De Altec Speedo is een stoere jongensfiets gemaakt voor snelheid!

8
De Altec Speedo is een fiets die er snel en stoer uit ziet. Te verkrijgen met en zonder zijwieltjes, is dit de ultieme fiets om lekker mee te scheuren. Door het gebruik van aluminium is dit een lichtgewichte, roestvrije fiets.
Lees meer
Sorteer op:

Altec Speedo

De naam zegt het eigenlijk al, de Altec Speedo is gemaakt om lekker snel mee te fietsen. Al vanaf 4 jaar kan uw zoontje plezier hebben van deze stoere fiets. Deze fiets is te verkrijgen in de wielmaten 16 en 20 inch. Altec specialiseert zich in het maken van kwaliteit fietsen voor een scherpe prijs. Ook bij alle kinderfietsen is dit goed te merken. Alle Altec Speedo modellen zijn voor nog geen €140 euro aan te schaffen. De Altec Speedo heeft eigenlijk wel wat weg van een BMX voor kinderen. Dit is te danken aan de vorming van het frame en het gebruik van iets dikkere banden dan de meeste kinderfietsen. Zoals bij de meeste fietsen voor jongens, loopt de bovenste framebuis van het stuur tot het zadel. Echter bij de Altec Speedo zit er een knik in het frame die die fiets een zeer sportief uiterlijk geeft. Het stuur kan helaas niet 360 graden draaien zoals bij een BMX. Het frame van deze snelle jongensfiets is gemaakt van staal. Dit maakt de fiets niet alleen wat zwaarder, maar zorgt ook voor een zeer stevig design. Zeker bij een kinderfiets komt dit goed van pas, want ze willen nogal eens flink tekeer gaan. De velgen van de Altec Speedo bestaan uit lichtgewicht duurzaam aluminium en zijn ook nog eens roestvrij. Op deze fiets kan uw kind helemaal zijn ei kwijt. Lekker fietsen over de fietspaden of onverharde wegen van Nederland. Omdat het om kinderfietsen gaat, is de Altec Speedo te verkrijgen in een aantal opvallende kleuren. Omdat smaken verschillen, kan het leuk zijn om samen met uw zoon een nieuwe fiets uit te zoeken. Alhoewel een verassing voor een nog leuker effect kan zorgen. De achterkant van deze fiets heeft geen bagagedrager, maar in plaats daarvan een omhoog staand spatbord.De gesloten kettingkast zorgt voor een goede bescherming van de kleding. Zo kan deze niet tussen de bewegende ketting komen wanneer uw zoon op de fiets rijdt. Bovendien zijn er vaak leuke patronen en designs op de vinden die bijdragen aan de feel van de fiets. Let er op dat er geen slot op deze fiets zit. Deze kunt u eventueel los aanschaffen.

Altec Speedo 16 inch

De Altec Speedo 16 inch is een minder groot formaat en dus geschikt voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Op deze kleinere kinderfiets zitten zijwieltjes gemonteerd. Met behulp hiervan kan uw kind op een veilige manier kennis maken met het verkeer en evenwicht. De zijwieltjes zijn natuurlijk te demonteren zodra uw zoon het fietsen onder controle heeft. Wanneer uw kind voor het eerst zelfstandig fietst is het leuk om dit voor altijd vast te leggen met uw camera of telefoon. Er zit op deze fiets geen ingebouwde verlichting, maar wel een aantal reflectoren die helpen met de zichtbaarheid in het donker. Losse verlichting is daarom wel een aanrader.

Altec Speedo 20 inch  

De Altec Speedo 20 inch is het grootste formaat van het Speed model dat te verkrijgen is. De 20 inch kinderfiets is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar. De zijwieltjes zijn niet meer nodig op deze fiets omdat kinderen dan vaak al zelfstandig kunnen fietsen. Ook op deze fiets zit geen verlichting. De voorork van de fiets veert wel met de weg mee. Hobbelige paden zijn daarom geen enkel probleem voor deze fiets. Omdat er geen zijwieltjes op deze fiets zitten, is er een zij standaard te vinden. Hiermee kan de kinderfiets op een juiste manier weg gezet worden.

Framemaat berekenen Altec Speedo

Omdat kinderen nog lang niet uitgegroeid zijn en kunnen verschillen van lengte op dezelfde leeftijd, kan het lastig zijn de juiste framemaat te vinden voor zijn nieuwe Altec Speedo. Een te grote fiets kopen voor uw kind kan in eerste instantie een goed idee lijken omdat de fiets dan langer mee kan gaan, echter is dit niet de optimale keuze. Het is namelijk belangrijk dat uw kind met beide voeten bij de grond kan komen, dit in verband met de veiligheid. Om er zeker van te zijn dat u de juiste jongensfiets kiest voor uw zoon raden wij u aan op deze pagina de framemaat te berekenen. Zo kan uw kind gelijk genieten van de nieuwe fiets!