Mijn ervaring met de Altec Dutch Transportfiets

  • Geplaatst op
  • 0
Mijn ervaring met de Altec Dutch Transportfiets

De Altec Dutch is een transporfiets waarmee met gemak veel bagage vervoerd kan worden. Lees hier de ervaringen van een tevereden klant!

De ervaring van Tessa

Toen ik bij de Ado bike fietsenwinkel binnen kwam om een fiets uit te zoeken, vielen mijn ogen gelijk op de Altec Dutch 28 inch Transportfiets 50 cm 3v Dark roze. Van tevoren had ik al bedacht dat ik een fiets wilde in mijn lievelingskleur paars/roze. Ook wilde ik een handige fiets voor wanneer ik naar school moet fietsen, deze fiets leek mij dus perfect. Ik heb vaak gezocht naar deze kleur, maar deze nooit echt kunnen vinden. Bij Ado Bike hadden ze drie soorten fietsen in de kleur die ik wilde. Toch heb ik voor deze Dark Rose gekozen omdat die gelijk mijn aandacht trok. De fiets heeft ook een heel mooie bruin zadel, handvatten en wielen. Dit past voor mij perfect bij de kleur van de fiets.

Ik was gelijk verliefd op deze fiets en heb een testrondje mogen doen om te kijken hoe de fiets rijdt. Wat mij het eerste opviel was de midden fietsstandaard. Vaak hebben fietsen een standaard onder de bagagedrager, daar bij deze fiets was het anders. Met deze middenstandaard kan ik de fiets gemakkelijk op zijn plek zetten zonder bang te zijn dat deze wegglijdt. Dit gebeurd wel vaak bij een fiets met een standaard onder de bagagedrager. Wat ik ook erg fijn aan deze fiets vind was de terugtraprem. Ik ben een omafiets gewend en die hebben ook achterruittrapremmen, dus vind ik het wel fijn dat het ook bij deze fiets aanwezig is. En voor het geval ik deze rem niet wilde gebruiken, kan ik alsnog de handige hand (velg) rem gebruiken.

Ook de versnellingen van deze fiets zijn heel fijn. Deze fiets heeft 3 Shimano Nexus versnellingen. Ik kan heel handig overschakelen van de ene versnelling naar de andere. Dit is vooral handig wanneer ik de brug op moet. Vaak is het zwaar om een helling op te gaan, maar met deze versnellingen kwam ik toch makkelijker de brug op.

Wat ik ook echt handig vind, is de voordrager. Ik hoef nu niet elke keer te fietsen met een tas aan mijn schouders die er elke keer afvalt. Nu kan ik mijn tas in een mandje voorop mijn fiets leggen en comfortabel naar school fietsen. Voor de rest heeft deze fiets een heel fijn zadel. Het slot gaat soepel open en dicht. In tegenstelling tot fietsen die ik eerder heb gehad, waarbij het slot vaak bleef hangen.  

Ik ben erg blij met mijn aankoop en ik weet zeker dat ik deze fiets heel lang met plezier ga gebruiken.

Groetjes Tessa!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.