Waarom u vaker de fiets zou moeten pakken in plaats van de auto

  • Geplaatst op
  • 0
Waarom u vaker de fiets zou moeten pakken in plaats van de auto

U wilt zich beter voelen, gezonder en soepeler. Met fietsen kunt u dit gemakkelijk bereiken. U gebruikt namelijk al uw spieren en u bent ook nog eens in de buitenlucht in plaats van al het binnen zitte

Fietsen is gezond!

U wilt zich beter, gezonder en soepeler voelen?. Met fietsen kunt u dit gemakkelijk bereiken. U gebruikt namelijk al uw spieren en u bent ook nog eens in de buitenlucht in plaats van al het binnen zitten. Daarnaast is het niet alleen gezonder voor uzelf, maar ook voor het milieu. Een fiets heeft ten slotte geen uitstoot waar een auto dat wel heeft. Wat denkt u van alle files die u kunt ontwijken. Kortom, genoeg redenen al om vaker de fiets te pakken naar uw werk, voor de boodschappen of een mooi ritje.

Het weer in Nederland heeft wel eens bijzondere weersomstandigheden in korte tijden en als het een beetje regent, gaan we toch liever met de auto dan met de fiets. Maar het vergroot de files ontzettend en niemand wordt daar blij van. Ongelukken zijn het gevolg en veel werknemers komen te laat op hun werk. Er zijn natuurlijk ook echte fietsliefhebbers of mensen die niet anders kunnen én wel gewoon op de fiets gaan door weer en wind. En als Ado Bike vinden we deze mensen ontzettend mooi. Zij zien net als wij de pracht van het fietsen in. Onze slogan is dan ook niet voor niets ‘Ontdek de wereld’.

Januari is toch wel dé maand dat menig Nederlander er weer voor kiest om te gaan afvallen. Dit is de meest gehoorde goede voornemen voor een nieuw jaar. Sportscholen bereiken een piekmoment en ook de dieetboeken worden door boekwinkels groots ingekocht voor deze maand. In februari valt het gros van de Nederlanders weer af en terug in hun oude gedrag. Fietsen daarentegen is een stuk gemakkelijker om te vol te houden, omdat u er voor kan kiezen om naar uw werk op de fiets te gaan. Het is goedkoper dan de auto en u bent en blijft gezond bezig.

Het handige van een fiets is, is dat deze ook mee mag in het openbaar vervoer. Zo kan u dus een deel reizen met de trein of metro en het laatste stuk fietsen. Let wel op dat er soms toeslagen gelden in het OV ….

Het verkeer in Nederland wordt steeds drukker en daarom moet u kinderen al vroeg leren hoe ze netjes en veilig moeten fietsen. Altijd goed naar links en rechts kijken en stoppen bij twijfel. Ook al staan er haaientanden voor auto’s, dit wil helaas niet zeggen dat automobilisten altijd stoppen. Ga daarom samen met uw kind vaak fietsen en vertel daarbij wat ze wel en niet moeten doen. Zo verminderd u de kans op ongewenste ongelukken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webshop keurmerk