aluminium. Dit maakt voor een zeer robuuste fiets die goed op de weg ligt. De damesfietsen zonder versnelling maken gebruik van verschillende soorten remmen. Een terugtrap rem komt in deze categorie het meeste voor omdat dit lastiger gaat op een fiets met versnelling. Let er op dat de fiets kan slippen wanneer u plots heel hard op de rem trapt, zeker met nat weer. U kunt een damesfiets zonderversnelling aanschaffen in veel verschillende kleuren en designs. Denk hierbij aan “standaard” kleuren zoals grijs, zwart, wit en blauw. Maar ook wat meer originele opvallende designs als paars, crème of een bloemenpatroon.

Soorten damesfiets zonder versnelling

Er zijn een aantal verschillende soorten damesfietsen zonder versnelling te vinden. Elke soort heeft zo zijn kwaliteiten en manieren van gebruik. Het ligt aan de situatie en op wat voor manier de u de fiets wil gaan gebruiken. Aan de hand daarvan kunt u een geschikt model uitzoeken. De soorten die damesfietsen zonder versnelling die bij Ado Bike te verkrijgen zijn, zijn:

Benieuwd welke damesfiets zonder versnelling het beste bij u past? Kom dan langs in een van onze filialen. Hier staat ons vakkundig personeel voor u klaar met raad en daad!

 

 

[powr-popup id="65279077_1659354748"]