Fietsverzekering - heb je dat echt nodig? Wij vertellen je meer!

  • Geplaatst op
  • 0
Fietsverzekering - heb je dat echt nodig? Wij vertellen je meer!

Nederland is een fietsland. Het is fijn dat je met de fiets vrijwel overal kunt komen en dat je deze gemakkelijk ergens kwijt kunt. Het vervelende is dat dieven hierop inspelen. Fietsen staan overal en nergens geparkeerd en worden vrijwel nooit bewaakt. Een fietsslot kraken is voor hen een fluitje van een cent. Vooral in Amsterdam en in studentensteden, zoals Nijmegen en Groningen, ben je je fiets niet zeker. Wat kun je doen om jezelf tegen fietsendiefstal te beschermen?

Bescherm jezelf tegen fietsendiefstal

Het beste is om diefstal helemaal te voorkomen. Gebruik een sterk hangslot en zet je fiets vast aan het fietsenrek. Maak, indien mogelijk, gebruik van een bewaakte fietsparkeerplaats.

Wat is een fietsverzekering?

Je fiets verzekeren tegen diefstal is aan te raden. Het is vervelend als je mooie fiets meegenomen wordt, maar een volledige waardevergoeding zal de pijn zeker verzachten! Daarnaast vergoedt een fietsverzekering ook eventuele schade aan je fiets na bijvoorbeeld een valpartij.

Kan ik een fiets verzekering afsluiten?

Is een fietsverzekering afsluiten iets voor jou? Het maakt niet uit op wat voor soort fiets je rondrijdt. Of je jezelf nu wilt beschermen tegens schade of diefstal van je omafiets, bakfiets, herenfiets, mountainbike of e-bike, je fiets verzekeren is altijd een goed idee.

Wat kost een fietsverzekering?

Hoeveel je maandelijks kwijt bent aan je fiets verzekering is van verschillende factoren afhankelijk. Zo speelt het type fiets, de gewenste dekking en je postcode mee. Daarnaast is de premie gedeeltelijk afhankelijk van de verzekeraar die je kiest. In de regel zal een verzekering voor een fiets die circa 500 euro kost je niet meer dan een paar euro’s kosten per maand.

Waarom je fiets verzekeren bij Kingpolis?

Ben je er nog niet over uit met welke fietsverzekeraar je in zee wilt gaan? Kingpolis fietsverzekering is een uitstekende keus! Aangezien wij jou en onze andere klanten het beste gunnen, werken wij samen met deze verzekeraar. Kingpolis is door de Consumentenbond als beste getest – niet één, niet twee, maar wel vijf jaar op een rij!

Waarom krijgt Kingpolis zoveel lof? Één reden is dat deze verzekeraar tot wel vijf jaar na aankoop de nieuwwaarde van jouw fiets hanteert bij het uitreiken van vergoedingen. Dit verzacht de pijn wanneer je fiets gestolen wordt of als je fiets door bijvoorbeeld een ongeluk zo erg beschadigd is geraakt dat het niet meer te repareren is. Ga je voor het Casco Compleet-pakket? Dan ga je helemaal zorgeloos op weg. Mocht er iets gebeuren, dan weet je dat je recht hebt op Europese pechhulp.

Alsof al die voordelen nog niet genoeg zijn, geeft Kingpolis ook om het goede doel. Ze doneren een deel van jouw premie aan Hulphond Nederland.

De voordelen van Kingpolis op een rij

Wil jij je fiets laten verzekeren bij een verzekeraar die:

- Tot wel vijf jaar na de aankoop van jouw fiets de nieuwwaarde hanteert bij vergoedingen voor total loss schade of diefstal?
- Door de consumentenbond al vijf jaar op een rij bestempeld is als de best geteste fietsverzekeraar?
- Jou verschillende pakketten aanbiedt waar je uit kunt kiezen, waaronder het Casco Compleet-pakket met Europese pechhulp?
- Scherpe prijzen hanteert?
-Een deel van jouw premie doneert aan Hulphond Nederland?


Dan zit je goed bij Kingpolis!

Benieuwd geworden? Klik op de onderstaande banner!

fietsverzekering
Kingpolis fietsverzekering afsluiten

Wat heb je nodig wanneer je een fietsverzekering afsluiten wilt?

Voor het afsluiten van een fietsverzekering heb je kort gezegd enkel een fiets en een ART gekeurd ringslot nodig. Hou je framenummer en het nummer van je fietssleutel bij de hand, want hier wordt om gevraagd tijdens het afsluiten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.