Zorg voor de veiligheid van uw fiets

  • Geplaatst op
  • 0
Zorg voor de veiligheid van uw fiets

Jaarlijks worden er meer dan 800.000 fietsen gestolen, dat zijn er bijna 2200 per dag! Lees hier over een van de bendes die hier aan bij draagt, maar ook wat u kan doen om zich tegen diefstal te wapenen.

Hoe fiets ik veilig?

Een fiets kan veel voor iemand betekenen. Elke dag naar school, werk of vrienden gaan, wordt voor sommige mensen bijna onmogelijk zonder fiets. Het is een levensbehoefte voor veel personen. Zeker in Nederland waar fietsen er met de paplepel in worden gegoten, is het lastig als u opeens niet meer kan fietsen. Helaas is het zo dat er jaarlijks rond de 800.000 fietsen worden gestolen in Nederland. (meer dan 2000 per dag!) De politie krijgt maar een fractie van het aantal gestolen binnen als aangifte, dus het is heel lastig om dit probleem goed aan te pakken.

Woensdag 25 oktober 2017 plaatste Omroep West een bericht over een fietsendievenbende in Den Haag. Na zeker een half jaar lang bezig te zijn geweest met het stelen van fietsen, is de bende eindelijk opgepakt. Het bleek te gaan over een Poolse bende die al een tijdje lang actief was in onder andere Nederland. Bij een loods in Den Haag zijn twee mannen aangehouden en in Schiedam werden ook meerdere mensen opgepakt. De politie vond ook het busje waarmee de fietsen, die niet met een slot aan een fietsenrek vast zaten, naar Polen vervoerd werden. Daar werden vervolgens de ringsloten er afgehaald en de fietsen doorverkocht. Volgens de politie werden er op het hoogtepunt van de bendeactiviteiten meer dan 50 fietsen per week gesloten. Uiteindelijk viel de bende op door het hoge aantal gestolen fietsen en de regelmaat waarmee er gestolen werd. Het bleek te gaan om een bende die samenwerkten met onder andere fietsendieven in onder andere Utrecht en Arnhem.

De waarde van een fiets is niet alleen in geld uit te drukken. Soms gaan fietsen jaren lang mee en worden ze door gegeven aan de volgende generatie. Een elektrische fiets is voor mensen die slechter ter been zijn vaak de enige oplossing om toch te kunnen fietsen. Het is daarom belangrijk om uw fiets extra goed op slot te zetten. Met alleen een ringslot is het heel eenvoudig om uw fiets mee te nemen en in een busje te zetten. Door uw fiets vast te maken aan bijvoorbeeld een paal, hek of fietsenrek zal het voor fietsendieven veel lastiger worden om uw fiets te stelen. Iemand die een ketting aan het doorknippen is valt op straat erg op. Mocht uw fiets toch gestolen worden, dan is een verzekering zeker geen overbodige luxe. U kunt bij Ado Bike uw fiets laten verzekeren voor zowel diefstal als schade. Voorkom dat het te makkelijk is om uw fiets te stelen!

Bron omroep West

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.