Mijn ervaringen met de Altec Square

  • Geplaatst op
  • 0
Mijn ervaringen met de Altec Square

Een tevreden klant van Ado Bike Deelt zijn bevindingen met u. Zo krijgt u een goed inzicht in de manier waarop deze fiets rijdt en wat u er van kan verwachten. Lees verder om er achter te komen wat de Altec Square voor u kan bieden!

De ervaring van Rop

Tegenwind. Wie heeft het nou niet meegemaakt tijdens een fietstocht? Overal ter wereld, maar zeker in Nederland wil het nog wel eens hard waaien. Heel fijn als u die wind in de rug heeft, maar lijkt het niet zo alsof 9 van de 10 keer de wind de verkeerde kant op staat? Vervolgens hoopt u dat op de terugweg de wind niet draait en u helpt met de reis. Echter in mijn persoonlijke ervaring is dit helaas vaak niet het geval. Nu kunnen we natuurlijk niet de wind uitzetten, maar er is wel een andere oplossing voor dit probleem. Namelijk een elektrische fiets, of nog specifieker de Altec Square! De afgelopen maanden heb ik gebruik gemaakt van deze fiets en alle voordelen (en nadelen) hiervan mogen ervaren. Voordat ik over mijn bevindingen met u ga delen geef ik eerst een korte introductie van de fiets zelf.

De fiets zelf

De Altec Square is op het eerste gezicht een elektrische damesfiets. Echter wil dit niet zeggen dat alleen dames hier gebruik van kunnen maken. Het komt veel voor dat ook mannen het gemak inzien van een lagere framebuis en dus een “damesfiets” gebruiken. De Altec Square is te verkrijgen in de kleuren Night Blue, Bronze en Zwart. De Altec Square heeft een luxe uitstraling door het bruine zadel en de bruine handvatten. De accu zit onder de bagagedrager en valt niet al te erg op. De dichte kettingkast en de jasbeschermers dragen bij aan het design, maar voorkomen ook dat kleding tussen de bewegende onderdelen komt. Verdere veiligheidsmaatregelen zijn de remmen op deze fiets. De rem op het achterwiel is een Shimano Roller brake en die op het voorwiel een schijfrem. Deze remmen kunnen de hogere snelheid van deze fiets goed verdragen. Deze e-bike beschikt over 5 rijstanden en 7 versnellingen. De rijstanden geven de mate van elektrische trapondersteuning aan en de versnellingen bepalen hoe zwaar u trapt. Ook is er een walk-assist beschikbaar die u helpt wanneer u de fiets aan de hand heeft en loopt met een snelheid tot 6 km/u. De elektrische voorwielmotor is van het merk Bafang  en heeft een vermogen van 250 watt. Omdat de motor in het voorwiel zit hoort u deze een beetje geluid maken wanneer de trapondersteuning aan gaat.

Ervaringen

Voorheen had ik nog nooit gebruik gemaakt van een elektrische fiets, dus dit was erg nieuw. Natuurlijk had ik mijzelf er wel over ingelezen en andere reacties van mensen op het internet gehoord, maar toch was ik aangenaam verrast met de manier waarop deze fiets rijdt. Allereerst kost het veel minder moeite om te trappen. Het is meer te vergelijken met uw benen mee bewegen met de trappers in plaats van daadwerkelijk kracht zetten om vooruit te komen. Ook in de eerste rijstand geeft deze fiets genoeg ondersteuning om comfortabel te kunnen fietsten. Het is niet alleen tegenwind die u niet meer zult merken, maar ook het zweet dat na een fietstocht normaal op uw rug zou staan. Hier komt ook nog eens bij dat u een paar minuten korter onderweg bent naar uw plaats van bestemming. Vaak reed ik in de 3e rijstand en leek het alsnog ik vanzelf vooruit kwam. De accu is een paar keer helemaal opgeladen en gaat ongeveer 70 km mee voordat deze leeg is. Het enige nadeel wat ik tot nu toe heb ervaren met deze fiets is dat de voorwielmotor af en toe de fiets naar voren trekt. Wanneer u stopt voor een stoplicht en de trappers net op het punt zitten waarop de ondersteuning moet gaan werken, kan het voor komen dat de fiets wat naar voren schiet. Houd daarom altijd goed uw hand op de rem, of zet de ondersteuning uit wanneer u stil staat. Dit is niet vaak voorgekomen maar de eerste keer moest ik wel even oppassen. Al met al denk ik niet dat ik nog terug zal gaan naar een reguliere fiets. De overstap zou zo groot zijn dat ik het gemak van een e-bike echt zou gaan missen.

Geschreven door Rop – Tevreden klant bij Ado Bike!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webshop keurmerk