Bafang motoren voor de elektrische fiets | De verschillen uitgelegd

  • Geplaatst op
  • 0
Bafang motoren voor de elektrische fiets | De verschillen uitgelegd

Het merk Bafang heeft een aantal verschillende type motoren voor op de elektrische fiets. Dit is erg fijn, want zo is er voor iedere e-biker wat wils. Toch kan dit de keuze ook wat lastiger maken, want wat zijn nou de verschillen en welke type Bafang motor past nou bij jou? Om je hierbij te helpen hebben we een handig overzichtje voor je gemaakt. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder op weg!

Leestijd: 5 min

M serie versus H serie

Bafang onderscheid haar motoren in twee series; de M-serie en de H-serie.

 

M-serie

De M-serie bestaat uit diverse type midden motoren. Het grote voordeel van een middenmotor is dat deze een natuurlijke rijervaring ondersteund. Dit komt omdat niet de wielen, maar de trappers worden aangedreven. Dit wordt door veel fietsers als fijn ervaren. Zelfs wanneer je nog nooit eerder op een elektrische fiets hebt gereden, hoef je dus niet te wennen! Bovendien is de gewichtsverdeling van een e-bike met middenmotor beter in balans. Dit komt omdat het zwaarste punt zich in het midden bevindt.

 

 

 

Binnen de M-serie heb je nog verschillen in kracht. Deze wordt aangeduid door middel van de koppel. Hoe hoger de koppel, hoe krachtiger de motor. Afhankelijk waar je de fiets voor wilt gebruiken kun je hier een keuze in maken. Hier gaan we later nog dieper op in.

 

H-serie

In de H-serie vind je op onze website modellen die zijn voorzien van een voorwielmotor. Dit type elektrische motor ‘trekt’ je naar voren waardoor je altijd kunt genieten van een wind-mee gevoel. De motoren uit de H-serie zijn net als de motoren uit de M-serie klein en licht van gewicht. Wij raden de H-serie voornamelijk aan wanneer je jouw nieuwe e-bike vooral voor de dagelijkse ritjes over vlakke wegen wilt gebruiken. Dit komt omdat deze voorwielmotoren draaien op jouw trapfrequentie. Dit houdt in dat de ondersteuning alleen gebaseerd is op hoe vaak jij trapt. Daarom is dit type motor niet erg geschikt voor bijvoorbeeld een heuvelachtig gebied.

 

Een ander nadeel is dat een voorwielmotor je stuur wat zwaarder maakt en minder stabiel voelt dan een middenmotor. Wanneer je dit niet gewend bent zou je dus eerst even moeten wennen!

 

 

Model M400 – ideaal voor de lange toertochten of bij gebruik van een cargo bike

Het model M400 is een klassieke middenmotor die heel breed kan worden ingezet. De motor is licht maar krachtig. Deze klassieker is duurzaam en levert tot 250W met een maximale koppel van 80 Nm en biedt zo een zeer krachtige ondersteuning, zelfs wanneer de fiets is beladen met zware bagage. Daarnaast biedt dit type motor een zeer krachtige ondersteuning bij hellingen. Deze motor weegt net iets onder de vier kilo (om precies te zijn 3,9 kg) en is goed te gebruiken voor zowel toerfietsen als eCargo toepassingen. Een elektrische bakfiets kan dus prima uit de voeten met deze kleine krachtpatser. Het is een goede keuze voor een harmonieuze fietservaring, ook voor langere tochten.

Onze aanrader met M400 motor:

 

 

Model M300 – Geschikt voor lichte tochtjes en dagelijks recreatief gebruik

Het model M300 is soepel, snel en voordelig. Een middenmotor die ontwikkeld is met de stadsfiets als uitgangspunt. Op een e-bike die is uitgerust met een Bafang M300 fiets je probleemloos door de stad met een flinke actieradius. De compacte motor weegt 3,6 kilo en combineert een koppel van 80 Nm met 250W. Dit maakt dit type middenmotor zeer geschikt voor lichte toertochtjes en recreatief gebruik.

Onze aanrader met M300 motor:

 

 

Model M200 – bedoeld voor de dagelijkse stedelijke ritjes

De M200 is een fijne, zuinige middenmotor die gekenmerkt wordt door haar geruisloosheid en aantrekkelijke prijs. Net als de M300 en M400 beschikt deze motor over 250W, en de koppel van 65 Nm is nog altijd ruim voldoende om stevig door het licht glooiende Nederlandse landschap te trappen. Een leuk instapmodel voor wie een e-bike wil uitrusten met een betrouwbare motor.

Onze aanrader met M200 motor:

 

 

Model H400 – voorwielmotor die zeer geschikt is voor de stedelijke tochtjes

De H400 is geruisloos en licht van gewicht. Doordat deze motor zich op het voorwiel bevindt, zul je krachtig naar voren getrokken worden. Zo zul je altijd het gevoel hebben alsof je met de wind mee fietst. Daarnaast heeft de H400 9 ondersteunende standen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je je onder verschillende omstandigheden comfortabel verplaatsen van punt a naar punt b. Bovendien heeft de h400 een koppel van 45 nm. Dit is voor een voorwielmotor vrij krachtig! Tegen de wind in fietsen moet dus geen probleem zijn. Dit maakt het een prima keuze voor e-bikes die gebruikt worden voor ritjes in de stad.

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan raden wij deze e-bike met Bafang H400 motor aan:

 

 

Een motor kiezen

De hierboven besproken modellen zijn efficiënte typen motoren voor de e-bike. Dit houdt in dat ze een behoorlijke actieradius mogelijk maken. Met een motor van Bafang zit je dus hoe dan ook goed, het type motor is echter volledig afhankelijk van jouw wensen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met één van onze klantenservicemedewerkers. Zij voorzien je graag van passend advies.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.