U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Fiets in de Trein
By Ado Bike 09-02-2018 12:09

Met de fiets makkelijk in de trein?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u, de te treinreis nog een redelijke afstand moet afleggen. Een fiets kan hiervoor de perfecte oplossing bieden, maar mag deze zomaar mee de trein in? In iedere trein van NS waar een fiets me mag, heeft een apart gedeelte waarin u een fiets kan plaatsen. Vaak kan u ook een fiets in de sprinter mee nemen in de hiervoor aangegeven delen. Het voordeel van uw fiets in de sprinter meenemen, is de hoogte van de sprinter zelf. Deze zijn gelijk met de hoogte van het perron waardoor u de fiets er makkelijk in kunt rijden. Wanneer er te weinig ruimte is kan u gevraagd worden een trein te wachten omdat er anders meer mensen niet mee kunnen. U mag uw fiets doordeweeks alleen buiten de spits meenemen in de trein, maar op zaterdag en zondag de hele dag. De spits is bij de NS van 6.30-9.00 uur en van 16.30-18.30 uur. Op feestdagen en in juli en augustus mag uw fiets de heel de dag mee de trein in.

Kaartje voor fiets in de trein

Voor het vervoeren van uw fiets met de trein is een extra kaartje nodig bovenop uw reguliere reiskosten. Dit kaartje bedraagt altijd 6 euro ongeacht hoe lang of ver u met de trein moet. U kunt kaartje kopen bij een automaat op het station of via uw OV-Kaart. Echter is dit kaartje niet geldig in een intercity direct omdat daar geen fietsen in mogen. Overigens kunnen bij andere vervoerders andere regels gelden. Fietsen met een verbrandingsmotor mogen sowieso niet in de trein meegenomen worden. De eventuele bagage dient u overigens van de fiets te halen en naast u neer te zetten.

Vouwfiets in de trein

Een uitzondering op de regel zijn vouwfietsen. Voor deze fietsen hoeft u nooit een kaartje te kopen en mogen op elk moment van de dag mee met de trein. Deze worden door NS namelijk gezien als handbagage. Indien er sprake is van een aangepaste fiets die verstrekt is op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, dan kan deze gratis in de trein worden meegenomen net zoals voor een rolstoel geldt. Er gelden dan wel speciale regels. De fiets mag niet langer dan 150cm en niet breder dan 75cm zijn.

Nu u dit weet kan niets u nog tegenhouden om op pad te gaan!