Altec Stitch kleurrijke kinderfiets

4
Deze stevige kinderfiets zonder al te veel poespas kan zeker wel tegen een stootje. Speciaal voor jongens die graag een ritje maken op een stoere fiets. Beschikbaar met en zonder zijwielen zodat iedereen er gebruik van kan maken.
Lees meer
Sorteer op:
Sale

Altec Stitch

Een sportieve jongensfiets is al beschikbaar voor kinderen vanaf 4 jaar. De Altec Stitch komt in de wielmaten 16 inch, 20 en 22 inch. Het merk Altec maakt al jaren lang veel verschillende modellen, ook voor kinderen. De Altec Stitch is een van de meest populaire kinderfietsen gebleken die uit is gebracht. Het uiterlijk is zeer sportief door de vorming van het frame. De bovenste framebuizen schuin naar beneden, waardoor er genoeg ruimte overblijft om op te stappen. Elke Altec Stitch heeft deze framebuizen. Het gaat hier namelijk om een jongensfiets. U heeft al een nieuwe altec Stitch voor de nog geen €125. Omdat kinderen nogal wild kunnen zijn, is het frame van de Altec Stitch gemaakt van stevig staal. Dit verhoogt het gewicht wel wat, maar zorgt er ook voor dat de fiets goed op de weg ligt. De velgen bestaan uit aluminium. Dit maakt ze niet alleen lichtgewicht, ,maar ook roestvrij en zeer duurzaam. Deze kinderfiets is uitermate geschikt voor dagelijkse ritjes naar school, vrienden of familie. Eigenlijk is dit een stadsfiets voor kinderen, maar kan ook stiekem gebruikt worden voor ritjes door het bos of andere sluiproutes. De fietsen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Het kan heel leuk zijn om samen met uw zoontje een nieuwe fiets uit te kiezen, maar een verassing kan nog veel meer impact hebben. De kettingkast van de Altec Stitch is gesloten en zorgt voor goede bescherming. Bovendien loopt het stoere design ook over vanaf het frame. Met het ringslot kan uw zoon de fiets op slot zetten en met een fijn gevoel op het schoolplein achterlaten.

Altec Stitch 16 inch

De Altec Stitch 16 inch is een kleiner formaat en geschikt voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Omdat dit om een kleiner formaat gaat, zitten er op aan de achterwielen zijwieltjes gemonteerd. Deze helpen uw kind met het vinden van zijn evenwicht en bespoedigen het leren fietsen. Natuurlijk kunt u de wieltjes er af halen wanneer uw zoon zelfstandig kan fietsen. Pak wel even uw camera of telefoon erbij om dit mooie moment vast te leggen. Er zit op deze fiets geen ingebouwde verlichting, maar wel een aantal reflectoren die helpen met de zichtbaarheid in het donker.

Altec Stitch 20 en 22 inch

De Altec Stitch 22 inch is het grootste formaat van het Stitch model dat te verkrijgen is. De 20 inch kinderfiets is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar en de 22 inch voor kinderen tussen de 7 tot 9 jaar. Op deze leeftijd kunnen de meeste kinderen al een tijdje lang zelfstandig fietsen en zijwieltjes dus niet meer nodig. Deze fiets is dan ook geschikt voor kinderen die al zonder begeleiding naar school kunnen fietsen. Zowel voor als achter is er op deze fiets verlichting te vinden. Zo kan uw kind ook in het donker veilig gebruik maken van zijn fiets. De 22 inch Stitch heeft als leuke bijkomstigheid een verende voorvork. Op een hobbelig wegdek worden de meeste schokken dan ook gedempt.

  • Altec Stitch 16 inch
  • Altec Stitch 20 inch
  • Altec Stitch 22 inch

Framemaat berekenen Altec Stitch

Omdat kinderen nog lang niet uitgegroeid zijn en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste framemaat te vinden voor zijn nieuwe Altec Stitch. Een te grote fiets kopen voor uw kind kan in eerste instantie een goed idee lijken omdat de fiets dan langer mee kan gaan, echter is dit niet de optimale keuze. Het is namelijk belangrijk dat uw kind met beide voeten bij de grond kan komen, dit in verband met de veiligheid. Om er zeker van te zijn dat u de juiste jongensfiets kiest voor uw zoon raden wij u aan op deze pagina de framemaat te berekenen. Zo kan uw kind gelijk genieten van de nieuwe fiets!