Bosch e-bike motorsysteem – Feel the flow

  • Geplaatst op
  • 0
Bosch e-bike motorsysteem – Feel the flow

Bosch is een van de bekendste merken op de markt. Dit is grotendeels te danken aan de kwaliteit die u kan verwachten van deze onderdelen. Grote fietsmerken maken dan ook al jaren lang gebruik van de verschillende Bosch E-bike onderdelen. Met name de motoren, accus en digitale displays doen het erg goed! 

Bosch is een erg bekend merk in Nederland, maar zeker ook de rest van de wereld. Door continu opzoek te zijn naar technische oplossingen heeft Bosch een erg breed aanbod. Zo maken ze apparaten voor in huis, de industrie en natuurlijk in de mobiliteitssector. Die laatste is vooral op het gebied van elektrische fietsen belangrijk natuurlijk. In 1886 te Stuttgart is het, nu zo bekende, bedrijf gesticht. Het begon met het  monteren en onderhouden van kleine mechanische apparaten. Hierna kwam er een uitvinding die het bedrijf voor altijd heeft veranderd, de magneetontsteking. Door de investeringen en groeiende omzet werden de grenzen van Duitsland al snel te klein en ging het bedrijf de internationale markt op.

Bosch is ook druk bezig met het verduurzamen van het bedrijf en verminderen van de ecologische voetdruk. Zo willen ze in 2020 klimaat neutraal worden door het bouwen van grote zonnepaneel parken te bouwen. Elektrische fietsen kunnen hier ook een grote rol in spelen door bijvoorbeeld het gebruik van auto’s te verminderen. Bosch heeft zelfs een stichting opgericht die per jaar ongeveer 700 projecten steunt die bezig zijn met maatschappelijke doelen. De aandacht voor duurzaamheid, kwaliteit en details is dan ook in alle lagen van het bedrijf terug te vinden.

Als het om elektrische fietsen gaat richt Bosch zich vooral op motoren, displays en accu’s. Ook zijn er andere accessoires waarmee Bosch er voor zorgt dat elke e-bike nog fijner rijdt! 

Bosch e-bike motoren

Een van de belangrijkste onderdelen van een e-bike is toch wel de motor. Bosch heeft dan ook een aantal uitstekende modellen op de markt gebracht. Te beginnen bij de Active line en de Active line plus. Deze motoren bieden bijna geen trapweerstand en bieden u optimale ondersteuning tot snelheden van 25 km/u. Door het design past de motor goed binnen het frame komt het de uitstraling van de fiets ten goede. Overigens zijn alle motoren van Bosch middenmotoren. Deze bieden de beste ondersteuning en zijn de meest voorkomende motoren bij nieuwe hoogwaardige e-bikes. Het verschil met de Plus versie van deze motor zit hem voor in de actieradius. De Plus versie brengt u net even wat verder en biedt langer de gewenste trapondersteuning.

De Cargo Line motoren zijn een redelijke nieuwe innovatie van Bosch en zijn speciaal ontwikkeld voor bakfietsen. Of de fiets nu geladen of leeg is, met deze moto geniet u altijd van de juiste ondersteuning. De Cargo motoren leveren een ondersteuning tot 25 km/u, maar de speed versie ondersteunt u tot 45 km/u. Direct bij het wegrijden zult u merken hoe fijn deze motoren werken. Al bij een lage trapfrequentie zult u snel weg kunnen rijden. Gecontroleerd versnellen is een van de sterke punten van deze motor. Zo weet u zeker dat u ook op een veilige manier met de elektrische ondersteuning kunt rijden. Een grote actieradius wordt gegarandeerd door Bosch omdat ze weten dan hun motoren efficiënt te werk gaan.

Als laatste, maar zeker niet de minste is er de performance line van Bosch. Deze is speciaal ontwikkeld voor de meest uitdagende routes die er op een fiets afgelegd kunnen worden. Geen weg te stijl of uitdaging te groot wanneer uw e-bike over een Bosch performance motor beschikt! De motoren zijn extra sterk en getest op duurzaamheid in extreme omstandigheden. Zo bent u er zeker van dat elk mountainbike pad bedwongen kan worden. Mocht u echt bergen willen belkimmen op een elektrische mountainbike, is er de Performance line CX. Eén trap op de pedaal en u voelt de kracht.  De ondersteuning van de Performance Line CX zorgt in iedere situatie voor nog meer rijplezier. Beter dan dit gaat de ondersteuning voor een elektrische fiets niet worden!

Bosch e-bike Displays

Voor elke fietser is er de perfecte begeleider van Bosch. De verschillende displays bieden elke fiets en fietser de gepaste ondersteuning. De displays zijn: de Purion, Intuvia, Kiox, Nyon. Ook bestaan er smartphone koppelingen genaamd de SmartphoneHub en  de COBI.Bike. Dat zijn dus 4 boordcomputers en 2 smartphone toepassingen.

