379 productenDamesfiets kopen

U kunt een damesfiets 28 inch herkennen aan en onderscheiden van de herenfiets door de ligging van de bovenste buis (stang) van het frame. De bovenste stang die bij een herenfiets tussen het zadel en balhoofd (net onder het stuur) loopt, loopt bij dames fietsen net even wat anders. Deze stang loopt van laag naar hoog richting het balhoofd.  Niet alle damesfietsen hebben deze extra stang. Vaak hebben deze fietsen dan een dikkere onderbuis om de fiets toch stevig te houden. Oorspronkelijk is deze lagere stang bedoeld voor vrouwen die een rok dragen, wat vroeger heel veel voorkwam. Nu is het meer een cosmetische toevoeging dan een praktische, zodat we vrouwenfietsen van mannenfietsen kunnen onderscheiden. Echter zien veel mensen in dat een lagere buis soms veel makkelijker is. Het is dan ook niet meer dan normaal om een man op een vrouwenfiets te zien rijden. Ook mensen die wat slechter ter been zijn kunnen makkelijker opstappen op een dames fiets zonder extra stang.

Ontstaan damesfietsen

Een fiets speciaal voor dames kwam er rond het jaar 1895. De introductie begon op de Duitse en Engelse markt. Kort hierna kwamen er steeds meer modellen en fietsen naar Nederland. En sindsdien zijn ze overal te vinden en niet meer weg te denken. Fietsen zijn zelfs eens stukje Nederlandse cultuur geworden. Hoewel er veel verschillende damesfiets modellen zijn geweest, is de lage instap en het elegante uiterlijk altijd een belangrijk punt geweest om rekening mee te houden tijdens de constructie.

Soorten damesfietsen

Hoewel er heel veel fietsen zijn die de naam damesfiets dragen, zijn er veel verschillende modellen te vinden. Zo ook in het assortiment van Ado Bike. U kunt kiezen uit een omafiets, moederfiets, transportfiets, elektrische fiets en stadsfiets. Soms zelfs een combinatie van deze modellen. Natuurlijk heb je ook nog de damesfiets met versnellingen en de damesfiets zonder versnellingen. Wanneer je lange routes fiets raden wij altijd een variant aan met versnellingen. Ga je voor een klein prijsje en onderhoudsvriendelijkheid? Dan is een damesfiets zonder versnellingen een goed idee. 

Omafiets

De omafiets is een van de meest klassieke en bekende fietsmodel van Nederland. Omafietsen zijn beschikbaar in verschillende variaties van luxe. Zo zijn er hele basic fietsen voor een scherpe prijs. Of fietsen met wat meer specificaties in een hoger prijs klassement. Omafietsen zijn te herkennen aan de dubbele framebuis en jasbeschermers. Deze damesfiets is ook heel populair onder studenten.

Moederfiets

Een moederfiets is te herkennen aan een aantal speciale technische aanpassingen. Zo is het stuur breder en staat het verder van het zadel af. Er is dan genoeg ruimte voor het plaatsen van een kinderzitje zonder dat er hinder ondervonden wordt tijdens het fietsen. Een moederfiets heeft ook een nog lagere instap dan de normale dames fiets. Ook dit is bevorderlijk wanneer u met een kind op de fiets zit. Het stuurslot zorgt er voor dat de fiets niet één kant op gaat hangen.

Elektrische fiets

Voor dames die graag comfortabel en gemakkelijk onderweg willen zijn, is er de elektrische damesfiets. Deze fietsen zijn steeds meer in opkomst. Veel merken zijn ingesprongen op deze trend en hebben elektrische fietsen ontwikkeld. U kunt kiezen uit een sterk variërend assortiment voor de beste keuze.

Stadsfiets

Een stadsfiets is ideaal voor dagelijks woon- en werkverkeer. Net zoals bij de andere modellen heeft u de keuze uit geen of meerdere versnellingen. Het is maar net in wat voor situatie en omgeving u wilt gaan fietsen. Op lange afstanden en rechte wegen komen versnellingen extra goed tot hun recht. Stadsfietsen zijn echter ook prima fietsen zonder versnellingen. Deze zijn vaak erg onderhoudsvriendelijk.

Kleuren en merken

Naast alle modellen damesfietsen waaruit u kunt kiezen, heeft Ado Bike ook een erg groot aanbod aan verschillende kleuren en designs. Zo kunt u kiezen uit unieke patronen die zeker zullen opvallen tussen de miljoenen andere fietsen op straat. Echter kunt u ook gaan voor de populaire fiets kleuren. Elk fietsmerk heeft wel een fiets voor vrouwen beschikbaar. Per merk verschillen de specificaties en stijl van de damesfiets. Bekijk daarom goed welk merk de voorkeur heeft. Op het Merk Altec heeft u bij Ado Bike de laagste prijsgarantie. Bekende merken waaruit u de keuze heeft zijn:

Altec, Qwic, Cortina, Static en Volare

Keuze uit 400 damesfietsen

U heeft bij fietsenwinkel Ado Bike de keuze uit meer dan 400 verschillende damesfietsen. Gebruik de filters aan linkerkant van het scherm om precies aan te geven wat voor soort fiets u wilt. De trendy damesmodellen in ons assortiment bieden een ruime keus aan kleuren, versnellingen en framematen. De juiste framemaat is belangrijk voor uw zitpositie op het zadel. Om er zeker van te zijn dat uw fiets helemaal op maat is, kunt u hier gemakkelijk uw framemaat berekenen. Al onze damesmodellen hebben op een enkele uitzondering na altijd een wielmaat van 28 inch. Voor kleinere wielmaten kunt u het assortiment meisjesfietsen bekijken.

Goedkope damesfiets kopen

Op zoek naar een goedkope fiets voor dames? Dan heeft Ado Bike voor u erg goed nieuws! U heeft bij Ado Bike al een damesfiets met versnellingen én handremmen voor minder dan €200! Hiermee kunt u dagelijkse ritjes, maar ook zekere langere afstanden comfortabel afleggen. Uiteraard moet het dan wel een goede fiets zijn en daarom krijgt u ook een jaar garantie als belofte van ons. Een goedkope damesfiets is binnen een werkdag bij u thuis wanneer u deze in doos en voor 14.00 bij ons besteld! Na uw aankoop gaan wij zo snel mogelijk aan het werk om uw bestelling bij u thuis te krijgen. Mocht u willen, bestaat er ook de optie om uw goedkope damesfiets rijklaar te laten leveren. Dit wil zeggen dat u de fiets voor 98% rijklaar krijgt. U hoeft alleen het stuur te verstellen en de trappers in te draaien, daarna kunt u gelijk wegrijden. Let er wel op dat de kosten voor het monteren en rijklaar verzenden van de fiets €60 bedragen. Echter door de goedkope damesfiets zal de totale prijs nog steeds niet hoog zijn!

Voor een kijkje in het gehele assortiment kunt u terecht in onze online fietsenwinkel, of in een van onze filialen. Stel gerust vragen aan ons gekwalificeerd personeel. Zij helpen u graag verder! Ook kunt u altijd terecht voor het maken van een vrijblijvende testrit.