De lente komt eraan!

  • Geplaatst op
  • 0
De lente komt eraan!

Vol vertrouwen de lente in!

Volgens Weeronline komt dit weekend de lente eraan. Dat betekent dat de fiets weer uit dat stoffige schuurtje mag. Maar is je fiets wel lente-klaar?

Het buiige en koude maartweer laten we achter ons. Aanstaande zondag wordt voorlopig de warmste dag van het jaar. En daar moeten we natuurlijk van genieten. Tijd om je fiets klaar te maken voor de lente. Hieronder beschrijven wat handige tips.

Fiets wassen
Na de winter is je fiets meestal erg vies geworden van al die regen, vuil en strooizout. Het is belangrijk dat je je fiets eens goed schoonmaakt. Je kunt je fiets het beste met water schoonspoelen. Daarna is het belangrijk dat je de fiets goed droog maakt en hem eventueel oppoetst met een droge doek. Vergeet vooral de velgen en de spaken niet.

Banden
Het is belangrijk om even de bandenspanning te controleren en je banden eventueel op te pompen. Ook kun je het profiel checken. Banden met genoeg profiel hebben meer grip op de weg.

Ketting
De ketting van je fiets heeft het zwaar te verduren gehad in de winter. Al het opspattend vuil en het strooizout heeft ervoor gezorgd dat de ketting erg vies is. Maak de ketting daarom met een speciale ontvetter schoon. Daarna kun je de ketting smeren met kettingvet. De naven, trapas en de pedalen kun je met lagervet insmeren.
 

Aandraaien
Wanneer je de fiets regelmatig gebruikt, kunnen de boutjes en moertjes los komen te zitten. Kijk deze dus na en vervang zo nodig de roestige exemplaren.

Remmen en verlichting
Controleer of de remmen nog voldoende werken. Wanneer de remblokjes versleten zijn, zul je deze moeten vervangen. Ook de kabels kunnen versleten zijn. Check ook even de batterijen van je verlichting.

Hiermee is uw fiets weer klaar voor een seizoen lekker fietsen!

Heb je helemaal geen zin om je fiets zelf lente-klaar te maken? Bij onze vestiging in Rijswijk kun je je fiets tot eind maart brengen voor een gratis servicebeurt.

Ben je toe aan een nieuwe fiets? Je bent van harte welkom in één van onze vestigingen of in onze webshop.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.