U heeft geen producten in uw winkelwagen.

By Ado Bike 21-09-2017 10:43

Ado Bike en Prinsjesdag?

De troonrede, het belastingplan, gouden- of glazenkoets en natuurlijk de miljoenennota. Bij het horen van deze woorden leggen de meeste mensen natuurlijk de link met Prinsjesdag. Het is een dag van veel formaliteiten en tradities, maar dit jaar was toch uniek. Er is nog geen regering en de miljoenennota is “voorlopig”. Ondanks dit gaat het toch gaat het beter met de Nederlandse economie. De consument heeft meer te besteden en de werkeloosheid daalt. Koning Willem Alexander noemde het in de troonrede een “bloeiende economie”. Kortom goed nieuws voor Nederland.

De NOS ging op onderzoek uit om te kijken wat ondernemers hiervan merken. Tijdens de uitzending van Prinsjesdag op NPO 1 was nieuwslezer Mark Visser te vinden in winkel centrum Leyweg te Den Haag. Hij had twee ondernemers bij zich die graag antwoord wilden geven op zijn vragen. Deze ondernemers zijn: Kenan Dag (algemeen directeur Adobike) en Henk van der Hoeven (voorzitter winkeliersvereniging). Het interview werd gehouden in de Adobike XL en in het winkelcentrum zelf.

Ondanks de aantrekkende economie, meer shoppende consumenten en de hogere verkoop van e-bikes, staan er nog een aantal panden leeg in het winkelcentrum. Een grote afwezige is natuurlijk de V&D. Ook is er een tekort aan flexibele arbeidscontracten voor kleinere ondernemers volgens meneer Van der Hoeven. Zowel Kenan Dag als Henk van der Hoeven zien dat het beter gaat met Nederland, maar er is nog veel werk aan de winkel (letterlijk) voor het nieuwe kabinet. Wilt u graag het hele interview van de NOS bekijken voor meer informatie ? Zie dan de video hieronder.