Bafang e-bike motorsysteem

  • Geplaatst op
  • 0
Bafang e-bike motorsysteem

Bafan is mischien onbekend maar allom aanwezig! Veel fietsmerken maken gebruik van dit Chinese merk dat een van de grootste spelers is op het gebied van e-bikes. Waarom is dit merk zo groot en waarom zal het alleen maar groter worden? Lees het in dit blog!

Misschien nog niet erg bekend, maar het merk Bafang is een van de grootste spelers op het gebied van elektrische fietsen. Volgens ons is het dan ook binnenkort een naam die veel mensen gelijk zullen linken aan alles wat met e-bikes te maken heeft. Deze Chinese fabrikant is door de jaren lange ervaring uitstekende motoren levert met een net zo goede prijs-kwaliteit verhouding. In Nederland is dit merk zelfs een van de eerste spelers op dit gebied. Bafang heeft dan ook voor de nodig innovatie en technische hoogstandjes gezorgd. Naast dat er veel fietsmotoren geproduceerd worden, heeft Bafang ook veel andere e-bike onderdelen in het assortiment. Denk hierbij aan displays, trapsensoren en accu’s. Dat verschillende bekende fietsmerken met Bafang onderdelen werken, laat al zien dat dit merk een hoop kwaliteit in huis heeft!

Enkele merken met Bafang onderdelen zijn:

Bafang voorwielmotor

Voor Bafang is een voorwielmotor gesneden koek. Dit is het type motor waarmee ze internationaal groot zijn geworden. Toen de trend begon, had elke elektrische fiets een voorwielmotor. Dit was namelijk de eerste manier waarop e-bikes geproduceerd werden. Inmiddels wordt dit type motor minder gebruikt door de opkomst van goede alternatieven. Echter doet de plaatsing van de motor in het voorwiel niet onder voor de andere opties. Een Bafang voorwielmotor is een van de sterkste op de markt en heeft een trekvermogen van maximaal 40Nm.

Qua vermogen zit de voorwielmotor dus goed, echter zijn er wel andere nadelen waarom ze steeds minder voorkomen. Zo is deze wat minder stabiel omdat het gewicht vooral aan de voorzijde van de fiets zit. Ook is de motor minder subtiel weg te werken dan een midden- of achterwielmotor. Voor sommige mensen kan het “trekgevoel” wat een voorwielmotor geeft als nadelig worden ervaren.

Bafang middenmotor

Een van de vervangers van de zojuist besproken motorplaatsing, is de middenmotor. De Bafang midden motor zit, net zoals bij andere merken, bij de trapas. Het voordeel van een middenmotor is onder andere dat er een snelheids-, rotatie- en trapsensor bij zit.  Hiermee kunt u precies instellen welke mate van ondersteuning u wenst te ontvangen. Het zwaartepunt van de fiets ligt laag en daarom fietst u erg stabiel. Een Bafang middenmotor is erg krachtig en heeft een groot vermogen. De accu gaat bij de hoogste rijstand natuurlijk wel sneller leeg, echter is deze bij Bafang goed uit te breiden. De standaard capaciteit kan namelijk verhoogt worden tot maar liefst 760 Wh!

Bafang Achterwielmotor

Een elektrische fiets met achterwielmotor zal het meeste als een “normale fiets” aanvoelen. Deze wordt namelijk ook op het achterwiel aangedreven. Dit type motor komt doorgaans het meeste voor bij Speed pedelecs of elektrische racefietsen. Een van de nieuwste Bafang achterwielmotor genaamdde Banfang H800 gear-drive hub motor, is dan ook speciaal gemaakt voor sportieve e-bikes met een derailleurversnelling. Een achterwielmotor kan erg goed weggewerkt worden in het wiel en is ongeveer net zo breed als een schijfrem.

Een bedrijf met innovatie

Naast dat Bafang kwaliteitsonderdelen voor elektrische fietsen maak, zijn ze regelmatig in het (fiets)nieuws. Dit heeft alles te maken met de innovatieve ontwikkelingen die het bedrijf maakt. Enkele voorbeelden hiervan zijn de kleurendisplay, racefiets met ondersteuning en de werkzame combinatie van een voorwielmotor en schijfrem. Ook zijn nieuwere modellen soms al uitgerust een lichtsensor waardoor de verlichting van uw e-bike automatisch aangaat wanneer het donker wordt.

Als klap op de vuurpijl is er ook de Bafang Go app die gratis te downloaden is. Mocht u elektrische fiets over de Bafang Display met Bluetooth beschikken, kunt u een connectie maken met de app. Met de app kunt u veel handige informatie over uw fiets en onderdelen aflezen. Indien u dat u dat wil is het mogelijk uw telefoon als display voor de fiets te gebruiken! Handig voor wanneer u moet navigeren bijvoorbeeld. Let er wel op dat u afstapt voordat u de telefoon gebruikt natuurlijk

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webshop keurmerk
← Keer terug naar de backoffice    Onze filialen zijn open als servicepunt voor uw fietsen. Sloopregeling tegoed kunt u bij ons verzilveren. Mail uw aanvraag naar: [email protected] ! Verbergen