Wat is een Fat Bike?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is een Fat Bike?

De fat bike is een steeds populairder wordende fiets. Wat is het geheim van de fiets en waarom is deze zo gewild. Lees er alles over in de blog "Wat is een fat bik?"

De Fat Bike

Je ziet het steeds vaker op straat, een soort Mountainbike met hele dikke banden. Wellicht heb je er wel eens van gehoord: ‘De Fat bike’. Maar wat is nu eindelijk een Fat Bike en waar gebruik je hem voor?

De Fat bike is een echte allround, off -road fiets die ook perfect op straat te gebruiken is. Oorspronkelijk komen Fatbikes uit Alaska, ze zijn ontworpen om veilig door de sneeuw mee te kunnen rijden.

Door de dikke banden zijn deze fietsen zeer geschikt voor onstabiel terrein zoals bossen, strand, modder en moeras. Door het lichte frame verlies je geen snelheid en rijdt het erg comfortabel. Ook in korte en lange bochten heb je voldoende grip. De Fat Bike is daarnaast ook erg wendbaar.

Dit alles maakt de Fatbike een zeer geschikte ‘Fun Bike’ voor op straat, in het bos en bijvoorbeeld op het strand. Check hieronder de video voor een indruk. 

Bij Ado Bike staat een fatbike te koop. De Altec Fatbike om precies te zijn. Deze fatbike is te koop in twee varianten: twee verschillende kleuren en in zowel 20 inch als 26 inch. Check ze hier.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.