U heeft geen producten in uw winkelwagen.

ACTIE: Anti-lek binnen en buitenband €49,95
By Merel van Hoogstraten 09-01-2017 14:27

De beste Anti-lek banden

Hier bij Ado Bike zijn we fan van de Swalbe en CST anti-lek banden, in dit artikel zullen we dieper ingaan op de Anti-lek banden van Schwalbe.

De hoogwaardige banden van Schwalbe hebben een goede anti-leklaag. Dit houdt in dat de buitenbanden een extra sterke coating hebben die de meest voorkomende oorzaken van een lekke band helpen voorkomen. Denk aan doorns, punaises, glas en naalden. Een voorbeeld van zo’n band is de Marathon. Deze band heeft een extra coating van 3 mm en is geschikt voor zowel normale fietsen als e-bikes.
 

Naast de Marathon heeft Schwalbe verschillende soorten banden met extra coating. Maar het meest verkochte model is toch wel de Marathon Plus, of wel de “onplatbare” band.  Dit is de meest lekbestendige band van Schwalbe. Deze band heeft een SmartGuard laag van circa 5 mm dik. Het doorslaggevende voordeel van deze techniek komt pas tot uiting wanneer je met een reeds ingereden voorwerp blijft doorrijden. Een ingereden punaise bijvoorbeeld blijft in het rubber „hangen“ zonder enige schade aan te richten. Hieronder meer voordelen van de Marathon Plus band.
 

Rolweerstand. De gepatenteerde 5 mm dikke SmartGuard laag heeft tegenover alle imitatie producten een duidelijk voordeel betreffende de rolweerstand.
 

Recycling. Naast de Marathon banden gebruiken ze bij de SmartGuard ook een aandeel aan gerecycled rubber uit oude latexproducten. 
 

„Anti-Aging“ zijwand. Verdraagt de typische overbelasting door een te lage bandenspanning beduidend langer voordat er scheurtjes ontstaan.
 

E-Bike ready. De Marathon Plus is door zijn uitstekende eigenschappen de beste keuze voor E-bikes (E-25). De belangrijkste afmetingen zijn eveneens voor snelle E-bikes tot 50 km/u getest en toegelaten.
 

Omdat wij zo’n fan zijn van deze band hebben we in de maand Oktober 2016 een leuke aanbieding:
 
 

Binnen en buitenband Antilek vervangen

Van € 79,90 voor € 49,90

 

Kom vrijblijvend langs om je te laten adviseren over anti-lek buitenbanden. Bent u al overtuigd? U hoeft geen afspraak te maken om uw buitenbanden te laten vervangen. U kunt gewoon langs komen.


 

Meer tips om een lekke band te voorkomen:
 

  1. Zorg altijd voor een juiste bandenspanning. Bij een te lage bandenspanning is het risico op lek rijden groter. Test elke maand je bandenspanning.
  2. Controleer regelmatig je banden op ingereden deeltjes en verwijder deze deeltjes. Vervang ook tijdig je banden (wij kunnen je hier het beste over adviseren, kom vrijblijvend langs).
  3. Naast een goede kwaliteit binnenband is het ook belangrijk om je velglint te controleren. Deze beschermt je binnenband tegen beschadigingen van spaaknippels etc. Zorg ervoor dat alle spaakgaten geheel afgedekt zijn door het velglint.