Praktische Back to School Fietsen: Dé fietsen om mee naar school te rijden!

1
Back to School met schoolfietsen van Ado Bike. Een transporfiets of toch een leuke stadsfiets mee naar school? Bekijk het aanbod en maak uw keuze, samen met uw kind of juist als verassing. Bekijk de top schoolfietsen van Melvin en Mitchel hier
Lees meer
Sorteer op:

Back to School op een scholieren/studenten fiets van Ado Bike

Hoewel het natuurlijk heerlijk is om vakantie te hebben, goed voorbereid zijn op het komende schooljaar is essentieel. En nu er toch tijd genoeg is om een schoolfiets uit te kiezen, kan het maar beter gedaan zijn toch? Scholieren en studenten fietsen het meeste van iedereen in Nederland! Het is daarom belangrijk dat deze jonge Nederlanders over de juiste fietsen beschikken. Alle fietsen in deze categorie zijn transportfietsen. Dit type fiets is erg populair als scholieren of studenten fiets. Dit is te danken aan de voordrager en andere technische snufjes van de fiets. Zo beschikken veel transportfietsen uit de Back to School categorie over een dubbel potig standaard en stuurslot/stabilisator. Hiermee blijft de fiets rechtop staan, ook met een beladen voordrager.

Deze schoolfietsen zijn robuust gebouwd om de vele fietstochten en ritten van studenten en scholieren te kunnen verdragen. Het frame kan bestaan uit aluminium of staal. Een aluminium schoolfiets zorgt voor een lichtgewicht fiets die niet roest wanneer met s’ morgens  door de regen naar school fietst. Een stalen frame maakt de fiets zwaarder, maar ook zeer stevig en zorgt er voor dat de fiets lang mee gaat. Transportfietsen stammen af uit een tijd waarin nog niet iedereen een auto had. Bakkers, slagers, groenteboeren etc. ,zochten naar een goedkope en makkelijk manier om hun producten te vervoeren. Omdat fietsen toch al erg populair waren in Nederland, was de keuze voor een praktische transportfiets snel gemaakt! De kleur is natuurlijk een kwestie van smaak en kan lastig zijn om voor iemand te bepalen. Een opvallende kleur kan handig zijn op het schoolplein en diefstal tegen gaan, maar niet iedereen zal dat mooi vinden. Het is verstandig om van te voren de smaak van de fietser te peilen wanneer u de fiets cadeau geeft.

Specificaties Schoolfiets

Voor de studenten en scholieren die wat verder moeten fietsen elke dag, bestaan er ook Back to school fietsen met versnellingen. Hiermee kan er eenvoudig geschakeld worden naar de juiste versnelling. Zo blijven ook de wat verdere afstanden een plezier om af te leggen. Een schoolfiets zonder versnellingen kan voor studenten is sommige gevallen een betere optie zijn. Dit heeft alles te maken met de kosten en het onderhoud. Een simpele Back to School fiets zonder versnellingen is namelijk erg onderhoudsarm en vaak ook scherp geprijsd! Uiteraard bestaat er een divers aanbod wanneer het om kleuren en specificaties aankomt. Voor iedereen zit er wel wat leuks tussen. Gebruik de filters om precies dé fiets uit te zoeken die u wilt. Naar school gaan blijft een plezier met de Back to School scholieren- en studentenfietsen van Ado Bike!