De Purion geeft een snel en compact overzicht van alle belangrijke informatie over uw fiets. Deze efficiënte display biedt een optimale lesbaarheid en is erg precies. De Intuvia is een e-bike makkelijk en intuïtief te besturen. De afzonderlijke bedieningseenheid zorgt er voor dat u beide handen aan het stuur kan houden. Ook krijgt u schakeladvies zodat u het maximale uit uw accu kunt halen. De Kiox is er voor de sportieve fietser. Erg robuust en heeft een hoge resolutie waardoor alle informatie goed leesbaar is. Bovendien is deze display via Bluetooth te koppelen aan uw smartphone. Met de Nyon heeft u de meest complete boordcomputer in handen. Met ingebouwde routeplanning, hoogtemeter en real time informatie over uw fiets gedrag is dit een voorloper op het gebied van boordcomputers.

Als extra ondersteuning tijdens uw rit kunt u gebruik maken van het COBI.Bike systeem. Dit maakt uw fiets een comleet verbonden smartbike. Dit handige systeem heeft opties zoals: navigatie, spraakbesturing, automatisch verlichting inschakelen, alarminstallatie en een digitale bel. Samen met de SmartphoneHub is uw e-bike meer dan een elektrische fiets. Door de ontwikkelingen van Bosch is het nu mogelijk om uw fietservaring naar een hoger niveau te tillen.

Bosch e-bike Accu’s

Natuurlijk is het wel zo prettig dat u niet om de paar uur een elektricshe fiets moet opladen. Nu is dit voor dagelijkse ritjes misschien niet zo’n probleem, maar tijdens in lange fietstocht verre van optimaal. Bosch staat er gelukkig om bekend hoogwaardige accu’s te leveren met een hoge actieradius. De actieradius van een fiets kan trouwens sterk variëren per fietser. De omstandigheden en de manier van gebruik hebben invloed op hoeveel kilometer er gereden kan worden op één volle accu. Wanneer er een actieradius vermeld wordt, is deze altijd gemeten onder gunstige omstandigheden. Houd hier rekening mee wanneer u een accu uitkiest.

Accu’s van Bosch kunnen op 3 manieren op een elektrische fiets geplaats worden. De eerste is een van de meest moderne, maar ook duurdere opties. Hierbij is de accu volledig in het frame geïntegreerd en vanaf de buitenkant niet zichtbaar. Dit heeft natuurlijk voordelen zoals een soepel design en het feit dat de fiets minder op een e-bike lijkt. Echter is een nadeel hiervan is dat opladen lastiger gaat wanneer de accu niet uitneembaar is. Onderhoud aan de accu zal ook moeilijker gaan omdat deze dus aan de fiets vast zit. De tweede optie is een frameaccu die als het ware op de onderste framebuis zit. Deze ligt dicht bij het zwaarte punt van de fiets wat het rijcomfort verhoogt. De accu’s zijn uitneembaar en vallen iets minder op de dan derde optie. Een bagagedrageraccu is dan ook de derde variant. Hierbij zit de accu aan de achterkant van de fiets onder de bagagedrager. Dit is een van de meest voorkomende accu plaatsingen. Ook deze zijn uitneembaar en kunnen afzonderlijk van de fiets opgeladen worden.

Zelf een elektrische fiets met Bosch onderdelen?

Na het lezen van dit artikel bent u wellicht enthousiast geworden over het merk Bosch en de e-bike onderdelen die zij maken. Wij in ieder geval wel! Zelf geeft Bosch nog een aantal goede redenen om een elektrische fiets met Bosch aandrijving een must have is. Zo zijn ze duurzamer dan auto’s en werken ze hard aan een Co2 neutraal bedrijf.  E-bikes zijn tegenwoordig steeds populairder en zullen dat ook nog wel lang blijven. Mede omdat ze een perfect alternatief zijn voor woon- werkverkeer, het ontwijken van files en zoeken naar een parkeerplek. Voor elke leeftijd en elk type fietser heeft Bosch een oplossing als het om e-bike onderdelen gaat. De motoren geven u stille, maar krachtige ondersteuning en samen met de andere producten van Bosch wordt uw rij comfort aanzienlijk groter!

Bij Ado Bike heeft u ook de mogelijkheid om een elektrische fiets met Bosch onderdelen te komen testen. Een testrit kan zonder afspraak gemaakt worden en is natuurlijk geheel vrijblijvend. In een van onze 4 filialen staat vakkundig personeel voor u klaar om te helpen met alle vragen die maar gesteld kunnen worden over deze fietsen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webshop keurmerk