De Omafiets

  • Geplaatst op
  • Door Ado Bike
  • 0
De Omafiets

De Omafiets is ongekend populair! Ondanks dat er luxe en zelfs elektrische fietsen bestaan, blijft dit een van de meest gewilde fietsen. Maar wat is nou de rede dat deze fiets de test der tijd zo goed heeft doorstaan? In deze blog leer je alles over De omafiets!

De Omafiets

Stevig, simpel, betaalbaar en mateloos populair! Dat is eigenlijk de beste beschrijving die wij aan een omafiets kunnen geven. Deze fiets heeft de test der tijd als geen ander doorstaan. Letterlijk gebruikt door onze oma’s en sindsdien geen spat veranderd! Als dat geen bewijs is dat dit een top model is, weten wij het ook niet meer. Maar wat maakt deze fiets nou precies zo gewild onder de fietsende Nederlanders (eigenlijk iedereen dus)? In deze blog gaan we dieper in op het ontstaan van de omafiets en bespreken we de eigenschappen die dit een echte topper maken.

Het ontstaan

De Omafiets is een van de oudste fietsen die er bestaat. Dit wil niet zeggen dat elke omafiets al jaren mee gaat, nee er worden juist erg veel nieuwe omafietsen gemaakt. We bedoelen eigenlijk dat de omafiets een van de eerste gangbare ontwerpen op de markt was. Na de eerste fietsen, ja die met dat grote voorwiel, kwamen er rond 1885 fietsen op de markt die wij nu omafiets noemen. Een simpel, maar stevig ontwerp dat voor iedereen te gebruiken is. Totdat er wat luxere fietsen kwamen, was de omafiets het enige model dat geproduceerd werd. Er zaten weinig extra’s op die de fiets ingewikkeld maken. Het onderhoud aan deze fietsen is dan ook nu nog steeds minimaal. Wat er niet op zit, kan ook niet kapot!

Destijds waren er trouwens alleen maar fietsen met een herenframe. De fietsen werden toen ook nog geen omafietsen genoemd. Het gebogen frame is ontwikkeld omdat de rokken, die dames van toen droegen, niet over de framebuis heen pasten. De nu kenmerkende gebogen dubbele framebuis van een omafiets vindt hier dus haar oorsprong. Tegenwoordig is een omafiets niet meer alleen voor vrouwen, maar er bestaan nog wel steeds modellen met een herenframe.

De reis naar populariteit

Naar mate fietsen steeds populairder werd, kwamen er meer geavanceerde modellen op de markt. Handremmen, meerdere versnellingen, verend frame en zelfs elektrische ondersteuning. Men zou kunnen verwachten dat de omafiets dan langzaam op de achtergrond zou raken. Maar niets is minder waar! Door de simpele betrouwbare onderdelen, is dit een van de meest voordelige volwassenfietsen gebleven. De perfecte optie voor iemand die op een fiets wilt vertrouwen en graag nog geld overhoudt ook. Mede hierom valt deze fiets bij jongeren en studenten erg in de smaak. Het monteren van deze fiets is eenvoudig en qua onderhoud hoeft er amper naar omgekeken te worden. Overigens bestaan er ook kleinere maten van de omafiets, voor kinderen dus.

Een omafiets bestellen

Bij Ado Bike beschikken wij over een groot aantal omafietsen. Ondanks dat dit een simpel model is, bestaan er een hoop variaties onderling. Denk hierbij aan kleur, vorm, frame, specificaties en natuurlijk merk. Een omafiets kan ook over bijvoorbeeld een handrem beschikken. U heeft de optie om een omafiets in doos, of rijklaar te bestellen. Mocht u een beetje handig zijn, dan is “in doos” een goede optie. Een omafiets is namelijk de makkelijkste fiets om zelf af te monteren! Nog niet helemaal zeker of dit echt een fiets is die bij u past? Dan kunt u altijd langskomen in een van onze 4 filialen om een vrijblijvende testrit te maken!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webshop keurmerk