Moederfietsen

Moederfiets: Binnen 24 uur bezorgd

Veilig onderweg samen met uw kind! Door het lagere frame en bredere stuur zijn deze fietsen perfect voor de installatie van een kinderzitje. Veiligheid is zeer belangrijk, helemaal wanneer het om kinderen gaat. Daarom zijn al onze moederfietsen gemaakt van hoge kwaliteit materialen. Bestel vandaag nog bij Ado Bike.
Weergave 1 to 24 van 30 totaal
Van laag naar hoog sorteren
  1. 1
  2. 2
Weergave 1 to 24 van 30 totaal
Van laag naar hoog sorteren
  1. 1
  2. 2

Moederfiets kopen

Een moederfiets is de droom van elke moeder met jonge kinderen. Een stevige en praktische fiets die voorzien is van allerlei handige extra’s om het vervoer van u en uw kinderen makkelijker en veiliger te maken. De moederfiets, ook wel mamafiets genoemd, is een fiets die ontworpen is om het moeders gemakkelijk te maken. De fiets is handig voor wanneer u boodschappen gaat doen of een lange fietstocht wil maken samen met uw kindje. Natuurlijk kan er ook zonder een kinderzitje prima en veilig gebruik gemaakt worden van deze fiets. Hoewel het mogelijk is om op bijna elke fiets een kinderzitje te plaatsen, zijn deze fietsen er niet specifiek voor gemaakt. Het stuur kan omklappen wanneer u de fiets neer zet, of er blijft te weinig ruimte over tussen het zadel en het stuur bij het plaatsen van een kinderzitje.

Echte moederfietsen beschikken over een aantal slimme technische toevoegingen. Het frame van een moederfiets is extra laag. Nog lager dan op een typische moederfiets. Dit maakt op en afstappen erg gemakkelijk. Ook wanneer u één of meerdere kinderzitjes op de fiets heeft geplaatst. Uw been hoeft niet over het zadel gezwaaid te worden, maar kunt zonder struikelen op het zadel gaan zitten. In het stuur zit een stuurblokkering. Dit is te vergelijken het stuurslot dat op een transportfiets zit. Deze fietsen hebben namelijk ook meer gewicht op het stuur dan een reguliere fiets. Zelfs met een kind in het zitje zal het stuur niet zomaar omslaan en blijft het evenwicht bewaard. Het standaard van een moederfiets zit in het midden en is vaak dubbel van aard. Dit wordt ook wel een dubbelpoot standaard genoemd. Dit standaard zorgt er voor dat de fiets niet naar één kant leunt tijdens het parkeren. De fiets blijft in samenwerken met het stuurslot perfect rechtop staan. Het stuur van een moederfiets staat niet alleen wat verder van het zadel vandaan, maar is ook nog eens breder dan bij de meeste fietsen. Dit zorgt er voor dat u gemakkelijk een kinderzitje kan plaatsen en nog steeds voldoende ruimte over heeft om te sturen.

moederfiets

Bestel een moederfiets goedkoop bij AdoBike.nl. Toch op zoek naar een andere damesfiets? Bekijk dan ons assortiment in:

Soorten moederfiets

Eigenlijk zijn moederfietsen al heel speciale fietsen, maar sommige hebben nog net even wat extra’s. Er bestaan namelijk ook moederfietsen met een voorrek. Hierop kan een krat of mand geplaatst worden. Daardoor doen deze moederfietsen dan ook dienst als een transportfiets. Deze fietsen zijn perfect om boodschappen mee te doen terwijl de kleine achter op dit. Zo hoeft u geen tassen aan het stuur te hangen en kunt u veilig gebruik blijven maken van uw fiets. Ondanks het voorrek kan er nog steeds een kinderzitje op de voorkant van de fiets gemaakt worden.

Assortiment

Ons assortiment moederfietsen bestaat uit een zorgvuldig geselecteerd aanbod in verschillende framematen. Bij Ado Bike is een moederfiets goedkoop te bestellen. Alle modellen zijn uitgevoerd met een stalen frame en beschikken over een versnellingsapparaat om ook tegen de wind in nog makkelijk vooruit te komen.Een andere optie om het fietsen tegen de wind in wat prettiger te maken, is een elektrische fiets. Met name voor de langere afstanden of mooie fietstochten is dit een heel prettige fiets. Op een normale fiets kan echter niet altijd een kinderzitje gemonteerd worden. De elektrische moederfiets verhelpt dit probleem echter. Deze fietsen hebben alle eigenschappen van een e-bike gecombineerd met een moederfiets. U zult dus niks merken van het extra gewicht dat u mee neemt.

Niet zeker of een moederfiets iets voor u is? Kom dan langs in een van onze 4 filialen voor een vrijblijvende proefrit. Hier staat ons vakkundig personeel altijd voor u klaar met raad en daad.